Dr. Dúll Andrea

Dúll Andrea környezetpszichológus, az MTA doktora, az ELTE Ember–Környezet Tranzakció Intézetének intézetigazgató egyetemi tanára, a BME Szociológia és Kommunikáció Tanszékének egyetemi tanára. Kutatásait az otthoni szociofizikai környezet vizsgálatával kezdte, de az ember-környezet kölcsönhatás minden területével foglalkozik mind kutatóként, mind elméletalkotóként, mind gyakorlati tanácsadóként. Nevéhez fűződik a környezetpszichológia (melyről újabban ember-környezet tranzakciótudományként publikál) magyarországi intézményrendszerének kiépítése, képzési rendszerének kidolgozása és szakágként bevezetése az építészeti tervezésbe. Számos doktoranduszhallgató témavezetőjeként és az ELTE Pszichológiai Doktori Iskolája Ember–Környezet Tranzakció Programjának igazgatójaként aktív szerepet vállal a tehetséggondozásban. Számos tudományos és közéleti testület tagja (például MTA Pszichológiai Tudományos Bizottság, MTA Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság, MAB Programakkreditációs Kollégium). Több könyv szerzője és szerkesztője, a L’Harmattan Kiadó KívülBelül könyvsorozatának szerkesztője.
Fotó: Tóth Balázs

Holnap

Hogyan őrizzük meg lelki egészségünket a gyorsan változó jövőben? 13 trendkutató és 13 pszichológus párbeszéde a jövőről

Szerkesztette: Dr. Kapitány-Fövény Máté

Jelenünk bizonytalanná vált. Az emberiség egyre inkább a jövőt kémleli. És miközben számtalan forgatókönyv fest sötét képet a következő évtizedekről, talán kevésbé foglalkozunk azzal, miként is tudnánk felkészülni a ránk váró kihívásokra. Pedig az ember szinte bármihez képes alkalmazkodni. Előbb viszont meg kell értenie, milyen akadályokat is kell leküzdenie. Meg kell értenünk, miként befolyásolja a mesterséges intelligencia kapcsolatainkat, szexualitásunkat, táplálkozásunkat, kultúránkat. Meg kell ismernünk, hogyan alakul át az oktatás, az egészségügy és az ökoszisztéma, vagy hogy mit jelent számunkra, ha a világgazdaság súlypontja Keletre mozdul. Ebben a hiánypótló kötetben 13 kutató vázolja fel a trendeket, és 13 pszichológus szakember járja körül, hogyan tudunk mi magunk felkészülni a közelgő változásokra, válságokra, és milyen készségekre neveljük gyermekeinket, hogy boldogulni tudjanak.

A jövő itt van. Ideje felkészülni rá!


„Kivételes szerzőgárdát hozott össze Kapitány-Fövény Máté az emberiség jelen helyzetének és a következő néhány évtized lehetséges változásainak vizsgálatára. Következetesen végigvitt szemlélete az írásoknak, hogy nemcsak a társadalmi struktúrák változásait boncolgatják, hanem a folyamatok során elmagányosodott egyén, személyiség felmerülő problémáit is szemügyre veszik. Átfogó, elemző, a legmagasabb szakmai színvonalon megírt, egymásnak is felelgető írások. Nagy élvezet olvasni.”
Csányi Vilmos

Borító ár: 7200 Ft
Korábbi ár: 5400 Ft
Aktuális ár: 5760 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5760 Ft
Kosárba