Olvasson bele könyvünkbe!

Kárpátok ízei

A legfinomabb ételek a zakuszkától a kürtőskalácsig

Ki tudna ellenállni a grillezett padlizsánnak, egy tál frissítő csorbalevesnek, a túróval és tejföllel gazdagon megrakott puliszkának, egy kiadós töltött káposztának, vagy a mesésen illatozó fonott kalácsnak?

A Kárpátok ízei különleges gasztronómiai utazásra hív: Románia igazi olvasztótégely, ételeit a görög, török és szláv mellett az osztrák, a magyar és szász konyha fogásai alakították. A gyönyörű fotókkal illusztrált könyv receptjei azt bizonyítják, hogy a főzés és az evés öröme határokon, nyelveken és kultúrákon átívelő, összekötő kapocs, ami közelebb hoz egymáshoz bennünket.


"Egy olyan időszakban, amikor arra kényszerülünk, hogy otthon maradjunk, nagyszerű lehetőség az ételek segítségével utazni. Ezért is vagyok hálás Irina Georgescunak: csodálatos könyve Romániába visz. Minden oldalát átszövi a nagylelkűség, a közösségi szellem és egy gazdag és változatos kultúra ízei. Szívderítő, inspiráló és ragyogóan átalakító olvasmány - pontosan erre van most szükségünk."

Nigella Lawson

„Nekünk a román konyha egyszerre nagyon ismerős és nagyon egzotikus. Irina Georgescu könyve modern és szépen megírt szakácskönyv – őrzi, de meg is újítja a hagyományos ételeket. Sokat gazdagodhatunk abból, hogy a főztjükön keresztül jobban megismerhetjük szomszédainkat.”

Dragomán György, író

Borító ár: 6500 Ft
Korábbi ár: 4550 Ft
Aktuális ár: 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5200 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-5 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 192x245 mm
Megjelenés 2021. 10. 05.
Terjedelem 224 oldal
ISBN 9789635650712

A szerzőről

Irina Georgescu

Irina Georgescu gasztronómiai szakíró és szakács, jelenleg Wales-ben él. Bukarestben nőtt fel a kommunista rezsim alatt, és édesanyjától - aki igazi konyhatündér volt - tanulta meg a tradicionális Román konyha alapjait. Nagyszülei között volt erdélyi és olténiai származású is, ezért korán megismerkedett a különböző vidékek hagyományaival is. "A szüleim munkamorálja és anyám konyhai leleményessége mindig is követendő példát állított elém. Amikor a kulináris álmaimat követve az Egyesült Királyságba költöztem, az ételeken és a helyi konyhán keresztül sok mindent tanultam az országról, és csodálatos emberekkel ismerkedtem meg. Remélem, a könyvemben szereplő receptek, történetek, kulturális és történelmi háttér-információk segítségével az olvasók is sok új érdekességet tanulnak majd Romániáról."