MesterelmeOlvasson bele könyvünkbe!

Mesterelme

Gondolkodj úgy, mint Sherlock Holmes!

Mi különbözteti meg Sherlock Holmest béketűrő barátjától, John Watsontól – és tőlünk? Mitől válik olyan kimagasló detektívvé, aki még azokat a bűnügyeket is megoldja, amelyek a hétköznapi halandó számára örök rejtélyek maradnak?

A pszichológus-újságíró Maria Konnikova szerint mi „watsonok” is bevethetjük magunkat és alkalmazhatjuk a Holmes-féle kivételes logikát. Persze nem feltétlenül azért, hogy bűntényeket tárjunk fel, hanem hogy könnyebben nézzünk szembe a mindennapi kihívásokkal.

A modern idegtudomány legújabb felfedezései alapján magunk is nyomon követhetjük, miként testesíti meg Holmes a jelenben lévő tudatosságot, és minek köszönheti lélegzetelállító logikai képességeit. Kevés gyakorlással mindnyájan bevethetjük Holmes módszereit és technikáit. Magunk is csiszolhatjuk elménket, hogy a bonyolultnak tűnő problémákat könnyedén megoldjuk, és játszva fejlesszük kreativitásunkat. 

Borító ár: 3900 Ft
Korábbi ár: 2925 Ft
Aktuális ár: 3315 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3120 Ft
Készletfigyelés
Elérhetőség: Nem rendelhető
Várható szállítás: Nem rendelhető
Méret 145x210 mm
Megjelenés 2013. 11. 21.
Terjedelem 352 oldal
ISBN 9789633041406

A szerzőről

Maria Konnikova

Maria Konnikova pszichológus, író, újságíró és profi pókerjátékos. A The New Yorker állandó munkatársa, írásai rendszeresen jelennek meg a The New York Times, a The Wall Street Journal és a Wired lapjain. A Személyiség- és Szociálpszichológiai Társaság 2019-ben neki ítélte a Kiváló tudományos újságíró díjat. A Harvard Egyetemen diplomázott és a Columbia Egyetemen szerzett doktori fokozatot pszichológiából. A legnagyobb blöff című könyvéhez végzett kutatómunkája részeként kereste fel Erik Seidelt, a világ egyik legjobb pókerjátékosát, akinek segítségével később sikeres játékos és több nagy pénzdíjas verseny nyertese lett.

Eddig megjelent könyvei: A Mesterelme, Az átverés művészete és A legnagyobb blöff .