Rizottó

Rizottó

50 ízletes, olasz rizsétel

A rizottó az olasz konyha egyik legváltozatosabb és legkedveltebb fogása, amely számtalan formában elkészíthető. Lehet egyszerű, de ízletes paradicsomos-bazsalikomos, krémes parmezános-vajas, vagy épp különleges céklás vagy erdei gombás. A húsos változatok kedvelői csirkés vagy garnélás rizottóval is próbálkozhatnak, míg a különlegesebb ízekre vágyók vörösborban vagy tintahaltintával főzött rizottót is készíthetnek. A sáfránnyal aranyszínűvé varázsolt változat pedig igazi ínyencség.

Ez az étel nemcsak gazdag és krémes köretként, hanem laktató egytálételként is kiválóan megállja a helyét. Sőt, a megmaradt rizottóból is remek ételek készíthetők, és ha szeretnénk, néhány különleges rizses desszertet is kipróbálhatunk. A rizottóban rejlő végtelen lehetőségek és gazdag ízvilág garantáltan mindenki számára élvezetes gasztronómiai élményt nyújtanak.

Buon appetito!


Borító ár: 4990 Ft
Bevezető ár: 3743 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3743 Ft
Előrendelem
Elérhetőség: Nincs készleten, előrendelhető
Várható megjelenés: 2024-09-18
Borító Kemény kötés
Méret 170x210 mm
Megjelenés 2024. 09. 18.
Terjedelem 160 oldal
ISBN 9789635655472

A szerzőről

Maxine Clark

Maxine Clark elismert gasztronómiai szakíró és főzőtanár. Olyan főzőiskolákban tanított, mint a londoni Leith's, illetve Alistair Little szicíliai és toszkánai kóstolóhelyei. Olaszországban járva összegyűjtötte azokat a recepteket, amelyek a legjobban megjelenítik az ottani erős és napfényes ízeket, és ezeket tanítja a világ minden tájáról érkező diákoknak. Folyékonyan beszél olaszul, és az olasz reneszánszra szakosodott, kitüntetéses MA diplomát szerzett képzőművészetből és középkori történelemből. Maxine írásai rendszeresen megjelennek magazinokban és újságokban, például a BBC Good Food és a Food and Travel című lapokban.