Fermentált konyhaOlvasson bele könyvünkbe!

Fermentált konyha

Több mint 100 recept erjesztett alapanyagokból a reggelitől a vacsoráig

Sokan csupán savanyúságként vagy ételek kísérőjeként gondolnak az erjesztett ételekre, pedig valójában rendkívül változatos, egészségtudatos és ízletes fogásokat készíthetünk belőlük.

A szerzők nem csupán a fermentálás alapjait mutatják be, hanem több mint 100 receptet is közölnek, melyek erjesztett alapanyagok felhasználásával készülnek, és az étkezéseket a reggelitől a vacsoráig felölelik.

Számos recept hagyományos magyar konyhai fogásokra épít, melyeket egy kis modern twisttel tesznek még izgalmasabbá. Emellett nemzetközi inspirációkra is találhatunk példákat a könyv lapjain. A kötet nemcsak az étkezéseket, hanem a desszerteket is gazdagítja meglepő és kreatív ötletekkel, mint például a káposztás körtetorta vagy a céklás kuglóf.

A könyv különlegessége, hogy a tej-, tojás- és gluténmentes diétát követők is számos tippet találnak benne, így könnyedén alkothatnak egészséges és ízletes ételeket az asztalra. Ezáltal a könyv nem csupán receptkönyv, hanem egyben inspiráló útmutató is az egészséges és változatos táplálkozás iránt érdeklődőknek.


NÉZD MEG A KÖNYV TRAILERÉT!


"Judit és Ági komoly értéket teremtettek: megannyi érdekes fermentálásfajta és -technológia pontos leírását sorakoztatják fel, amelyek segítségével könnyedén varázsolhatunk egészséges, kiváló és izgalmas ételeket az asztalunkra az általuk megírt több mint 100 recept alapján. Abszolút hiánypótló könyv a kategóriájában!" - TÓTH SZILÁRD, a Michelin-csillagos Salt étterem séfje

Borító ár: 7500 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Készletfigyelés
Elérhetőség: Nem rendelhető
Várható szállítás: Nem rendelhető
Borító Kemény kötés
Méret 188x248 mm
Megjelenés 2022. 09. 09.
Terjedelem 304 oldal
ISBN 9789635652815

A szerzőkről

Horváth Judit

Horváth Judit a Mentes Kovászműhely Facebook-csoport alapítója, recepteket fejleszt, valamint tej- és gluténérzékenyeknek tart mentes főzőtanfolyamokat, így nekik sem kell nélkülözniük a finom fogásokat, a jó kenyeret vagy a hagyományos süteményeket.

Régóta összekapcsolja a különböző szakmáit, a cukrászatot, az írást és az oktatást. Autista gyerekeknek és szüleiknek jótékonysági tanfolyamokat tart, ugyanis sok autista gyereknél vezetik be a mentes diétát kiváló hatásfokkal és állapotuk javulásával. Magyarországra édesapja Alzheimer betegsége miatt költözött vissza, ez a téma, az allergiák és a pszichoszomatikus betegségek kapcsolata, illetve a mentesen étkezők egészséges diétája ezért érzékenyen érinti.

Könyveiben hétköznapi, könnyedén elkészíthető, egészséges és mégis ízletes ételeket mutat be közérthető és olvasmányos formában.


Király Ágnes

Dr. Király Ágnes erjesztett ételkészítési szakértő, akit az eredeti szakmájában (a tudományos fokozatát is adó régészettudományban) utolért a kiégés – annak minden tünetével együtt. A fermentált élelmiszerek készítése akkor vált az élete részévé, amikor a testi-lelki problémáira keresett megoldást. Már az első saját savanyúság kóstolása után megtapasztalta annak különleges, jótékony hatását, boldogító, gyógyító erejét.
2017-ben alapította a Fermentálás – tippek, trükkök, receptek Facebook-csoportot. Saját egészsége kihívásai és a csoporttagok kérdései folyamatos kutatásra és fejlődésre inspirálták. Szakmát váltott és többszörösen átképezte magát: holisztikus táplálkozási tanácsadó és zöldség-gyümölcs feldolgozó szakképesítést szerzett. Létrehozta a FerMentor Blogot, majd megalapította a workshopoknak helyet adó FerMentor Műhelyt és Akadémiát.
A fermentálás és az erjesztett ételek, italok készítésének, fogyasztásának és az egészségre gyakorolt jótékony hatásának népszerűsítése mára a hivatásává vált: tanfolyamokkal, könyvekkel, kézműves fermentáló eszközök gyártásával, szaktanácsadással segít mindenkinek, aki érdeklődik a téma iránt.
Eddig megjelent könyvei: Egyszerűen fermentálj – Tippek, trükkök és receptek a házi erjesztéshez, Fermentált konyha – Több mint 100 recept erjesztett alapanyagokból a reggelitől a vacsoráig