Olvasson bele könyvünkbe!

Fermentált konyha

Több mint 100 recept erjesztett alapanyagokból a reggelitől a vacsoráig

Az erjesztett ételeket a legtöbben savanyúságként, ételek kísérőiként fogyasztjuk, pedig változatos, egészségtudatos, finom fogásokat is készíthetünk belőlük.

A szerzők a fermentálás alapjai mellett több mint 100, erjesztett alapanyagok felhasználásával készült receptet mutatnak be a reggelitől a vacsoráig.

Sok közülük a hagyományos magyar konyha kedvelt, ám kissé elfeledett fogásait eleveníti fel egy kis csavarral, de a nemzetközi konyha által inspirált ételek közül is válogathatunk. Több meglepő és kreatív desszertötlettel is gazdagodhatunk, mint például a káposztás körtetorta vagy a céklás kuglóf.

A tej-, tojás- és gluténmentes diéta követőiként is számos tippet kapunk, és könnyedén varázsolhatunk egészséges és ízletes ételeket az asztalunkra.


NÉZD MEG A KÖNYV TRAILERÉT!


"Judit és Ági komoly értéket teremtettek: megannyi érdekes fermentálásfajta és -technológia pontos leírását sorakoztatják fel, amelyek segítségével könnyedén varázsolhatunk egészséges, kiváló és izgalmas ételeket az asztalunkra az általuk megírt több mint 100 recept alapján. Abszolút hiánypótló könyv a kategóriájában!" - TÓTH SZILÁRD, a Michelin-csillagos Salt étterem séfje

Borító ár: 7500 Ft
Korábbi ár: 5250 Ft
Aktuális ár: 5625 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5625 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-5 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 188x248 mm
Megjelenés 2022. 09. 09.
Terjedelem 304 oldal
ISBN 9789635652815

A szerzőkről

Horváth Judit

Horváth Judit a Mentes Kovászműhely Facebook-csoport alapítója, recepteket fejleszt, valamint tej- és gluténérzékenyeknek tart mentes főzőtanfolyamokat, így nekik sem kell nélkülözniük a finom fogásokat, a jó kenyeret vagy a hagyományos süteményeket.

Középiskolai tanár volt egy vendéglátóipari középiskolában, ahol egy cukrász osztály osztályfőnökeként cseppent a tankonyhába, majd szerzett cukrász végzettséget.

Ezután Angliában élt 9 évig, ahol óvónőként, majd óvodavezetőként dolgozott, gyermekpszichológus és játékterapeuta diplomát szerzett. Régóta összekapcsolja a különböző szakmáit, a cukrászatot, az írást es az oktatást. Autista gyerekeknek és szüleiknek jótékonysági tanfolyamokat tart, ugyanis sok autista gyereknél vezetik be a mentes diétát kiváló hatásfokkal és állapotuk javulásával. Ezzel a jótékonysági programmal került be Vanessa Kimbell, a világhírű kovászoló ’Sourdough Sisters’ programjába, melybe a világ különböző pontjairól válogatott olyan embereket, akik a kovászolást jótékonykodásra használjak.

Angliában a híres Cake&Bake Show illetve a Cake International versenyein többször nyert, tartott előadást, illetve 2013-ban megkapta a Cupcake of the Year díjat egy mentes gesztenye cupcake-kel. Számos szakmai gyereknevelési lapban jelentek meg cikkei (pl Nursery World, Teach Nursery), írt óvodapedagógiai szakkönyveket, és több receptje jelent meg a Cake Masters, a Cakes&Sugarcraft es a Cupcake Heaven magazinokban. Magyarországra édesapja Alzheimere miatt költözött vissza, ez a téma, az allergiák és a pszichoszomatikus betegségek kapcsolata, illetve a mentesen étkezők egészséges diétája ezért érzékenyen érinti.

Király Ágnes

KIRÁLY ÁGNES régészdoktor, akit pár éve utolért a kiégési szindróma, annak teljes tünetegyüttesével. A fermentálás akkor vált az élete részévé, amikor egészségügyi problémáira kereste a megoldást. Már az első kóstolás után megtapasztalta e fantasztikus élelmiszerek meghatározó szerepét jóllétünk fenntartásában, továbbá a bélflóránk egészségében rejlő óriási erőt. A fermentálás, amely kezdetben csupán a hobbija volt, mára a hivatásává vált.

A FerMentor Blog szerzője és a Fermentálás – Tippek, trükkök, receptek Facebook-csoport alapítója.