Olvasson bele könyvünkbe!

Fenséges mentes sütemények

100 glutén- és tejmentes recept

Mentesen is fenségesen?
Több mint 100 recept bizonyítja, hogy lehetséges!
Azoknak sem kell lemondaniuk a desszertek adta élvezetről, mennyei ízekről, akik glutén- vagy tejérzékenyek, netán a tojást is nélkülözniük kell.

Ha egy jól ismert klasszikusra vágyunk, mint a linzer, az isler vagy a zserbó; netán nosztalgikus hangulatban nagymamáinkat megidéző sütire áhítozunk, mint a hatlapos és a mézeskrémes, a női szeszély, a néró vagy a lakodalmas barack, mostantól mentesen is elkészíthetjük. Kalandozhatunk a retró cukik világában is, míg Duna-hullámot, piramis vagy puncsszeletet falatozunk; a kávé mellé kínált francia madeleine vagy olasz cantucci pedig a határokon túlra repít. A hétköznapokat megédesítő desszertek mellől nem hiányoznak az ünnepi torták sem, mint a dobostorta, a Fekete-erdő vagy a sajttorták különböző változatai. Ez utóbbihoz magunk is elkészíthetjük a növényi alapú sajtot, hiszen ebben a pazarul fotózott könyvben számtalan tippet, alapreceptet, is találhatunk.

Mit találsz a kötetben? Nézd meg Horváth Judit és Egri Katalin ajánlóját!Borító ár: 8500 Ft
Aktuális ár: 7225 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6800 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-5 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 188x248 mm
Megjelenés 2023. 06. 15.
Terjedelem 264 oldal
ISBN 9789635653478

A szerzőkről

Egri Katalin

Egri Katalin a gasztronómia világában érzi magát igazán otthon. Képzett csokoládémester, barista, cukrász, pék és regisztrált sajtbíráló. Judittal nemcsak a barátságuk és a sütés szeretete köti össze, hanem most már ez a könyv is.

Horváth Judit

Horváth Judit a Mentes Kovászműhely Facebook-csoport alapítója, recepteket fejleszt, valamint tej- és gluténérzékenyeknek tart mentes főzőtanfolyamokat, így nekik sem kell nélkülözniük a finom fogásokat, a jó kenyeret vagy a hagyományos süteményeket.

Középiskolai tanár volt egy vendéglátóipari középiskolában, ahol egy cukrász osztály osztályfőnökeként cseppent a tankonyhába, majd szerzett cukrász végzettséget.

Ezután Angliában élt 9 évig, ahol óvónőként, majd óvodavezetőként dolgozott, gyermekpszichológus és játékterapeuta diplomát szerzett. Régóta összekapcsolja a különböző szakmáit, a cukrászatot, az írást es az oktatást. Autista gyerekeknek és szüleiknek jótékonysági tanfolyamokat tart, ugyanis sok autista gyereknél vezetik be a mentes diétát kiváló hatásfokkal és állapotuk javulásával. Ezzel a jótékonysági programmal került be Vanessa Kimbell, a világhírű kovászoló ’Sourdough Sisters’ programjába, melybe a világ különböző pontjairól válogatott olyan embereket, akik a kovászolást jótékonykodásra használjak.

Angliában a híres Cake&Bake Show illetve a Cake International versenyein többször nyert, tartott előadást, illetve 2013-ban megkapta a Cupcake of the Year díjat egy mentes gesztenye cupcake-kel. Számos szakmai gyereknevelési lapban jelentek meg cikkei (pl Nursery World, Teach Nursery), írt óvodapedagógiai szakkönyveket, és több receptje jelent meg a Cake Masters, a Cakes&Sugarcraft es a Cupcake Heaven magazinokban. Magyarországra édesapja Alzheimere miatt költözött vissza, ez a téma, az allergiák és a pszichoszomatikus betegségek kapcsolata, illetve a mentesen étkezők egészséges diétája ezért érzékenyen érinti.