Helyi, idény, vegetáriánus zero waste konyhaOlvasson bele könyvünkbe!

Helyi, idény, vegetáriánus zero waste konyha

Képzeld el, hogy kinyitsz egy könyvet, ami nemcsak a konyhai hulladékcsökkentés rejtelmeibe vezet be, hanem segít is azokból a szezonális alapanyagokból főzni, amik hazánkban megteremnek.
Egy könyvet tele olyan húsmentes ételekkel, amelyek elkészítéséhez nincs szükséged sem nehezen beszerezhető, sem csomagolt, sem messziről érkező alapanyagokra.
Egy könyvet, amelynek segítségével megtapasztalhatod, hogy a környezettudatos táplálkozás ízletes és változatos, ami a bolygónak és nekünk is jó. Mindemellett, ha saját magunk készítjük el az ételeinket, az örömteli, kreatív alkotómunka.
Egy könyvet, amit bármikor fellapozhatsz, ha nincs ötleted arra, hogy mit kezdj az ételmaradékaiddal, vagy hogyan használd fel azokat a zöldségrészeket, amiket eddig kidobtál.
Egy könyvet, ami a vásárlási előkészületektől a megfelelő tároláson át az egyszer használatos konyhai eszközök kiváltásáig minden témában a segítségedre lesz.
Egy ilyen könyvet álmodott meg Kocsis Dóra, ezt tartod most a kezedben, kedves Olvasó. 164 ízletes recepttel, több száz energiaspóroló, környezetvédő, hulladékcsökkentő tippel és egy olyan elméleti bevezetéssel, amelynek segítségével bárki számára könnyedén átláthatók és megérthetők lesznek a környezetvédelem és a táplálkozás összefüggései.



Borító ár: 9900 Ft
Bevezető ár: 8910 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
8910 Ft
Előrendelem
Elérhetőség: Nincs készleten, előrendelhető
Várható megjelenés: 2025-03-31
Borító Kemény kötés
Méret 210x260 mm
Megjelenés 2025. 03. 31.
Terjedelem 448 oldal
ISBN 9789635656875

A szerzőről

Kocsis Dóra

Kocsis Dóra, végzettsége szerint esztétika-filozófia szakos bölcsész és tanár, de érdeklődése korán a fenntarthatóság, humánökológia és a különböző kultúrák megismerése felé fordult. 2014-ben két kis hátizsákkal elindult férjével egy egy évig tartó világkörüli útra. Ebből születetett meg a Talpalatnyi történetek blog, és később a Facebook oldal, amiben arról mesél, hogy a világban szerzett tapasztalatai hogyan változtatták meg gyökeresen életmódjukat. Azóta ugyanis nemcsak a tudatos utazásra, hanem a hulladékmentességre is törekszenek, immár kislányukkal.
Rendszeresen tart előadásokat, tréningeket hulladékcsökkentés, élelmiszerpazarlás, kozmetikum készítés témákban, de anya-, és női köröket, elvonulásokat is vezet. 15 évesen döntött úgy, hogy nem eszik több húst, 30 évesen pedig hogy nem szeretne több felesleges szemetet termelni és csak helyi, idény alapanyagokból fog főzni. Nevéhez fűződik a SimpliCity minimalista életmód Fesztivál és a 2021-ben, magánkiadásban megjelent nagysikerű Helyi, idény, vegetáriánus Zero waste konyha című szakácskönyv, ami sokakat inspirált és motivált változásra. Harmadik kiadásban immár a HVG Könyvek gondozásában jelent meg.