Kávészótár

Kávészótár

Minden, ami kávé: a termesztéstől a pörkölésig, a főzéstől a kóstolásig

Iránytű a kávézáshoz

A kávé népszerűbb, mint valaha, tele ízekkel, emlékekkel, aromákkal, készítéséhez és felhasználásához pedig számtalan titok és történet kötődik.
A Kávészótár nélkülözhetetlen útmutató a tökéletes ital elkészítéséhez szükséges kifejezések és technikák, eszközök és fajták szédítő sokaságához.
A világhírű kávészakértő Maxwell Colonna-Dashwood a termesztéstől és szüreteléstől kezdve a pörkölésen és őrlésen át a főzésig több száz szócikkben mutatja be a kávé élvezetét befolyásoló valamennyi kulcsfontosságú tényezőt.

A könyv megjelenését a Kotányi Hungária Kft. támogatta

Borító ár: 5900 Ft
Korábbi ár: 4425 Ft
Aktuális ár: 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4720 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 148x210 mm
Megjelenés 2024. 09. 24.
Terjedelem 265 oldal
ISBN 9789635655618

A szerzőről

Maxwell Colonna-Dashwood

Maxwell Colonna-Dashwood bajnok barista, aki háromszor nyerte meg az Egyesült Királyság Barista Bajnokságát, és minden alkalommal bejutott az utána következő Barista Világbajnokság döntőjébe is. Egy díjnyertes, független kávékészítő cég társtulajdonosa, amely saját pörkölőüzemmel és kávézóval is büszkélkedhet. Miután beutazta a világot a kávé tudományát és művészetét tanulmányozva, Maxwell a Massachusetts Institute for Technology munkatársával, dr. Christopher H. Hendonnal társszerzőként jegyezte első könyvét, a Water for Coffee-t, 2015-ben. A könyv a víz és a kávé között lévő kémiai kölcsönhatásokat vizsgálja, és azt, miként lehet ezeket manipulálni a legjobb minőségű ital előállítása érdekében. Maxwellt felvillanyozza a lehetőség, hogy a kémiától a pszichológiáig más tudományágak szakértőivel együttműködve, részletesen feltája a kávé világát, és elmélyítse tudását erről a csodálatos italról, és kivételes ízre és minőségre törekedjen. A Kávészótár összegyűjtött ismereteinek desztillációja, és ez az első könyve a laikus olvasóknak.