FermentálásOlvasson bele könyvünkbe!

Fermentálás

Erjesztett ételek és italok több mint 100 recepttel

Mi a közös a kedvenc kézműves sajtunkban, a ropogós kovászos kenyérben, otthon készült gyömbérsörünkben, a marinált olívabogyóban és a savanyú káposztában?

Mindegyikük fermentálással készül. Ez az ősi tartósítási eljárás a világ minden táján része a kulináris hagyományoknak. A fermentálás könnyen elsajátítható, hiszen rendkívül egyszerű és olcsó, és nincs szükségünk különleges alapanyagokra hozzá. Az ilyen módon készült ételek és italok egészségesek, mivel hőkezelés és adalékanyagok nélkül készülnek, és az erjedés során olyan anyagok keletkeznek, amelyek nélkülözhetetlenek a bélflóra számára. Az ilyen ételek és italok pre- és probiotikumokkal látják el a szervezetet, és erősítik az immunrendszert.

Az erjesztett ételek és italok nemcsak egészségesek, hanem izgalmas, új ízekkel is gazdagítanak bennünket. Holly Davis séf több mint 40 éve kutatja, műveli és oktatja a fermentálás tudományát. A könyv minden sorát lelkesedése áthatja, és egyszerű receptjeivel, könnyen követhető útmutatásaival segítségére lesz azoknak, akik részévé szeretnének válni ennek az ősi módszernek és újra felfedeznék a fermentálás varázslatos világát. Az ízletes és egészséges receptek mellett a könyv tartalmazza a legpraktikusabb útmutatót is a fermentálás rejtelmeinek megértéséhez és alkalmazásához.

„Holly Davis visszanyúlva az ősi eljárásokhoz egy csodás könyvvel segít minket abban, hogy javítsunk életminőségünkön. Jómagam nap mint nap tapasztalom a fermentáció áldásos hatását, és rengeteg visszajelzést kapok, milyen gyógyító hatással van a kovászos kenyér fogyasztása.

Ez a könyv remek útmutató, engem is ellenállhatatlanul arra ösztönöz, hogy ideje felfedezni a fermentáció egyéb területeit is!”

Ormós Gabriella , Jenői Pékség, KovászLabor

„A világ egyik legjobb könyve. Ha az ember egyszer belép a fermentálás világába, az örökre magával ragadja.”

Mautner Zsófia , gasztroblogger

Borító ár: 7500 Ft
Aktuális ár: 5625 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5625 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 188x248 mm
Megjelenés 2020. 11. 18.
Terjedelem 272 oldal
ISBN 9789633049358

A szerzőről

Davis Holly

Holly Davis séf, évtizedek óta kutatja, oktatja és műveli a fermentálást.

https://www.foodbyhollydavis.com/

"Holly tudja, hogyan lehet ötleteket és recepteket egyszerűen és érthetően bemutatni. Amint találkoztunk, összekötött bennünket az élelmiszerekkel kapcsolatos közös megközelítésünk, különös tekintettel arra az elképzelésünkre, hogy ez az üdvözítő étrend minden egyes ember számára, és hogy óvatosnak kell lennünk a szuperételek, a divatos fogyókúrák és más redukcionista megközelítésekkel. Hozzám hasonlóan Holly is örömét leli az ételekben, és ez lelkesedés egyértelműen áthatja a könyvét. A legfontosabb, hogy Holly bátorságra buzdít, és útmutatásaival és inspirációjával részévé válhatunk a fermentálás újjászületésének!"

Sandor Ellix Katz