Szemere Katalin

Terápiát jelent neki a kekszsütés, emlékezteti arra a csodás évre, amelyet Angliában töltött érettségi után, valamint arra a furcsa időszakra, amikor hirtelen megszűnt a munkahelye, ahol újságíróvá vált - az ezt követő hónapokban megüresedő idő nagy részét a sütésre fordította. A Népszabadság munkatársaként évtizedekig színházzal foglalkozott, majd teret kapott életében a gasztronómia. Vezette a magyar BBC GoodFoodot, és Presszó című beszélgetős műsorába nemcsak a kulturális élet szereplőit hívta, hanem a gasztronómia fontos alakjait is. A Jazzy, majd a Klasszik Rádióban folytatta a Presszót, jelenleg az Iparművészeti Múzeum kommunikációs osztályának munkatársa.

100 keksz, amit szeretsz

A keksz valóban tökéletes desszert, amely számos formában és ízben megállja a helyét. Legyen az édes vagy sós, omlós vagy ropogós, apró falat vagy tenyérnyi méretű, gazdag vagy egyszerű, díszített vagy egyszerű formájú, mindig képes ünnepi hangulatot teremteni a hétköznapi pillanatokban. Kávé vagy tea mellé fogyasztva, vagy akár ajándékként kínálva, a keksz mindig sikert arat.

Az elkészítése rendkívül egyszerű, és csak néhány jó minőségű alapanyagra van szükség hozzá. Ezért igazi öröm minden korosztálynak, még a kezdőknek is, akik könnyedén megtanulhatják az alapokat, és kísérletezhetnek a különböző ízekkel és textúrákkal. A keksz nem csupán egy finom csemege, hanem egy olyan desszert, amely összeköti az embereket, és kellemes élményeket teremt a mindennapokban.

Segal Viktor és Szemere Katalin 100 különleges receptet készítettek és gyűjtöttek össze, belefoglalva a klasszikusokat, mint az amaretti, isler vagy a pilóta, de kreatív konyhájukban a flódni és a Rákóczi-túrós ízek is helyet kaptak. Emellett merész kísérletezésbe fogtak, új, izgalmas ízkombinációkkal. A receptek mellett számos titkot és praktikát is megosztanak, hogy a végeredmény mindig tökéletes legyen. Ez a könyv igazi kincsesbánya minden süteménykedvelő számára, ahol a kreativitás és az ízek összhangja mindig az első helyen áll.
Segal Viktor és Szemere Katalin 100 receptet ,,sütöttek ki”: ismert klasszikusokat, mint az amaretti, az isler vagy a népszerű pilóta, de kekszbe zárták a flódni és a Rákóczi-túrós ízeit, ugyanakkor bátran kísérleteztek teljesen új, izgalmas ízpárosításokkal is. A rengeteg recept mellett titkokat és trükköket is megosztanak, hogy biztosan tökéletes legyen a végeredmény.


„A jó keksz egyszerre ínyencség és vésztartalék, amit jó abban a tudatban habzsolni, hogy ha nem falnánk fel, akkor akár hetekig is elállna. Barátaim, Kata és Viktor csodálatos és régóta várt kekszkönyve mindenkiből egy szempillantás alatt kíváncsi kekszrajongót farag. Jómagam is alig bírtam ki, hogy ne rohanjak azonnal a konyhába, amint kézbe vettem.” Dragomán György

Borító ár: 8990 Ft
Aktuális ár: 6293 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6293 Ft
Kosárba