Porkoláb Imre

Dr. Porkoláb Imre ezredes a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán felderítőtiszt szakon diplomázott. 1994-ben elvégezte a 270 éves múlttal rendelkező Sandhursti Királyi Katonai Akadémiát (Royal Military Academy Sandhurst), és közel 50 nemzet képviselői közül elnyerte a legjobb hallgatónak kijáró, a Királynő által adományozott tiszti pálcát (Cane of Honor). Hazatérve felderítő tisztként szolgált, tagja volt a hazánk NATO-tagságát előkészítő NATO Euroatlanti Integrációs Munkacsoportnak, majd a Honvédelmi Minisztérium Integrációs ügyekért felelős Védelempolitikai Helyettes Államtitkár titkáraként, később a Magyar Honvédség vezérkari főnökének adjutánsaként folytatta munkáját. 
1999-ben diplomát szerzett a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok szakán, majd summa cum laude minősítéssel elvégezte a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem katonai vezető kiegészítő szakát. 2003-ban hadszíntéri szolgálaton részt vett az Iraki Szabadság műveletben. 2004-től a Magyar Honvédség különleges műveleti képességének megalakításában tevékenykedett. Magyarországról elsőként diplomát szerzett a Gerillahadviselés és Terrorizmus elleni harc szakirányon az Egyesült Államok Haditengerészeti Posztgraduális Iskolájában. 2007-től a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságon szolgált a különleges műveleti részleg vezetőjeként. 2009-ben Afganisztánban a NATO különleges műveleti parancsnokságon szerzett további műveleti tapasztalatokat, majd hazatérve a Fantom kommandó, a Magyar Honvédség 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj zászlóaljparancsnokává nevezték ki. 
2010-ben doktori fokozatot szerzett a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, 2015-ben pedig a Harvard egyetem felsővezetői tanfolyamát (Nemzetközi Biztonságpolitika szakon) végezte el. A különleges műveleti képességfejlesztés kapcsán szakértője a gerillaharcnak és a terrorellenes hadviselésnek, az ehhez kapcsolódó vezetéselméletet – a hagyományostól eltérő vezetést – és annak az üzleti életben való alkalmazhatóságát kutatja és rendszeresen publikál a témában.  
 
2011 júliusától az egyesült államokbeli NATO Stratégiai Transzformációs Parancsnokságon teljesített szolgálatot a Magyar Honvédség Nemzeti Összekötő Képviselet vezetőjeként, majd 2015 júliusától a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság parancsnokának (SACT) képviselőjeként a Pentagonban dolgozik, ahol az amerikai egyesített vezérkarral, a Védelmi Minisztériummal, illetve a washingtonba települt kiemelt kutatóintézetekkel tartja a kapcsolatot.
 
 
Szűrő
15%
3900 Ft
Internetes ár: (-15%) 3315  Ft
 HVG-klubkártyával és
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20 %) 3120  Ft
Kosárba

Porkoláb Imre

Szolgálj, hogy vezethess

Amit egy elit katonától tanulhatunk az üzleti életben

Hogyan vezessünk és motiváljunk egy csapatot kilátástalan helyzetekben?Miként kezeljük a feladatokkal együtt járó stresszt és kimerültséget? Ha egy komplex környezetben válsághelyzet lép fel, hogyan vonjunk be a megoldás keresésébe a saját szervezetünkön kívül másokat is?
Magyarország huszonhárom évvel ezelőtt, az egykori Varsói Szövetség országai közül elsőként küldött hallgatót a világ legj...

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem
konyvfigyelo