Így lettem séfOlvasson bele könyvünkbe!

Így lettem séf

„A főzés a világ legegyszerűbb dolga, ha valóban merünk játszani!”

Sárközi Ákos, az ország egyik legnépszerűbb séfje a tőle megszokott közvetlen, baráti hangvételben meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve egészen napjainkig. Fotográfusnak készült, a színek és a formák végtelensége mindig magával ragadta – nem véletlen, hogy számára az ételek szépsége legalább olyan fontos, mint az íze.
A konyhán szakácsként kezdte, de a főzés iránti szenvedélye, szakmai maximalizmusa és alázata, kreativitása és tehetsége hamar a legnagyobbak közé emelte.


A csúcsgasztronómiával külföldön és az Alabárdos étteremben ismerkedett meg. Szakmai pályafutásának fontos mérföldköve volt, amikor 2010-ben a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán egy személyben meglátták benne az őstehetséget és a konyhafőnököt. Nem okozott csalódást – 2014-ben Michelin-csillagot kaptak.
Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett.

„Rengeteg ismeretlen embertől kapok támogató, kedves üzenetet – egyetlen közös kapcsolódási pontunk a jó ízek szeretete. Nekik is ajánlom ezt a könyvet, hiszen kölcsönösen inspiráljuk egymást.”

Várunk a könyv bemutatóján november 17-én az Eötvös10-ben! Részletek az eseményről itt.


Kövesd Sárközi Ákost a Konyhafőnök epizódjaiban az RTL+ felületén!

Sárközi Ákos a könyvről:Borító ár: 9900 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 238x280 mm
Megjelenés 2023. 11. 15.
Terjedelem 260 oldal
ISBN 9789635654291

A szerzőről

Sárközi Ákos

Sárközi Ákos a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra étterem séfje. Vendégül látta már éttermében többek között Owen Wilsont, Tom Hankset és Till Lindemannt is. Budapesten él feleségével, Sárközi Évi festőművésszel, gyerekeivel és kutyusaival. A főzésről alkotott filozófiája szerint nagy az átfedés a gasztronómia és a kortárs művészetek közt. Ő maga is fest, tálalásában pedig ez a filozófia is gyakran visszaköszön. Több külföldi gasztronómiai fesztiválon is vendégszerepelt már, így főzött Londonban, Koppenhágában és a cseh Karlovsky Gastro fesztiválon is. 2016 óta több televíziós műsorban is szerepet vállalt szakértőként, séfként, mentorként.

Sárközi Ákos önéletrajzi könyvében nem csupán motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett.