Lucy Adlington

Lucy Adlington író és társadalomtörténész, számos regény, tanulmány szerzője, a stílus- és divattörténet kutatója. Angliában, Yorkshire-ban él.

„Ez a műhely megtestesítette a Harmadik Birodalom alapvető működési elvét: a kiváltságosok kivételezett helyzetét az elnyomottak kifosztása és kiirtása alapozta meg.”

Divatszalon Auschwitzban

A haláltábor varrónőinek igaz története

Az Auschwitz–Birkenaui koncentrációs táborban egy különleges varroda működött, ahol huszonöt, főként szlovák és magyar származású zsidó nő luxusruházatot készített a náci vezetők feleségei és lányai számára. Ez a varroda a táborparancsnok villájában helyezkedett el, ahol az idilli kert és a finom anyagok nyújtotta látszatélet éles ellentétben állt a varrónők valóságos helyzetével: embertelen körülmények között, életben maradásuk reményében dolgoztak.

Lucy Adlington könyve a túlélőkkel folytatott interjúkon és történelmi dokumentumokon alapul. Bemutatja ezen bátor nők életét, akik a szakmájuk iránti szenvedélyükkel és egymás iránti elkötelezettségükkel, valamint a tábori ellenállásban való részvételükkel harcoltak a túlélésért. A szerző által leírt történetek bemutatják, hogy a harmadik birodalom külső fényűzése milyen sötét valóságot rejtett, és egyúttal az emberi kitartás és összetartás erejét is hirdetik. Adlington munkája nemcsak a holokauszt új fejezetét tárja fel, hanem a történelmi igazságtétel fontosságát is hangsúlyozza, méltó tisztelegve azok előtt a nők előtt, akiknek a története eddig rejtve maradt.

Borító ár: 5200 Ft
Korábbi ár: 3900 Ft
Aktuális ár: 4420 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4160 Ft
Kosárba