P. F. Anthonissen

Kríziskommunikáció
Ki hihetné el, hogy bármikor hosszabb időre – és történetesen épp az ő idejében – marad válságmentes a gazdasági élet, s benne az ő cége? Válságok pedig voltak, vannak és lesznek.
S ki hihetné el, hogy a válság sajtója nem képes lerombolni, felszántani és sóval beszórni az egész cég helyét, tönkretéve mindazt, amit addigi munkásságával hozott létre?

Álmodozik, aki úgy gondolja, hogy egy ponton túl úgysem születik több negatív sajtómegjelenés, ami már igazán kínos helyzetbe hozza a szervezetet, pénzügyi károkat okozva s a jó hírét tönkretéve... Elsősorban nekik javasoljuk: olvassák el ezt a könyvet és gondolják át még egyszer!

A rossz hír a legkelendőbb sajtóportéka. A jó vezető nem arra az életszerűtlen állapotra áhítozik, amelyben soha nem következik be krízis – ehelyett inkább felkészül a válság kezelésére és kommunikálására.
A krízisre való felkészülésnek, majd a konkrét helyzet okozta károk elhárításának szerves, elhanyagolhatatlanul fontos része a válság kommunikációja. A jól megtervezett és bölcsen lebonyolított kríziskommunikáció nemcsak elháríthatja a válság további káros következményeit, de előnyös helyzetbe is hozhatja a szervezetet – a válsághelyzetben tanúsított magatartás és helyes kommunikálása nemcsak megőrizheti a cég hírnevét, hanem még meg is erősítheti a szervezet korábbi reputációját.
Ehhez azonban minden cégnek szüksége van proaktív kríziskommunikációs tervre – és lehetőleg még az első válságtapasztalat előtt.
A kríziskommunikációra való elméleti és gyakorlati felkészüléshez nyújt alapvető és azonnal alkalmazható segítséget ez az átfogó mű, amelynek fejezeteiben neves szakemberek osztják meg elméleti tudásukat és gyakorlati tapasztalataikat az érintett – vagy előrelátó – cégvezetőkkel, kommunikációs szakemberekkel, vagy a koruk problémái iránt érdeklődő nyitott szellemű laikus olvasókkal.

Könyvünk a válság egyes részterületeinek fogalmi áttekintésével, a legsúlyosabb valóságból vett esettanulmányaival és a kríziskommunikáció dokumentációjához adott mintáival a kríziskommunikáció kézikönyveként használható.
Borító ár: 4500 Ft
Aktuális ár: 3825 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3600 Ft
Készletfigyelés