Robotok koraOlvasson bele könyvünkbe!

Robotok kora

Milyen lesz a világ munkahelyek nélkül?

Mihez kezdünk, ha az algoritmusok képesek lesznek elvégezni a munkánkat?
Miért egyre megfizethetetlenebb a jó egészségügyi ellátás és oktatás?
Miért kellene minden országban bevezetni a garantált alapjövedelmet?
A negyedik ipari forradalom gyökeres átalakulást hoz a munkaerőpiacon is. Az okosrobotok, a tanuló algoritmusok és a mesterséges intelligencia általános terjedése nemcsak a gyártósor mellett állók, de az egyetemi végzettségűek állásait is fenyegeti. Ha nem készülünk fel minderre, a középosztály fokozatosan eltűnik, a jövedelemegyenlőtlenség pedig drasztikus méreteket ölt. Mivel a munkavállalók egyben fogyasztók is, a piacgazdaság a ma ismert formájában hamarosan fenntarthatatlan lesz.  
A Robotok korából képet kapunk arról, hogy mire számíthatunk a mesterséges intelligencia , a robotika, a és az infokommunikációs technológiák, a 3D-nyomtatás vagy az önvezető járművek rohamos fejlődését követően. Megtudjuk, miért nem működnek a gépek térhódítására adott hagyományos megoldások – mint például az újabb képzettségek és tudás megszerzése. Martin Ford jövőkutató célja nemcsak az, hogy felnyissa a politikai döntéshozók, a tudósok, a munkáltatók és a hétköznapi emberek szemét, de megoldási stratégiák alkalmazását is sürgeti. 
 
„Henry Ford legidősebb unokája, a legifjabb Henry Ford és Walter Reuther, az amerikai autóipari dolgozók szakszervezetének legendás vezetője gyárlátogatáson volt egy nemrégiben automatizált autógyárban, amikor a Ford Motor Company elnök-vezérigazgatója ezzel a gúnyos kérdéssel fordult Reutherhez: »Walter! Hogy fogod rávenni ezeket a robotokat arra, hogy szakszervezeti tagdíjat fizessenek?« Mire Reuther így válaszolt: »Henry! És te hogy fogod rávenni őket, hogy autót vegyenek tőled?"
 
Martin Ford
 
Borító ár: 4900 Ft
Aktuális ár: 2940 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
2940 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 160x235 mm
Megjelenés 2017. 03. 23.
Terjedelem 352 oldal
ISBN 9789633043912

A szerzőről

Martin Ford


Martin Ford jövőkutató, a The New York Times sikerkönyve, a Financial Times Az Év Üzleti Könyve díját elnyerő Robotok kora (Rise of Robots), valamint az Architects of Intelligence és a The Lights in the Tunnel című könyvek szerzője. Ezen kívül egy szilícium-völgybeli szoftverfejlesztő vállalat alapítója. A mesterséges intelligencia társadalomra gyakorolt hatásáról szóló TED-előadása elérte a 3 millió megtekintést. Írásai a The New York Times, a Fortune, a Forbes, a The Atlantic, a The Washington Post, a Harvard Business Review, a The Guardian, és a Financial Times hasábjain jelentek meg. Ford keresett előadónak és vezető szakértőnek számít a mesterséges intelligencia területén. A kaliforniai Sunnyvale-ben él.

Martin Ford megjelent művei:

The Lights in the Tunnel: Automation, Accelerating Technology and the Economy of the Future (A fények az alagútban – Automatizálás, a technológia felgyorsítása és a jövő gazdasága). Acculant Publishing, 2009.

Robotok kora – Milyen lesz a világ munkahelyek nélkül? (Rise of the Robots: Technology and the Threat of a Jobless Future). Ford.: Garamvölgyi Andrea. Budapest, HVG Könyvek, 2017.)

Architects of Intelligence: The Truth about AI from the People Building It (Az intelligencia építészei – Az igazság az MI-ről azoktól, akik megalkotják). Birmingham, Packt Publishing, 2018.


J övőnk a robotok korában