Fedezzük fel a rum lebilincselő történetét, és merüljünk el sötét múltjában, amely tele van ördögökkel, kalózokkal és csempészekkel.
A rum története tele van izgalmas fordulatokkal, hiszen ez az ital a kezdetekben szerény nedűként indult, majd a világ egyik legnépszerűbb alkoholos italává, prémium termékké vált. Legyen szó érlelt vagy fűszerezett fajtáról, a rum jelenleg egy újabb forradalom kellős közepén tart. Ebben a könyvben bejárhatjuk a világ legizgalmasabb rumlepárlóit, és megismerhetjük a rumkészítés folyamatát a cukornád ültetésétől a melasz készítésén át a lepárlásig és az egyedi érlelési technikákig.
Tristan Stephenson bármixer jellegzetes kóstolójegyei segítségével megtalálhatjuk a nekünk leginkább megfelelő rumot. Receptjei alapján mesteri módon keverhetünk olyan klasszikus koktélokat, mint a Mai Tai és a Mojito, valamint tökéletesíthetjük a Planter’s Punchot. Emellett megtanulhatjuk elkészíteni a Brazíliában divatos Caipirinhát és Batidát is, amelyek a rum testvérpárjával, a cachaçával készülnek.
Ez a könyv nemcsak a rum rajongóinak szól, hanem mindazoknak, akik szeretnék mélyebben megismerni ennek a különleges italnak a történetét és készítését. A könyv megjelenését a Whiskynet támogatta, így biztosak lehetünk abban, hogy szakértői kezek munkája révén egy valóban autentikus és részletes művet tarthatunk a kezünkben. Fedezzük fel együtt a rum világát, és merüljünk el ennek a lenyűgöző italnak a történetében és kulisszatitkaiban!