Nadya Tolokonnikova

Nadya Tolokonnikova 1989-ben született Oroszországban, Norilszkban.  Művész, politikai aktivista, feminista, „ördögi zseni”, a Pussy Riot punk-rock együttes alapító tagja és frontembere. Az együttes az autoriter rezsim ellen emeli fel hangját, polgárpukkasztó, látványos fellépéseivel igyekszik felhívni a figyelmet a korrupcióra és a jogellenességre. A Megváltó Krisztus-székesegyházban tartott Putyin-ellenes flashmobjuk után az együttes tagjait még a helyszínen letartóztatták, majd huliganizmus és vallási gyűlölet szításának vádjával két év börtönbüntetésre ítélték. A hír bejárta a világsajtót, több lap címoldalára és ezzel egyben a nemzetközi figyelem középpontjába is kerültek.

Nadya Tolokonnikova a Pussy Riot tagjaként 2012-ben megkapta a LennonOno-békedíjat, majd 2014-ben átvehette a Hannah Arendt-díjat is a politikai gondolkodásért. 2013-ban megalapította a Zona Prava jogvédő szervezetet, amely az orosz börtönviszonyokon próbál javítani. Ezt követően elindította a MediaZona független hírportált, amely ma már a Guardian partnere.

Szűrő
15%
3500 Ft
Internetes ár: (-15%) 2975  Ft
 HVG-klubkártyával és
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20 %) 2800  Ft
Kosárba

Nadya Tolokonnikova

LÁZADJ!

A Pussy Riot útmutatója aktivistáknak

Megváltoztathatja-e egy ember rendkívüli elszántsága az autokrata rezsimet?
Megőrizhető-e az önbecsülésünk egy börtönben?
Ha eltűrjük a zsarnokságot, akkor mi magunk válunk saját elnyomóinkká?

Függetlenül és szabadon élni csak döntés kérdése. Nadya Tolokonnikovának, a Pussy Riot feminista és diktatúraellenes punk-rock együttes alapító tagjának minden cselekedete ezt igazolja. 2012-be...


Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem
konyvfigyelo