Danielle Dick

Dr. Danielle Dick pszichológus PhD, akinek tudományos kutatásai fókuszában a a gyermeknevelés áll. Azt tanulmányozza, hogy génjeink milyen meglepő módon alakítják életünket – a gyermeki viselkedéstől a függőségek kialakulásán és a mentális egészségen át rengeteg minden egyébig. A pszichológia és a genetika tudományának határterületén szerzett két évtizedes tapasztalatai segítségével kidolgozott módszere segít a gyermek lehetőségeinek kibontakoztatásában és a kiegyensúlyozottabb gyereknevelésben.

Dekódold a gyermeked!

Dekódold a gyermeked!

Ismerd meg gyermeked veleszületett adottságait, hogy a lehető legjobb szülője lehess!

Hogyan találhatjuk meg a gyermekünk temperamentumjegyeihez illő nevelési stratégiákat?
Megteremthető-e a béke a különböző vérmérsékletű testvérek között?
Hogyan tanulhatja meg gyermekünk kezelni a dühkitöréseket kiváltó érzéseit?
Miképpen támogathatjuk az introvertáltak beilleszkedését a közösségbe?

Szülőként rengeteg nevelési tanácsot kapunk rokonainktól, barátainktól, könyvekből és szakemberektől azzal kapcsolatban, mit tehetünk azért, hogy a gyermekünk „jól” viselkedjen. Danielle Dick humángenetikus és pszichológus két évtized kutatói és szülői tapasztalatai alapján, példákkal és személyes történetekkel illusztrálva mutatja be, hogy a gyerekek és szüleik veleszületett adottságait alapul véve több sikert érhetünk el.
A könyvben található teszt kitöltésével feltérképezhetjük gyermekünk temperamentumjegyeit, és ezzel együtt a sajátjainkat is – ezek ismeretében pedig gyermekünk társaságigényét, impulzivitását és szorongásra való hajlamát. A köztünk lévő kölcsönhatást figyelembe véve nemcsak hatékonyabban támogathatjuk lehetőségei kibontakoztatásában, de mi is boldogabb, kiegyensúlyozottabb szülővé válhatunk.

Borító ár: 4990 Ft
Aktuális ár: 2495 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
2495 Ft
Kosárba