Mimi Thorisson

Mimi Thorisson Hongkongban született, de a nyarakat a dél-franciaországi nagymamájánál töltötte. Fiatal korában modellként dolgozott.

Könyveinek gyönyörű képeit, férje, Oddur Thorisson izlandi származású fotóművész jegyzi. Sokáig éltek Párizsban, majd négy közös és két korábban született gyermekükkel a dél-franciaországi Médoc-ban, egy felújított kastélyban telepednek le.

ITÁLIA ÍZEI

Receptek, titkok és történetek

„A főzés már magában is varázslat, az olasz ételek elkészítése pedig egyenesen alkímia” – vallja a szerző, Mimi Thorisson. Piemonttól Umbriáig, Lombardiától Abruzzóig bejárja az olasz régiókat, és 100 olyan egyszerűen elkészíthető receptet mutat be, amelyek mindegyike hagyományos, időtlen és sikkes, azaz tökéletesen olasz.

A fotókon is látható ételek mesések – szó szerint is, hiszen Olaszországban minden ételnek története van, amelyeknek mi is részesei lehetünk a leírásoknak és a lenyűgözően szép képeknek köszönhetően.


„Mimi Thorisson megrendítően szépen és szeretetteljesen mesél Olaszországról. Olyan ételek receptjeit írja le, amelyektől mindig nosztalgikus hangulatba kerülök. E könyvet lapozgatva az olaszok életszeretete és ételek iránti rajongása mindenkit magával ragad.”

Gianni Annoni

Borító ár: 7500 Ft
Korábbi ár: 5625 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba

Francia ízek

Egy év a vidéki konyhámban

Amikor Mimi Thorisson – a népszerű gasztroblogger és az Itália ízei szerzője – családjával a zajos Párizsból a csendes kisvárosba, Médocba költözött, még nem sejtette, milyen kincseket rejt a vidéki élet. A közeli erdő és a kert bővelkedett szezonális alapanyagokban, és a barátságos helyi gazdák mesésen friss árut kínáltak. Így nem csoda, hogy Mimi konyhájában mindig mennyei fogások készültek: ropogós ratatouille vagy zöldfűszerekkel sült gyöngytyúk, desszertként pedig pisztáciás madeleine vagy sós vajas créme caramel.

A Francia ízek nagyszerű szezonális receptek és csodaszép fotók gyűjteménye, ugyanakkor Mimi hangulatos mindennapjainak a krónikája is. A főzés és az élet szépségét ünnepli, és a vidéki Franciaország melegségét varázsolja otthonunkba.

Borító ár: 8500 Ft
Korábbi ár: 6375 Ft
Aktuális ár: 7225 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6800 Ft
Kosárba