Francia ízek

Egy év a vidéki konyhámban

Amikor Mimi Thorisson – a népszerű gasztroblogger és az Itália ízei szerzője – családjával a zajos Párizsból a csendes kisvárosba, Médocba költözött, még nem sejtette, milyen kincseket rejt a vidéki élet. A közeli erdő és a kert bővelkedett szezonális alapanyagokban, és a barátságos helyi gazdák mesésen friss árut kínáltak. Így nem csoda, hogy Mimi konyhájában mindig mennyei fogások készültek: ropogós ratatouille vagy zöldfűszerekkel sült gyöngytyúk, desszertként pedig pisztáciás madeleine vagy sós vajas créme caramel.

A Francia ízek nagyszerű szezonális receptek és csodaszép fotók gyűjteménye, ugyanakkor Mimi hangulatos mindennapjainak a krónikája is. A főzés és az élet szépségét ünnepli, és a vidéki Franciaország melegségét varázsolja otthonunkba.

Borító ár: 8500 Ft
Korábbi ár: 6375 Ft
Aktuális ár: 7225 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6800 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 203x254 mm
Megjelenés 2022. 09. 26.
Terjedelem 304 oldal
ISBN 9789635652969

A szerzőről

Mimi Thorisson

Mimi Thorisson Hongkongban született, de a nyarakat a dél-franciaországi nagymamájánál töltötte. Fiatal korában modellként dolgozott.

Könyveinek gyönyörű képeit, férje, Oddur Thorisson izlandi származású fotóművész jegyzi. Sokáig éltek Párizsban, majd négy közös és két korábban született gyermekükkel a dél-franciaországi Médoc-ban, egy felújított kastélyban telepednek le.