Milyen lenne egy séta az olasz panetteriákban, ahol az ember szeme előtt tárul fel a friss, illatos pékáruk elképesztő gazdagsága? Gennaro Contaldo most az olasz pékségek misztikus birodalmába kalauzolja el az olvasót, ahol nem csupán a kenyérfélék és pizzatészták elkészítésének művészetét ismerhetjük meg, hanem betekintést nyerhetünk a legendás focaccia különböző regionális variációiba is.
Gennaro útmutatásai segítségével könnyedén elkészíthetjük a tökéletes kenyereket és pizzatésztákat, miközben megismerhetjük azokat a trükköket, melyek a híres olasz nonnák mesterségbeli tudását idézik. Részletes tippeket kaphatunk arra, hogyan érhetjük el a foszlós péksütemények kívánatos ropogását, az omlós kekszek különleges ízvilágát, és a hagyományos házi sütemények autentikus jellegét, mindezt a gyakorlatban is könnyen kipróbálhatjuk. Ez a könyv egy igazi mélymerülés az olasz pékségek világába, ahol az illatok és ízek összhangja varázsolja el az embert, és ahol minden recept egy csipetnyi olasz szenvedélyt és hagyományt hordoz magában.
A kötet az olasz panetteria bibliája, lapozgatása közben pedig szinte érezzük a frissen sült kenyér ellenálhatatlan illatát!
„Gennaro csodálatos pék, ez könyv pedig tele van mesés ételekkel és a rá jellemző szenvedéllyel.”
Jamie Oliver