ÉDES, FOSZLÓS, KOVÁSZOS – A kalandvágyó kovászolók nélkülözhetetlen könyve
A frissen sült kelt tészta jellegzetes illata mindannyiunkat magával ragad. Legyen az egy túrós batyu, pizzás tekercs, vagy egy egyszerű, de csodásan fonott kalács, babka vagy barhesz, az édeskés illat és a puhaságuk elbűvöl minket. Ha eddig igyekeztünk egészséges életmódot folytatni, és visszafogtuk magunkat, ám a hívogató kakaós csiga képei mégis az álmainkban kísértettek, most végre bűntudat nélkül élhetünk Déri Szilvia, a Házisáfrány receptjeinek segítségével.
Az általa javasolt kovász használata megváltoztathatja az egész tészta elkészítésének módját. A hagyományos élesztő helyett a kovász használata nemcsak az ízeken és textúrán változtat, hanem egészségesebbé is teszi a süteményeket. A kovász hosszabb érleléssel és fermentációval készül, így a tészta könnyebben emészthetővé válik, és gazdagabbá válik az ízvilága.
Ha pedig több időt szánunk a kovászos kelt tészta elkészítésére, az meghozza a maga gyümölcseit. Elképesztően gazdag ízvilágra, amely magába foglalja az édes és sós jegyeket is. A tésztából készült sütemények foszlós puhaságot és rendkívül gazdag ízélményt kínálnak. A kovászból készült ropogtatni valók pedig különleges ízorgiát nyújtanak, amelyet az örökké éhes barátok is elismeréssel fogadnak. A kovászos kelt tészta nemcsak az ízek, hanem az élmények terén is felejthetetlen élményeket kínál.
„Nagyszerű dolog a kovászolás és a japán tangzhongtechnika keresztezése, mert egyszerre kapunk egészséges, pihepuha és hosszan eltartható pékárukat. Ez lehet az otthon sütés jövője!”
Szabadfi Szabolcs
Szabi, a pék