Déri Szilvia

Déri Szilvia, Házisáfrány gasztronómiai karrierje 7 évesen kezdődött, amikor virslisütés közben felgyújtotta a konyhát. Ez nem szegte kedvét, azóta is a főzés a legnagyobb szenvedélye. Tudása folyamatos fejlesztése mellett több mint két évtizede ír az ételről, s annak kémiájáról blogján, magazinokban és eddig megjelent három szakácskönyvében. Számos országban élt, rengeteget utazik, így konyhaművészetét a tradicionális magyar ételek mellett, a nemzetközi, elsősorban mediterrán, közel-keleti és észak-amerikai konyha is inspirálja. A kovászolás csodás tudományába jó pár éve beleszeretett, így a jobbnál-jobb ételek mellé ropogós kenyerek és puha, foszlós, illatos kelt tészták is bekerültek mindennapi repertoárjába.

Édes, foszlós, kovászos

Különleges kelt tészták és péksütemények minden alkalomra

ÉDES, FOSZLÓS, KOVÁSZOS – A kalandvágyó kovászolók nélkülözhetetlen könyve

Valljuk be, a frissen sült kelt tészta illata mindenkit rabul ejt. Legyen az túrós batyu, pizzás tekercs vagy egyszerű, ám gyönyörűen fonott kalács, babka vagy barhesz. Ha eddig igyekeztünk egészségtudatosan élni és önmegtartóztatást gyakoroltunk, ám cserébe éjszaka óriás kakaós csigával álmodtunk, most végre bűntudat nélkül valóra válthatjuk Déri Szilvia, Házisáfrány receptjei segítségével. Elegendő az élesztő helyett kovászt használnunk, hiszen az így érlelt, fermentált tésztából sokkal egészségesebb, könnyebben emészthető süteményeket készíthetünk.

És mire számíthatunk még, ha kicsit több időt áldozznk a kovászos kelt tészta készítésére? Elképesztően gazdag ízvilágra, ínycsiklandó, édes és sós foszlós puhaságra; kovászból készült ropogtatni valókra és az örökké éhes barátok elismerő pillantásaira.

„Nagyszerű dolog a kovászolás és a japán tangzhongtechnika keresztezése, mert egyszerre kapunk egészséges, pihepuha és hosszan eltartható pékárukat. Ez lehet az otthon sütés jövője!”

Szabadfi Szabolcs

Szabi, a pék

Borító ár: 7900 Ft
Korábbi ár: 5925 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba