• Van-e kapcsolat gyermekünk evési stílusa és személyisége között?
• Hogyan gyakorolhatjuk az ízek, állagok elfogadását?
• Formálhatjuk-e gyermekünk ízlését már a várandósság és a szoptatás idején?
Manapság komoly kihívásokkal szembesülhet az a szülő, aki egészségesen szeretné táplálni gyermekét. De mit is takar ez pontosan?
Dénes Dóra, az Édes pofa blog táplálkozási tanácsadója és gasztrobloggere komplex választ ad a kérdésre. Hisz abban, hogy az evés lelki ügy, és ezt tanulmányok, valamint saját többéves tapasztalata alapján alaposan alá is támasztja. A jelenlegi tudásunknak megfelelő egészséges, változatos étrend összeállítása és a természetes alapanyagok gondos kiválasztása mellett a legfontosabb tényezőnek a kötődés kialakítását tartja.
A kapcsolódó táplálásról szóló könyvéből megismerhetjük azokat a kulcsfontosságú fejlődési szakaszokat, amikor sokat tehetünk azért, hogy gyermekünk megőrizze kíváncsiságát és nyitottságát a különböző ételek iránt, és felfedező evővé válhasson.
Az egyszerű, közösen is készíthető receptek mellett olyan, játékos kóstolóötleteket mutat be, amelyek által gyermekünk nemcsak kreatív módon vonódik be, de saját igényeit, ízlését is jobban megismeri, erősödik az önbizalma, és megélheti fejlődésének örömét.