Christian Picciolini

Christian Picciolini díjnyertes tévéproducer, grafikus és jó útra tért radikális. Munkássága és életcélja abból a folyamatos és mélységes igényéből fakad, hogy rettenetes múltjáért vezekeljen, továbbá abból a szándékából, hogy a Földön töltött idejét valami jóra használja.
Miután elhagyta az erőszakos gyűlöletmozgalmat, amelyben ifjúkorában részt vett, keserves erőfeszítéssel építette újjá az életét. Eközben az IBM-nél dolgozott, diplomát szerzett a DePaul Egyetemen, később pedig megalapította saját nemzetközi szórakoztatóipari cégét. 2010-ben és 2011-ben három regionális Emmy-díjra jelölték a JBTV, Amerika egyik legrégebben működő zenei televíziója ügyvezető producereként. Dolgozott egyetemi docensként és a Threadless közösségi menedzsereként. Legfontosabb teljesítményeként részt vett a Life After Hate nonprofit szervezet 2010-es megalapításában, amely azt tűzte ki célul, hogy segítsen másoknak hosszú távú megoldásokat találni a rasszizmus és az erőszakos radikalizmus minden fajtája ellen.
Picciolini természeténél fogva felfedező, és szeret új dolgokat tanulni, szereti „pozitív bomlasztó gondolkodással” próbára tenni önmagát. Értékeli az emberek iránti kedvességet, őszinteséget és tiszteletet, és hiszi, hogy az apró ötletek is megváltoztathatják a világot.

Romantikus erőszak

Egy jó útra tért neonáci visszaemlékezései

Miért lesz egy tisztességes család okos és szeretett gyermekéből a rasszista ideológia hű támogatója?

 

A magányos kívülálló, és mindenekfölött elfogadásért küzdő Christian Picciolini tinédzser korában azért csatlakozott a skinhead mozgalomhoz, mert végre tartozott valakihova, magabiztosnak és erősnek érezte magát. 16 éves korában már az ország legbrutálisabb radikális bőrfejű sejtjeit vezette, és Amerika egyik első neonáci bőrfejű zenekarának énekeseként a fehér felsőbbrendűséget hirdette. A durva utcai bunyóktól az alkoholmámoros fehér hatalmi gyűlésekig elmerült a bőrfejű kultúrában, a fasiszta propagandában és az erőszakban.

 

Kirúgták az ország összes középiskolájából, a családja elhagyta, de csak akkor kezdte felismerni, hogy gyűlölettel teli élete hazugságokra épül, amikor saját lemezboltot nyitott, ahol megismerkedett feketékkel, melegekkel és zsidókkal is. Napjainkban Picciolini békeaktivista, a Life After Hate nonprofit szervezet egyik alapítója, amely segít az embereknek, hogy kilépjenek a gyűlöletcsoportokból, és bőrszínre, vallásra vagy szexuális irányultságra való tekintet nélkül elfogadjanak másokat.

Borító ár: 3500 Ft
Aktuális ár: 2100 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
2100 Ft
Kosárba