Dr. Kőváry Zoltán

Kőváry Zoltán klinikai szakpszichológus, habilitált egyetemi docens. Fő kutatási területe a művészi alkotófolyamat pszichobiográfiai vizsgálata, ezenkívül a pszichoanalízis és az egzisztenciális pszichológia történeti-elméleti kérdéseivel és ökopszichológiával foglalkozik. Eddig négy önálló és három szerkesztett kötete, valamint több mint hetven cikke jelent meg hazai és nemzetközi lapokban és kötetekben. Gyakran tart konferencia- és ismeretterjesztő előadásokat és nyilatkozik a médiának szakterületeit érintő kérdésekben. Több mint tíz évig oktatott a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetében, jelenleg az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar habilitált egyetemi docense. Emellett praktizál is; kezdetben pszichiátrián, drogambulancián és nevelési tanácsadókban dolgozott, ezt követően évekig a szegedi egyetemi tanácsadó munkatársa volt. A pszichológia művelése mellett aktívan zenél és amatőr ornitológus.

Holnap

Hogyan őrizzük meg lelki egészségünket a gyorsan változó jövőben? 13 trendkutató és 13 pszichológus párbeszéde a jövőről

Szerkesztette: Dr. Kapitány-Fövény Máté

Jelenünk bizonytalanná vált. Az emberiség egyre inkább a jövőt kémleli. És miközben számtalan forgatókönyv fest sötét képet a következő évtizedekről, talán kevésbé foglalkozunk azzal, miként is tudnánk felkészülni a ránk váró kihívásokra. Pedig az ember szinte bármihez képes alkalmazkodni. Előbb viszont meg kell értenie, milyen akadályokat is kell leküzdenie. Meg kell értenünk, miként befolyásolja a mesterséges intelligencia kapcsolatainkat, szexualitásunkat, táplálkozásunkat, kultúránkat. Meg kell ismernünk, hogyan alakul át az oktatás, az egészségügy és az ökoszisztéma, vagy hogy mit jelent számunkra, ha a világgazdaság súlypontja Keletre mozdul. Ebben a hiánypótló kötetben 13 kutató vázolja fel a trendeket, és 13 pszichológus szakember járja körül, hogyan tudunk mi magunk felkészülni a közelgő változásokra, válságokra, és milyen készségekre neveljük gyermekeinket, hogy boldogulni tudjanak.

A jövő itt van. Ideje felkészülni rá!


„Kivételes szerzőgárdát hozott össze Kapitány-Fövény Máté az emberiség jelen helyzetének és a következő néhány évtized lehetséges változásainak vizsgálatára. Következetesen végigvitt szemlélete az írásoknak, hogy nemcsak a társadalmi struktúrák változásait boncolgatják, hanem a folyamatok során elmagányosodott egyén, személyiség felmerülő problémáit is szemügyre veszik. Átfogó, elemző, a legmagasabb szakmai színvonalon megírt, egymásnak is felelgető írások. Nagy élvezet olvasni.”
Csányi Vilmos

Borító ár: 7200 Ft
Korábbi ár: 5400 Ft
Aktuális ár: 5760 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5760 Ft
Kosárba