Kio Stark

Kio Stark a Follow Me Down (Gyere le utánam!) című regény és a Don’t Go Back to School (Ne menj vissza az iskolába!) című tanulást segítő kézikönyv szerzője; és az írás mellett tanít, és előadásokat is tart szerte a világon. Fő témái az idegenek közti interakciók, az önálló tanulás és a kapcsolattartás számítógépes eszközeinek használata. New York államban, Brooklynban él.

Foglalkozott interaktív hirdetésekkel, közösségi kutatással, játéktervezéssel és ún. adatújságírással is. Tanácsadóként kis startupoknak és nagyvállalatoknak egyaránt segít a felhasználóikkal és közönségükkel való kapcsolattartásban. A New York-i Egyetem interaktív telekommunikációs programjának (NYU’s Interactive Telecommunications Program) tanára, és tanácsadóként gyakran közreműködik a Knight News Challenge elnevezésű médiaverseny megrendezésében.

Az idegeneken kívül egyéb kedvenc témái többek között a technológia láthatatlansága, a technológia és az emberek viszonya, a tanulási módszerek, a nagylelkűség és a kölcsönös segítségnyújtás gyakorlati formái, a nagyvárosok kultúrája, infrastruktúrája és múlékonysága, a mitológia és a tündérmesék világa, valamint az önálló tanulás, illetve az adatgyűjtés és feldolgozás képességének, a társadalmi igazságosság és a feminizmus ügyének előmozdítása.

Kio Stark az Észak-karolinai Egyetemen (UNC-Chapel Hill) diplomázott, majd a Yale amerikai tanulmányok programjának keretében folytatta tanulmányait, ahol a tudomány és az orvoslás történelmével, várostervezéssel, művészettel, a rasszokkal és a földalatti gazdasággal foglalkozott – de a doktori képzést végül nem fejezte be. Irodalmi projektjei révén fordult a műtolvajlás és műhamisítás, a titkos társaságok, a bűnügyi orvosszakértők hétköznapi élete, az elemi részecskék fizikája, a hídtervezés, a kiszivárogtatás pszichológiája, a térképek történelme, az igazságtalan ítéletek mechanizmusa és a pszichoanalízis kutatása felé.

Szűrő
15%
2200 Ft
Internetes ár: (-15%) 1870  Ft
 HVG-klubkártyával és
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20 %) 1760  Ft
Kosárba

Kio Stark

Idegenek, ha találkoznak

Hogyan hatnak ránk az ismeretlen emberek?

"Amikor idegenekkel beszélgetünk, akkor egy szép és meglepő fordulattal megszakítjuk hétköznapi életünk jól ismert és kiszámítható ritmusát. Megváltoztatjuk a nézőpontunkat. Pillanatnyi, tartalmas kapcsolatot alakítunk ki egy embertársunkkal. Olyan kérdésekre bukkanunk, amelyekre, úgy hittük, tudjuk a választ. És elvetjük gondolatban mindazt, amitől gyanúsnak tarthatnánk a másikat."
Kio...

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem
konyvfigyelo