Egy falat könyv

Beszélgetések a gasztronómiáról, ételekről, italokról, séfekről és receptekről.

Beszélgetések a gasztronómiáról, ételekről, italokról, séfekről és receptekről. A HVG Könyvek podcastjában kulináris trendekről, érdekességekről, szakemberekről, az ételek és az italok élvezetéről - és persze könyvekről esik szó.

Házigazda: Anger Zsolt színész, rendező, a PhotoKitchen alapítója.

Beszélgetések a gasztronómiáról, ételekről, italokról, séfekről és receptekről. A HVG Könyvek podcastjában kulináris trendekről, érdekességekről, szakemberekről, az ételek és az italok élvezetéről - és persze könyvekről esik szó.Házigazda: Anger Zsolt színész, rendező, a PhotoKitchen alapítója.

Epizódok

2022.12.20.

A fűszer nagykönyve - Inspiráció izgalmas ízkombinációkhoz

„Fűszerek nélkül főzni olyan, mint vonósok nélkül szimfóniát írni.” A megfelelő fűszerek használatához és az összeillő fűszer-kombinációk létrehozásához viszont nagy tapasztalatra és nem kevés kreativitásra van szükség. Szakértőink, Horváth Gábor – aki korábban a Gault Millau Év Étterme-díjas, mádi Gusteau Kulináris Élményműhely konyhafőnökeként, jelenleg pedig A Séf és a Kertész élménykertészet és kertétterem séfjeként alkot – és Galácz Márta, a Kotányi Hungária Kft. ügyvezető igazgatója segítenek, hogy eligazodjunk a fűszerek világában. Házigazda: Anger Zsolt színész/rendező, a PhotoKitchen alapítója Dr. Stuart Farrimond: tudhatsz meg többet / vásárolhatod meg.

Meghallgatom
2023.01.11.

Labi és a nagy találkozás - Milyen titkokat rejt az erdei pékműhely?

Hogyan lehet szeretetet és örömöt átadni frissen sütött pékárukon keresztül? Kik ihlették a Labi-mesesorozat szereplőit? És hogyan folytatódhat a történet? Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi, a pék és Trogmayer Éva meseíró beszél az ennivaló karakterekről, kovászcimbikről, meseírásról, a tökéletes receptekről, a kutyák iránti rajongásról és sok-sok kulisszatitokról. Házigazda: Anger Zsolt színész/rendező, a PhotoKitchen alapítója A beszélgetésben kiemelt szerepet kapnak Labi, az erdő pékje és a Labi és a nagy találkozás c. receptekkel teli mesekönyvek.

Meghallgatom