Kárpátok ízeiOlvasson bele könyvünkbe!

Kárpátok ízei

A legfinomabb ételek a zakuszkától a kürtőskalácsig

A "Kárpátok ízei"; című könyv egy különleges gasztronómiai utazásra invitál, amely során felfedezheted a Kárpát-medence ínycsiklandó ételeit. Ki tudna ellenállni a grillezett padlizsánnak, a frissítő csorbalevesnek, a túróval és tejföllel gazdagon megrakott puliszkának, a kiadós töltött káposztának vagy a mesésen illatozó fonott kalácsnak?

Ez a könyv bemutatja Románia gazdag kulináris örökségét, amely a görög, török, szláv, osztrák, magyar és szász konyha ízeinek találkozásából született. A gyönyörű fotókkal illusztrált receptek nemcsak az ételek elkészítéséhez adnak útmutatást, hanem megmutatják, hogy a főzés és az evés öröme határokon, nyelveken és kultúrákon átívelő élmény, amely közelebb hoz bennünket egymáshoz.

Ha szereted a különleges ízeket és szívesen kísérletezel a konyhában, ez a könyv tökéletes választás számodra. Fedezd fel a Kárpátok ízeit, és varázsold el családodat és barátaidat ezekkel a hagyományos, mégis izgalmas fogásokkal. Engedd, hogy a könyv inspiráljon, és tapasztald meg, hogyan hozhat össze minket az étel szeretete. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, hogy gazdagítsd konyhai repertoárodat és kulturális ismereteidet!

„Nekünk a román konyha egyszerre nagyon ismerős és nagyon egzotikus. Irina Georgescu könyve modern és szépen megírt szakácskönyv – őrzi, de meg is újítja a hagyományos ételeket. Sokat gazdagodhatunk abból, hogy a főztjükön keresztül jobban megismerhetjük szomszédainkat.”

Dragomán György, író

Borító ár: 6500 Ft
Korábbi ár: 3250 Ft
Aktuális ár: 3900 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3900 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 192x245 mm
Megjelenés 2021. 10. 05.
Terjedelem 224 oldal
ISBN 9789635650712

A szerzőről

Irina Georgescu

Irina Georgescu gasztronómiai szakíró és szakács, jelenleg Wales-ben él. Bukarestben nőtt fel a kommunista rezsim alatt, és édesanyjától - aki igazi konyhatündér volt - tanulta meg a tradicionális Román konyha alapjait. Nagyszülei között volt erdélyi és olténiai származású is, ezért korán megismerkedett a különböző vidékek hagyományaival is. "A szüleim munkamorálja és anyám konyhai leleményessége mindig is követendő példát állított elém. Amikor a kulináris álmaimat követve az Egyesült Királyságba költöztem, az ételeken és a helyi konyhán keresztül sok mindent tanultam az országról, és csodálatos emberekkel ismerkedtem meg. Remélem, a könyvemben szereplő receptek, történetek, kulturális és történelmi háttér-információk segítségével az olvasók is sok új érdekességet tanulnak majd Romániáról."