Az általános nézet szerint a fűszerek megfelelő alkalmazása és a harmonikus fűszer kombinációk létrehozása jelentős ismeretanyagot, tapasztalatot és számos kísérletet igényel. Dr. Stuart Farrimond, a népszerű élelmiszertudományi szerző azonban úgy véli, hogy a legújabb tudományos felfedezések alapjaiban változtatták meg ezt a felfogást. Ezen újításoknak köszönhetően olyan fűszerek is bekerülhetnek a konyhába, melyeket korábban nem használtunk, ami a kreatív szakácsok számára nagy örömöt jelent.
A “Fűszer Nagykönyve” című könyv bemutatja a világ számos régiójának és országának hagyományos fűszereit, és olyan könnyen elsajátítható, tudományosan alátámasztott elveket tartalmaz, amelyek forradalmasítják a fűszerek használatát. A könyvben számos elismert séf osztja meg kedvenc fűszerkeverékeit és receptjeit, így nem kell teljesen az alapoktól kezdenünk. Az itt bemutatott fűszerkeverékek alapján szabadon engedhetjük a fantáziánkat és kísérletezhetünk a konyhában. A könyv nem csak a fűszerekkel való kísérletezéshez ad inspirációt, hanem a világ különböző konyháinak megismeréséhez is hozzájárul.
A könyv megjelenését a Kotányi Hungária Kft. támogatta.