Egy falat könyv

Beszélgetések a gasztronómiáról, ételekről, italokról, séfekről és receptekről.

Beszélgetések a gasztronómiáról, ételekről, italokról, séfekről és receptekről. A HVG Könyvek podcastjában kulináris trendekről, érdekességekről, szakemberekről, az ételek és az italok élvezetéről - és persze könyvekről esik szó.

Házigazda: Anger Zsolt színész, rendező, a PhotoKitchen alapítója.

Beszélgetések a gasztronómiáról, ételekről, italokról, séfekről és receptekről. A HVG Könyvek podcastjában kulináris trendekről, érdekességekről, szakemberekről, az ételek és az italok élvezetéről - és persze könyvekről esik szó.Házigazda: Anger Zsolt színész, rendező, a PhotoKitchen alapítója.

Epizódok

2022.12.20.

A fűszer nagykönyve - Inspiráció izgalmas ízkombinációkhoz

„Fűszerek nélkül főzni olyan, mint vonósok nélkül szimfóniát írni.” A megfelelő fűszerek használatához és az összeillő fűszer-kombinációk létrehozásához viszont nagy tapasztalatra és nem kevés kreativitásra van szükség. Szakértőink, Horváth Gábor – aki korábban a Gault Millau Év Étterme-díjas, mádi Gusteau Kulináris Élményműhely konyhafőnökeként, jelenleg pedig A Séf és a Kertész élménykertészet és kertétterem séfjeként alkot – és Galácz Márta, a Kotányi Hungária Kft. ügyvezető igazgatója segítenek, hogy eligazodjunk a fűszerek világában. Házigazda: Anger Zsolt színész/rendező, a PhotoKitchen alapítója Dr. Stuart Farrimond: A fűszer nagykönyve - 40 régió autentikus ízei, 65 innovatív recept című könyvéről itt tudhatsz meg többet / vásárolhatod meg.

Meghallgatom
2023.01.11.

Labi és a nagy találkozás - Milyen titkokat rejt az erdei pékműhely?

Hogyan lehet szeretetet és örömöt átadni frissen sütött pékárukon keresztül? Kik ihlették a Labi-mesesorozat szereplőit? És hogyan folytatódhat a történet? Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi, a pék és Trogmayer Éva meseíró beszél az ennivaló karakterekről, kovászcimbikről, meseírásról, a tökéletes receptekről, a kutyák iránti rajongásról és sok-sok kulisszatitokról. Házigazda: Anger Zsolt színész/rendező, a PhotoKitchen alapítója A beszélgetésben kiemelt szerepet kapnak Labi, az erdő pékje és a Labi és a nagy találkozás c. receptekkel teli mesekönyvek.

Meghallgatom
2023.08.03.

Déri Szilvia: Édes, foszlós, kovászos - könyvbemutató és beszélgetés

Tény, hogy kovásszal sütni meglehetősen időigényes, ám az így készített kenyerek, kalácsok és péksütemények, legyenek édesek vagy sósak, nem ugyanolyan jók, hanem sokkal jobbak lesznek, mint élesztős változatuk. A befektetett munkaórákért gyönyörűséges, könnyen emészthető, az élesztősnél tovább eltartható süteményeket kapunk! Déri Szilvia (Házisáfrány blog) Anger Zsoltnak édes, foszlós, kovászos finomságokról és az elkészítésük fortélyairól mesél.

Rendeld meg az Édes, foszlós, kovászos című könyvet itt.

----

A felvétel a HVG Könyvek LEgyél jól! programsorozatán készült, az Eötvös10 Művelődési Házban, 2022-ben.

Meghallgatom
2023.08.04.

Fermentált konyha: Egészséges, finom ételek a reggelitől a vacsoráig / Horváth Judit, Király Ágnes

Aki kipróbálja, előbb-utóbb függő lesz – a fermentált, azaz az erjesztett ételeket a nem csupán savanyúságként érdemes fogyasztani, mindig helyet kaphatnak az asztalnál: készülhet belőlük izgalmas reggeli, ebéd, vacsora, sőt még desszert is. Hogyan lehet beépíteni ezeket az alapanyagokat a hétköznapokba és milyen hatással vannak az egészségünkre?
A beszélgetés résztvevői: Király Ágnes a Fermentor blog és a Fermentálás – Tippek, trükkök, receptek Facebook-csoport alapítója és Horváth Judit, a Mentes Kovászműhely Facebook-csoport alapítója, receptfejlesztő.
Házigazda: Anger Zsolt színész/rendező, a PhotoKitchen alapítója.
----
Rendeld meg a Fermentált konyha című könyvet itt.
----
A felvétel a HVG Könyvek LEgyél jól! programsorozatán készült, az Eötvös10 Művelődési Házban, 2022-ben.

Meghallgatom