A francia konyha művészeteOlvasson bele könyvünkbe!

A francia konyha művészete

Julia Child neve szinte egyet jelent a főzés forradalmával. Az elbűvölő személyisége, közvetlen stílusa és humorérzéke nemcsak a konyhában jártasakat, hanem a kezdőket is képes volt magával ragadni, és meggyőzni arról, hogy a legbonyolultabb fogások elkészítése sem lehetetlen küldetés.

Az első televíziós sztárszakács a világhírű párizsi Le Cordon Bleu akadémián tanult, majd Simone Beckkel és Louisette Bertholle-lal együtt nyitotta meg saját főzőiskoláját és írta meg első könyvét.

A francia konyha művészete azonnal bestsellerré vált és azóta is a gasztronómiai irodalom egyik leglegendásabb és alapvető darabja. Ez a kötet nem csupán egy receptgyűjtemény, hanem egyfajta útmutató a francia konyha világába, több mint 500 recepttel, 100 ábrával és az alapvető konyhai technikák számos bemutatásával.

Julia Child munkája mindenki számára elérhetővé teszi a francia konyha csodáit, legyen az egy egyszerű omlett vagy az ikonikus burgundi marharagu. A kezdők és a tapasztalt szakácsok számára egyaránt nélkülözhetetlen, akik szeretnék otthon elkészíteni a klasszikus francia konyha remekeit, és betekintést nyerni a kulináris művészet legjavába. Julia Child nemcsak a főzés, hanem az élvezetek és az élet szeretetének apostola volt, aki örökre megváltoztatta a világ viszonyát az ételhez és a konyhához.

Bon appetit!

„Julia Child halhatatlanságát receptjei időtállósága és végtelen precizitása adja – nem lehet őket elrontani. Julia örök kíváncsisága élete végéig izzásban tartotta főzési szenvedélyét, áldás ez nekünk, akik szeretünk főzni!”
Mautner Zsófia

Ismerd meg Julia Child rendkívüli életét az HBO MAX Julia című sorozatából!

Borító ár: 9900 Ft
Korábbi ár: 7425 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 160x235 mm
Megjelenés 2023. 10. 24.
Terjedelem 770 oldal
ISBN 9789635653485

A szerzőről

Julia Child

Julia Child neves amerikai séf, író és televíziós műsorvezető. Ő volt az, aki a hatvanas években az Egyesült Államokban népszerűvé tette a francia kulináris művészetet, elsősorban a A francia konyhaművészet elsajátítása című szakácskönyvével és a későbbi televíziós sorozatával, a „The French Chef”-fel.

Julia Child elragadó egyéniségével, közvetlen írói stílusával és kitűnő humorérzékével a kevésbé gyakorlottakat is könnyedén meggyőzte arról, hogy akár a legbonyolultabb fogásokat is képesek lesznek önállóan elkészíteni. Önbizalmat adott a konyhaművészetben „pályakezdőnek” számító és bizonytalan háziasszonyoknak, akik korábban lehetetlennek tartották ízletes és extravagáns ételek elkészítését. A francia konyhaművészet elsajátítása című szakácskönyve alapműnek számít. 500 receptjével és több mint 100 ábrájával közérthető módon megtanítja a konyhában használatos legalapvetőbb technikákat.

Ahogy Mautner Zsófia fogalmaz: „Julia Child halhatatlanságát receptjei időtállósága és végtelen precizitása adja – nem lehet őket elrontani. Julia örök kíváncsisága élete végéig izzásban tartotta főzési szenvedélyét, áldás ez nekünk, akik szeretünk főzni!”