Gennaro Contaldo

Gennaro olasz péksége

Sétáltunk már be egy olasz panetteriába, ahol rácsodálkozhattunk a frissen sütött pékáruk elképesztő változatosságára? Gennaro ezúttal az itáliai pékségek varázslatos világába kalauzol. Hasznos tippeket oszt meg a tökéletes kenyér- és pizzatészta elkészítéséhez, és bemutatja a legendás focaccia különböző regionális változatait. Útmutatásai alapján a foszlóspéksüteményeket, omlós kekszeket és a hagyományos házi süteményeket úgy készíthetjük el, ahogy a híres olasz nonnák.

A kötet az olasz panetteria bibliája, lapozgatása közben pedig szinte érezzük a frissen sült kenyér ellenálhatatlan illatát!

„Gennaro csodálatos pék, ez könyv pedig tele van mesés ételekkel és a rá jellemző szenvedéllyel.”
Jamie Oliver

Borító ár: 7500 Ft
Aktuális ár: 5250 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5250 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-5 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 194x246 mm
Megjelenés 2022. 10. 10.
Terjedelem 224 oldal
ISBN 9789635653010

A szerzőről

Gennaro Contaldo

A Két éhes olasz és a Jamie lefőzi Olaszországot című sorozatokból ismert, elsöprő lendületű, szeretnivaló sztárséf, Gennaro Contaldo az Amalfi-part Minori nevű városkájában nőtt fel. Ott ismerte meg a természetes, kiváló alapanyagokat, és tanulta meg a számtalan hagyományos olasz tésztaétel elkészítésének fortélyait.

20 évesen költözött Londonba, és néhány kitérő után Antonio Carluccio elismert Neal Street-i éttermében lett séf, majd hamarosan a kezdő, 19 éves Jamie Oliver főnöke és mentora. Kettejük szoros szakmai és baráti kapcsolata azóta is töretlen: Jamie „londoni apukájaként” emlegeti Gennarót, ő pedig – saját, hatodik gyermekeként szereti Jamiet. Jamie nem titkolja, hogy mindazt, amit az olasz konyháról és úgy általában, a főzésről tud, Gennarótól tanulta, Gennaro viszont azt nyilatkozta, hogy „valaha ő tanult tőlem, ma már viszont én tanulok tőle.” A jelenleg 71 éves Gennarónak részesedése van Jamie étteremláncában, aktív social média sztár és sorra írja a szakácskönyveit.