Király Ágnes

Király Ágnes régészdoktor, akit pár éve utolért a kiégési szindróma, annak teljes tünetegyüttesével. A fermentálás akkor vált az élete részévé, amikor egészségügyi problémáira kereste a megoldást. Már az első kóstolás után megtapasztalta e fantasztikus élelmiszerek meghatározó szerepét jóllétünk fenntartásában, továbbá a bélflóránk egészségében rejlő óriási erőt. A fermentálás, amely kezdetben csupán a hobbija volt, mára a hivatásává vált.


A FerMentor Blog szerzője és a Fermentálás – Tippek, trükkök, receptek Facebook-csoport alapítójaként méltán nevezhetjük a téma hazai szakértőjének. Könnyen elérhető alapanyagokra építve, a szezonalitást is szem előtt tartva vezet be a fermentálás varázslatos és gyógyító világába. Receptjei mellett számtalan hasznos praktikát kínál olvasói számára. Könyveiben nem csupán ételekről, de frissítő italok, ecetek és növényi sajtok elkészítéséről is ír.

Egyszerűen fermentálj

Egyszerűen fermentálj

Tippek, trükkök és receptek a házi erjesztéshez

A fermentálás, mint ősi, egyszerű, mégis izgalmas módszer az ételkészítés és tartósítás terén, pezsgő és sziszegő színpompás üvegekben különleges ízeket és az egészségünket támogató pro- és prebiotikumokat rejteget. Király Ágnes, a FerMentor Blog szerzője és a Fermentálás – Tippek, trükkök, receptek Facebook-csoport alapítója ezt a varázslatos és gyógyító világot az egyszerűség és hazai alapanyagok felhasználásával mutatja be.

Király Ágnes közel 300 ötletet kínál, hogy hogyan erjesszünk zöldségeket, frissítő italokat, eceteket, hüvelyeseket és gabonákat, valamint hogyan készítsünk növényi sajtokat és gluténmentes kovászt. Az "Egyszerűen fermentálj" tudományos alapossággal, mégis érthetően vezet be az erjesztéses étel- és italkészítés világába, miközben hasznos tanácsokat is ad a bélflóránk egészségének megőrzéséhez és a jóllétünk fenntartásához.

Ez a könyv nem csupán recepteket és technikákat kínál, hanem betekintést nyújt a fermentálás tudományos hátterébe is, így segítve az olvasót az egészséges életmód kialakításában és fenntartásában.

Borító ár: 8500 Ft
Korábbi ár: 6375 Ft
Aktuális ár: 7225 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6800 Ft
Kosárba
Fermentált konyha

Fermentált konyha

Több mint 100 recept erjesztett alapanyagokból a reggelitől a vacsoráig

Sokan csupán savanyúságként vagy ételek kísérőjeként gondolnak az erjesztett ételekre, pedig valójában rendkívül változatos, egészségtudatos és ízletes fogásokat készíthetünk belőlük.

A szerzők nem csupán a fermentálás alapjait mutatják be, hanem több mint 100 receptet is közölnek, melyek erjesztett alapanyagok felhasználásával készülnek, és az étkezéseket a reggelitől a vacsoráig felölelik.

Számos recept hagyományos magyar konyhai fogásokra épít, melyeket egy kis modern twisttel tesznek még izgalmasabbá. Emellett nemzetközi inspirációkra is találhatunk példákat a könyv lapjain. A kötet nemcsak az étkezéseket, hanem a desszerteket is gazdagítja meglepő és kreatív ötletekkel, mint például a káposztás körtetorta vagy a céklás kuglóf.

A könyv különlegessége, hogy a tej-, tojás- és gluténmentes diétát követők is számos tippet találnak benne, így könnyedén alkothatnak egészséges és ízletes ételeket az asztalra. Ezáltal a könyv nem csupán receptkönyv, hanem egyben inspiráló útmutató is az egészséges és változatos táplálkozás iránt érdeklődőknek.


NÉZD MEG A KÖNYV TRAILERÉT!


"Judit és Ági komoly értéket teremtettek: megannyi érdekes fermentálásfajta és -technológia pontos leírását sorakoztatják fel, amelyek segítségével könnyedén varázsolhatunk egészséges, kiváló és izgalmas ételeket az asztalunkra az általuk megírt több mint 100 recept alapján. Abszolút hiánypótló könyv a kategóriájában!" - TÓTH SZILÁRD, a Michelin-csillagos Salt étterem séfje

Borító ár: 7500 Ft
Korábbi ár: 5625 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba