Heather Dune Macadam

Heather Dune Macadam első könyve, a túlélő Rena Kornreich Gelissennel közösen írt Rena’s Promise: A Story of Sisters in Auschwitz (Rena fogadalma: Két nővér Auschwitzban) több országban is megjelent. Heather a Rena’s Promise Foundation elnök-igazgatójaként tevékenyen küzd a holokauszttagadás jelensége ellen. Tagja a Cities of Peace: Auschwitz nevű szervezet kuratóriumának, valamint ő a 999: The Extraordinary Young Women of the First Official Jewish Transport to Auschwitz (999 fogoly – Az első auschwitzi női transzport története) című dokumentumfilm rendezője és producere. Tevékenységéért a Jad Vasem izraeli és angliai központja, a USC Soá Alapítvány, a Pozsonyi Zsidó Történeti Múzeum, valamint az Auschwitz–Birkenau Állami Múzeum elismerésben részesítette.

További információk: 999thefirstwomeninauschwitz (Facebook); @heatherdune (Twitter); www.999themovie.com.

999 fogoly

999 fogoly

Az első auschwitzi női transzport története

1942. március 25-én egy meghatározó és szomorú esemény zajlott le a szlovákiai Poprádon, , amikor majdnem ezer részint tizenéves fiatal zsidó lány szállt vonatra. Legszebb ruháikban, szívükben kalandvággyal és hazaszeretettel abban a hitben indultak el, hogy csupán néhány hónapon át kell egy gyárban dolgozniuk, hogy hozzájáruljanak országuk erőfeszítéseihez. Azonban a valóság sokkal sötétebb volt, mint amire számítottak: egyenesen Auschwitz koncentrációs táborába szállították őket.

A fiatal lányok, akiknek élete még csak most kezdődött volna el, szembesülni kényszerültek a szinte biztos halállal. Nem csupán zsidó származásuk, hanem női mivoltuk miatt is rendkívül kiszolgáltatott helyzetben találták magukat. Embertelen körülmények között éltek napról napra, szörnyű megaláztatások és kegyetlenségek áldozatai lettek, miközben szemtanúi voltak, és közben látták meghalni családtagjaikat, szeretteiket. Az eredeti 999 ártatlan leány közül csupán néhányan maradhattak életben, akiknek története a túlélés hihetetlen krónikáját jegyzi.

A túlélőkkel, szemtanúkkal, a deportáltak rokonaival és történészekkel készült személyes interjúk alapján megírt történet nem csupán a holokauszt egyik megrázó epizódját tárja fel, hanem a nők történelmében is mély nyomot hagyó tragédiát dokumentál. Ezek a beszámolók nem csak a múlt borzalmait idézik fel, hanem emlékeztetnek bennünket az emberi lélek rendíthetetlen erejére és a túlélésért folytatott harcra.

Borító ár: 4200 Ft
Aktuális ár: 3570 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3360 Ft
Kosárba
E-könyv – 999 fogoly

E-könyv – 999 fogoly

Az első auschwitzi női transzport története

1942. március 25-én csaknem ezer fiatal, szlovákiai zsidó lány – köztük sok tizenéves – szállt vonatra Poprádon. Tele kalandvággyal és hazaszeretettel, a legjobb ruhájukban intettek búcsút a szüleiknek. Úgy tudták, hogy országuk szolgálatában néhány hónapig egy gyárban dolgoznak ehelyett egyenesen Auschwitzba szállították őket.

A szinte biztos halálba küldött gyereklányok nem pusztán zsidó származásuk , hanem női mivoltuk miatt is kiszolgáltatottak voltak. Embertelen körülmények között, borzalmas megaláztatásokat szenvedtek el, miközben látták meghalni családtagjaikat, szeretteiket. A 999 ártatlan lányból alig néhányan maradtak életben. A több túlélővel, szemtanúkkal, a deportáltak rokonaival és történészekkel készített személyes interjúk alapján megírt történetük a holokauszt és a nők történelmének fontos és megrázó epizódja.

Borító ár: 3780 Ft
Aktuális ár: 3213 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3024 Ft
E-könyv vásárláshoz, kérjük jelentkezzen be!