Déri Szilvia

Déri Szilvia, Házisáfrány gasztronómiai karrierje 7 évesen kezdődött, amikor virslisütés közben felgyújtotta a konyhát. Ez nem szegte kedvét, azóta is a főzés a legnagyobb szenvedélye. Tudása folyamatos fejlesztése mellett több mint két évtizede ír az ételről, s annak kémiájáról blogján, magazinokban és eddig megjelent három szakácskönyvében. Számos országban élt, rengeteget utazik, így konyhaművészetét a tradicionális magyar ételek mellett, a nemzetközi, elsősorban mediterrán, közel-keleti és észak-amerikai konyha is inspirálja. A kovászolás csodás tudományába jó pár éve beleszeretett, így a jobbnál-jobb ételek mellé ropogós kenyerek és puha, foszlós, illatos kelt tészták is bekerültek mindennapi repertoárjába.

Édes, foszlós, kovászos

Édes, foszlós, kovászos

Különleges kelt tészták és péksütemények minden alkalomra

ÉDES, FOSZLÓS, KOVÁSZOS – A kalandvágyó kovászolók nélkülözhetetlen könyve

A frissen sült kelt tészta jellegzetes illata mindannyiunkat magával ragad. Legyen az egy túrós batyu, pizzás tekercs, vagy egy egyszerű, de csodásan fonott kalács, babka vagy barhesz, az édeskés illat és a puhaságuk elbűvöl minket. Ha eddig igyekeztünk egészséges életmódot folytatni, és visszafogtuk magunkat, ám a hívogató kakaós csiga képei mégis az álmainkban kísértettek, most végre bűntudat nélkül élhetünk Déri Szilvia, a Házisáfrány receptjeinek segítségével.

Az általa javasolt kovász használata megváltoztathatja az egész tészta elkészítésének módját. A hagyományos élesztő helyett a kovász használata nemcsak az ízeken és textúrán változtat, hanem egészségesebbé is teszi a süteményeket. A kovász hosszabb érleléssel és fermentációval készül, így a tészta könnyebben emészthetővé válik, és gazdagabbá válik az ízvilága.

Ha pedig több időt szánunk a kovászos kelt tészta elkészítésére, az meghozza a maga gyümölcseit. Elképesztően gazdag ízvilágra, amely magába foglalja az édes és sós jegyeket is. A tésztából készült sütemények foszlós puhaságot és rendkívül gazdag ízélményt kínálnak. A kovászból készült ropogtatni valók pedig különleges ízorgiát nyújtanak, amelyet az örökké éhes barátok is elismeréssel fogadnak. A kovászos kelt tészta nemcsak az ízek, hanem az élmények terén is felejthetetlen élményeket kínál.

„Nagyszerű dolog a kovászolás és a japán tangzhongtechnika keresztezése, mert egyszerre kapunk egészséges, pihepuha és hosszan eltartható pékárukat. Ez lehet az otthon sütés jövője!”

Szabadfi Szabolcs

Szabi, a pék

Borító ár: 7900 Ft
Aktuális ár: 5530 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5530 Ft
Kosárba