Anyák, akik nem tudnak szeretni

Anyák, akik nem tudnak szeretni

Útmutató a mérgező anya-lánya kapcsolatokból való felépüléshez

„Addig nem élhetjük a saját életünket, amíg be nem gyógyítjuk a lelkünkben tátongó anyasebet.”


A Mérgező szülők bestseller szerzőjétől

Nőként az anyánkkal való azonosulás és kötődés kulcsfontosságú abban, hogy nőiességünket, a családban és a munkánkban vállalt szerepeinket kialakítsuk. A jó anyának nem kell tökéletesnek lennie, ám ha azt erősíti a lányában, hogy higgyen saját értékességében, akkor érezhető, valódi szeretetet ad.
De mi történik akkor, ha az anyánk nárcisztikus, irányításmániás, elhanyagoló, bántalmazó volt, vagy túlzottan ránk telepedett, esetleg felcserélődtek köztünk a szerepek, és ő számított „anyai” gondoskodásra tőlünk? Susan Forward, a népszerű pszichoterapeuta szerint az ilyen káros anya-lánya kapcsolatban olyan sebeket szerzünk, amelyek hatására ösztönösen önmagunkat hibáztatjuk és értékeljük le. Esetleírásai és támogató módszerei segítségével felismerhetjük és feldolgozhatjuk kötődési traumáinkat, megerősíthetjük önmagunkat, meghúzhatjuk a határainkat és elkerülhetjük, hogy saját gyermekünknek is átadjuk ezt a mérgező örökséget. A lelki egyensúlyunk érdekében pedig átformálhatjuk, vagy ha szükséges, akár le is zárhatjuk az anyánkkal való kapcsolatunkat.

Borító ár: 4990 Ft
Korábbi ár: 3368 Ft
Aktuális ár: 4242 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3992 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Puha kötés
Méret 145x210 mm
Megjelenés 2024. 06. 12.
Terjedelem 320 oldal
ISBN 9789635655229

A szerzőről

Susan Forward

A 2020-ban elhunyt Dr. Susan Forward nemzetközileg elismert terapeuta, előadó és szerző volt. Számos könyve The New York Times-bestseller lett, többek között a Nőgyűlölő férfiak és a nők, akik szeretik őket, a Mérgező szülők, Az ártatlanság elárulása – Vérfertőzés és annak pusztító hatása, Megszállott szerelem – Amikor túlságosan fáj elengedni, Érzelmi zsarolás – Hogyan szabaduljunk meg a bűntudat, a kötelességérzet és a rettegés fogságából?, Ha a szerelmünk hazudozó – Az átverés és az árulás okozta sebek begyógyítása és a Mérgező anyósok és apósok – Hogyan védjük meg párkapcsolatunkat romboló hatásuktól?