Házi tészta készítése Olvasson bele könyvünkbe!

Házi tészta készítése

A legkedveltebb tésztafajták a világ minden tájáról

A tészta lehet rövid vagy hosszú, cakkos szélű, csavart vagy egyenes, gazdagon töltött, mártással megbolondított… Készítése végtelenül változatos, szórakoztató és egyszerű, csupán liszt, víz és tojás kell hozzá, a végeredményt pedig mindenki imádja!

Aliza Green, amerikai séf szenvedélye a tésztakészítés. Könyvében lépéséről lépésre, szemléletes fotókkal illusztrálva mutatja be:

• A világ legismertebb tésztaféléit, a népszerű olasz pastáktól az egzotikus ázsiai tésztákig, de elárulja többek között a lengyel pirog, a török manti és a szibériai pelmenyi készítésének titkait is;
• Hogyan készíthetünk ízletes tésztákat nem hagyományos, például hajdina-, durum- vagy teljes kiőrlésű lisztből;
• Melyik tésztafajtához milyen mártások, töltelékek, feltétek illenek leginkább;
• A legjobb természetes színező- és ízesítőanyagokat, így nemcsak finom, de színpompás, szemet gyönyörködtető fogásokat is készíthetünk;
• Az egyszerű és klasszikus technikákat – hogyan sodorjuk, nyújtsuk, formázzuk és töltsük a különböző tésztafajtákat.

Vigyázat! A Házi tészta készítése mindenkit tésztafüggővé tesz!

Borító ár: 7900 Ft
Korábbi ár: 3950 Ft
Aktuális ár: 5925 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5925 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 210x260 mm
Megjelenés 2023. 07. 13.
Terjedelem 176 oldal
ISBN 9789635653607

A szerzőről

Aliza Green

ALIZA GREEN író, gasztronómiai tanácsadó és befolyásos séf. Azóta rajong a tésztáért, amióta hatévesen Olaszországban nyaralt.
Marcella Hazannál tanult, akitől elleste a friss tészták készítésének csínját-bínját, majd a bolognai ihletésű Ristorante DiLullóban
ültette át a gyakorlatba a tudását, ahol executive séfként dolgozott.
Olaszul tanult, hogy eredetiben olvashasson szakácskönyveket és kulináris kiadványokat, valamint hogy olasz szakácsokkal és termelőkkel tudjon együtt dolgozni. Szakácsként, tanácsadóként és tanárként folyamatosan fejleszti tésztakészítési jártasságát, és bővíti színes, friss házi tésztákból álló repertoárját.
Green James Beard-díjas szerző, tíz sikeres ételkalauzt és szakácskönyvet publikált, amelyek témái között megtalálhatók a babfélék, a halak, a sütemények, a fűszernövények, a száraz fűszerek, valamint a húsok. Jelenleg főként a toszkán Maremmában és Umbriában vezet kulináris körutakat, a téma egyik szakértőjének
számító Epicopiával együtt.
WWW.ALIZAGREEN.COM