Édes, foszlós, kovászos Olvasson bele könyvünkbe!

Édes, foszlós, kovászos

Különleges kelt tészták és péksütemények minden alkalomra

ÉDES, FOSZLÓS, KOVÁSZOS – A kalandvágyó kovászolók nélkülözhetetlen könyve

A frissen sült kelt tészta jellegzetes illata mindannyiunkat magával ragad. Legyen az egy túrós batyu, pizzás tekercs, vagy egy egyszerű, de csodásan fonott kalács, babka vagy barhesz, az édeskés illat és a puhaságuk elbűvöl minket. Ha eddig igyekeztünk egészséges életmódot folytatni, és visszafogtuk magunkat, ám a hívogató kakaós csiga képei mégis az álmainkban kísértettek, most végre bűntudat nélkül élhetünk Déri Szilvia, a Házisáfrány receptjeinek segítségével.

Az általa javasolt kovász használata megváltoztathatja az egész tészta elkészítésének módját. A hagyományos élesztő helyett a kovász használata nemcsak az ízeken és textúrán változtat, hanem egészségesebbé is teszi a süteményeket. A kovász hosszabb érleléssel és fermentációval készül, így a tészta könnyebben emészthetővé válik, és gazdagabbá válik az ízvilága.

Ha pedig több időt szánunk a kovászos kelt tészta elkészítésére, az meghozza a maga gyümölcseit. Elképesztően gazdag ízvilágra, amely magába foglalja az édes és sós jegyeket is. A tésztából készült sütemények foszlós puhaságot és rendkívül gazdag ízélményt kínálnak. A kovászból készült ropogtatni valók pedig különleges ízorgiát nyújtanak, amelyet az örökké éhes barátok is elismeréssel fogadnak. A kovászos kelt tészta nemcsak az ízek, hanem az élmények terén is felejthetetlen élményeket kínál.

„Nagyszerű dolog a kovászolás és a japán tangzhongtechnika keresztezése, mert egyszerre kapunk egészséges, pihepuha és hosszan eltartható pékárukat. Ez lehet az otthon sütés jövője!”

Szabadfi Szabolcs

Szabi, a pék

Borító ár: 7900 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 205x255 mm
Megjelenés 2022. 08. 31.
Terjedelem 164 oldal
ISBN 9789635652952

A szerzőről

Déri Szilvia

Déri Szilvia, Házisáfrány gasztronómiai karrierje 7 évesen kezdődött, amikor virslisütés közben felgyújtotta a konyhát. Ez nem szegte kedvét, azóta is a főzés a legnagyobb szenvedélye. Tudása folyamatos fejlesztése mellett több mint két évtizede ír az ételről, s annak kémiájáról blogján, magazinokban és eddig megjelent három szakácskönyvében. Számos országban élt, rengeteget utazik, így konyhaművészetét a tradicionális magyar ételek mellett, a nemzetközi, elsősorban mediterrán, közel-keleti és észak-amerikai konyha is inspirálja. A kovászolás csodás tudományába jó pár éve beleszeretett, így a jobbnál-jobb ételek mellé ropogós kenyerek és puha, foszlós, illatos kelt tészták is bekerültek mindennapi repertoárjába.