A fermentálás, mint ősi, egyszerű, mégis izgalmas módszer az ételkészítés és tartósítás terén, pezsgő és sziszegő színpompás üvegekben különleges ízeket és az egészségünket támogató pro- és prebiotikumokat rejteget. Király Ágnes, a FerMentor Blog szerzője és a Fermentálás – Tippek, trükkök, receptek Facebook-csoport alapítója ezt a varázslatos és gyógyító világot az egyszerűség és hazai alapanyagok felhasználásával mutatja be.
Király Ágnes közel 300 ötletet kínál, hogy hogyan erjesszünk zöldségeket, frissítő italokat, eceteket, hüvelyeseket és gabonákat, valamint hogyan készítsünk növényi sajtokat és gluténmentes kovászt. Az "Egyszerűen fermentálj" tudományos alapossággal, mégis érthetően vezet be az erjesztéses étel- és italkészítés világába, miközben hasznos tanácsokat is ad a bélflóránk egészségének megőrzéséhez és a jóllétünk fenntartásához.
Ez a könyv nem csupán recepteket és technikákat kínál, hanem betekintést nyújt a fermentálás tudományos hátterébe is, így segítve az olvasót az egészséges életmód kialakításában és fenntartásában.
Borító ár: | 8500 Ft |
---|---|
Aktuális ár: | 6800 Ft |
HVG-klubkártyával, HVG Pártoló Tagsággal: |
6800 Ft |
---|
Sokan csupán savanyúságként vagy ételek kísérőjeként gondolnak az erjesztett ételekre, pedig valójában rendkívül változatos, egészségtudatos és ízletes fogásokat készíthetünk belőlük.
A szerzők nem csupán a fermentálás alapjait mutatják be, hanem több mint 100 receptet is közölnek, melyek erjesztett alapanyagok felhasználásával készülnek, és az étkezéseket a reggelitől a vacsoráig felölelik.
Számos recept hagyományos magyar konyhai fogásokra épít, melyeket egy kis modern twisttel tesznek még izgalmasabbá. Emellett nemzetközi inspirációkra is találhatunk példákat a könyv lapjain. A kötet nemcsak az étkezéseket, hanem a desszerteket is gazdagítja meglepő és kreatív ötletekkel, mint például a káposztás körtetorta vagy a céklás kuglóf.
A könyv különlegessége, hogy a tej-, tojás- és gluténmentes diétát követők is számos tippet találnak benne, így könnyedén alkothatnak egészséges és ízletes ételeket az asztalra. Ezáltal a könyv nem csupán receptkönyv, hanem egyben inspiráló útmutató is az egészséges és változatos táplálkozás iránt érdeklődőknek.
NÉZD MEG A KÖNYV TRAILERÉT!
"Judit és Ági komoly értéket teremtettek: megannyi érdekes fermentálásfajta és -technológia pontos leírását sorakoztatják fel, amelyek segítségével könnyedén varázsolhatunk egészséges, kiváló és izgalmas ételeket az asztalunkra az általuk megírt több mint 100 recept alapján.
Abszolút hiánypótló könyv a kategóriájában!"
- TÓTH SZILÁRD,
a Michelin-csillagos
Salt étterem séfje
Borító ár: | 7500 Ft |
---|---|
Aktuális ár: | 6375 Ft |
HVG-klubkártyával, HVG Pártoló Tagsággal: |
6000 Ft |
---|
Az erjesztett ételeket a legtöbben savanyúságként, ételek kísérőiként fogyasztjuk, pedig változatos, egészségtudatos, finom fogásokat is készíthetünk belőlük.
A szerzők a fermentálás alapjai mellett több mint 100, erjesztett alapanyagok felhasználásával készült receptet mutatnak be a reggelitől a vacsoráig.
Sok közülük a hagyományos magyar konyha kedvelt, ám kissé elfeledett fogásait eleveníti fel egy kis csavarral, de a nemzetközi konyha által inspirált ételek közül is válogathatunk. Több meglepő és kreatív desszertötlettel is gazdagodhatunk, mint például a káposztás körtetorta vagy a céklás kuglóf.
A tej-, tojás- és gluténmentes diéta követőiként is számos tippet kapunk, és könnyedén varázsolhatunk egészséges és ízletes ételeket az asztalunkra.
Horváth Judit a Mentes Kovászműhely Facebook-csoport alapítója, recepteket fejleszt. Tej- és gluténérzékenyeknek tart mentes főzőtanfolyamokat, így nekik sem kell nélkülözniük a finom fogásokat, a jó kenyeret vagy a hagyományos süteményeket.
Király Ágnes A fermentálás akkor vált az élete részévé, amikor egészségügyi problémáira kereste a megoldást. A fermentálás mára a hivatásává vált. A FerMentor Blog szerzője és a Fermentálás – tippek, trükkök, receptek Facebook-csoport alapítója. Egyszerűen fermentálj c. könyve 2021. egyik legnagyobb gasztronómiai könyvsikere volt.
Borító ár: | 7500 Ft |
---|---|
Aktuális ár: | 6000 Ft |
HVG-klubkártyával, HVG Pártoló Tagsággal: |
6000 Ft |
---|
Mélyüljünk el a fermentálás világában, készítsünk egyre tökéletesebb erjesztett savanyúságokat, probiotikus italokat, növényi tejhelyettesítőket és kovászos finomságokat!
A Fermentárium ebben társunk lesz. Megismertet a fermentálás alapjaival és előnyeivel, és alaprecepteket is bemutat. A naplóoldalakon dokumentálhatjuk a kísérleteket és a recepteket, a legsikeresebbeket összegyűjtve pedig kialakíthatjuk a saját repertoárunkat.
Az erjesztési folyamat megfigyeléseinek feljegyzése hasznos tanulságokkal szolgál az egyre sikeresebb fermentáláshoz. A táblázatokban és diagramokban könnyen rögzíthetjük a kezdést, a hozzávalókat, a hőmérséklet, a színek és illatok, továbbá a textúrák változásait, de a kész termék minőségének és eltarthatóságának értékelése is része a naplózásnak.
A naplót Bezerédi Zsófia egyedi illusztrációi, és 24 öntapadós üvegcímkéje teszi teljessé.
Borító ár: | 5900 Ft |
---|---|
Bevezető ár: | 5310 Ft |
HVG-klubkártyával, HVG Pártoló Tagsággal: |
5310 Ft |
---|