Készüljetek velünk az ünnepekre, ne hagyjátok ki óriási gasztrokönyves akciónkat! Olyan mesterek segítségével tervezhetitek meg a karácsonyi menüt, mint Gennaro, Julia Child, Segal Viktor, Sárközi Ákos vagy éppen Stanley Tucci.
Tegyétek kosárba az ajándéknak is kiváló kedvenceket, a több mint 50 kötet közül a borítóárhoz képest 10-20-30-40 vagy 50% kedvezménnyel november 24-ig!
Várunk gasztroajándék-készítő workshopjainkon! Király Ágival szuperegészséges fermentált savanyúságokat, Gasztroajándékok című új könyvünk szerzőjével, Romics Beával pedig édes és sós meglepetéseket készíthettek! Részletek itt.
Többé nem okoz fejtörést, milyen egyedi, személyre szóló és könnyen elkészíthető ajándékkal rukkolj elő. Legyen szó gyerekzsúrról, baráti összejövetelről, születésnapról vagy karácsonyi figyelmességről, a könyvben található több mint 70 gasztroajándék között mindenki megtalálhatja a kedvencét.
Illatos fűszerkeverékek és olajok kecses üvegekbe zárva, a nyár ízeit idéző lekvárok, egzotikus csatnik, amelyek remekül illenek a házi pástétomokhoz is. Likőrök, édes és sós kekszek, karamelles ínyencségek és ünnepi finomságok változatos palettájáról választhatsz. Az ízlésesen csomagolt gin-tonik bonbonnak vagy a Baileys-trüff elnek egyetlen felnőtt sem tud majd ellenállni, ahogyan a gyerekek sem a házi készítésű gumicukroknak vagy a szivárványtortának.
De ami a legfontosabb: bátran kísérletezz az ízekkel, és ne feledd el megajándékozni magadat sem!
„Az egyik legjobb dolog az, ha valami finomsággal kínálhatod meg azokat, akiket a legjobban szeretsz!”
Romics Bea közel 10 éve indította útjára a Szotyi Creations blogot, ekkor kezdett el recepteket fejleszteni és ételfotózással foglalkozni. A hobbiból szenvedély, majd hivatás lett.
Borító ár: | 4990 Ft |
---|---|
Aktuális ár: | 4491 Ft |
HVG-klubkártyával, HVG Pártoló Tagsággal: |
4491 Ft |
---|
A rizottó az olasz konyha egyik legváltozatosabb és legkedveltebb fogása, amely számtalan formában elkészíthető. Lehet egyszerű, de ízletes paradicsomos-bazsalikomos, krémes parmezános-vajas, vagy épp különleges céklás vagy erdei gombás. A húsos változatok kedvelői csirkés vagy garnélás rizottóval is próbálkozhatnak, míg a különlegesebb ízekre vágyók vörösborban vagy tintahaltintával főzött rizottót is készíthetnek. A sáfránnyal aranyszínűvé varázsolt változat pedig igazi ínyencség.
Ez az étel nemcsak gazdag és krémes köretként, hanem laktató egytálételként is kiválóan megállja a helyét. Sőt, a megmaradt rizottóból is remek ételek készíthetők, és ha szeretnénk, néhány különleges rizses desszertet is kipróbálhatunk. A rizottóban rejlő végtelen lehetőségek és gazdag ízvilág garantáltan mindenki számára élvezetes gasztronómiai élményt nyújtanak.
Buon appetito!
Borító ár: | 4990 Ft |
---|---|
Aktuális ár: | 4242 Ft |
HVG-klubkártyával, HVG Pártoló Tagsággal: |
3992 Ft |
---|
A spanyol konyha változatossága és gazdagsága számos ízletes tapasfogást kínál, amelyek világszerte méltán népszerűek. Képzeljük el a vörösborban pácolt chorizót, az ízletes empanadát, a ropogósra sült sajtos padlizsánt vagy a frissítő gazpachót. Ne feledkezzünk meg a tortilláról sem, amely számtalan töltelékkel variálható, és mindig újabb meglepetéseket tartogat. Még a legegyszerűbb marinált olívabogyó is elkápráztatja az ízlelőbimbókat, ha a legjobb minőségű alapanyagokból készül. A tapasok eredetileg apró falatok voltak, amelyeket egy pohár ital mellé szolgáltak fel, ám mára a spanyol konyha ezen kincsei a világ számos pontján önálló fogásként is megállják a helyüket. Ha többfélét kínálunk belőlük egyszerre, kiváló főételt alkothatunk, amely bármilyen összejövetelt különlegessé varázsol. A több mint 60 receptet tartalmazó gyűjtemény segít abban, hogy új ötletekkel gazdagodva varázsoljunk feledhetetlen étkezéseket a családdal és barátokkal töltött idő alatt, miközben felfedezzük a spanyol konyha változatos ízvilágát.
Buen provecho!
Borító ár: | 4990 Ft |
---|---|
Aktuális ár: | 4242 Ft |
HVG-klubkártyával, HVG Pártoló Tagsággal: |
3992 Ft |
---|
Iránytű a kávézáshoz
A kávé népszerűbb, mint valaha, tele ízekkel, emlékekkel, aromákkal, készítéséhez és felhasználásához pedig számtalan titok és történet kötődik.
A Kávészótár nélkülözhetetlen útmutató a tökéletes ital elkészítéséhez szükséges kifejezések és technikák, eszközök és fajták szédítő sokaságához.
A világhírű kávészakértő Maxwell Colonna-Dashwood a termesztéstől és szüreteléstől kezdve a pörkölésen és őrlésen át a főzésig több száz szócikkben mutatja be a kávé élvezetét befolyásoló valamennyi kulcsfontosságú tényezőt.
A könyv megjelenését a Kotányi Hungária Kft. támogatta
Borító ár: | 5900 Ft |
---|---|
Aktuális ár: | 4720 Ft |
HVG-klubkártyával, HVG Pártoló Tagsággal: |
4720 Ft |
---|
,,Életem legboldogabb pillanatai szinte mindig a konyhához és az asztalhoz köthetők. Ez a felismerés hívta életre ezt a könyvet.ˮ
Stanley Tucci
Az ételek szorosabbra fűzhetik a családot összetartó köteléket, és ezt senki sem tudja jobban, mint az olasz famíliában, Amerikában felnőtt világhírű színész és elismert gasztronómus, Stanley Tucci. Gyermekkorában a főzés mindig közös, családi esemény volt, amelyhez a mai napig rengeteg recept, emlék és hagyomány kötődik.
A Tucci asztalánál a közös családi főzés és étkezés örömeit mutatja be. Hagyományos és modern olasz ételek receptjeit tartalmazza a Tuccik gyűjteményéből, valamint olyan kedvenc fogásokét, amelyeket brit feleségével, Felicity Blunttal kísérleteztek ki. De szerepelnek a könyvben sógornője, Emily Blunt és a barátok bevált receptjei is.
Válogathatunk a család kedvenc tészta- és halételei közül, de ha kiadósabbra vágyunk, biztosan nem csalódunk majd Felicity Wellington-bélszín vagy pásztorpite receptjében. Zárásként nem maradhat el a desszert sem, például egy szelet áfonyás pite gyöngyöző proseccóval…
Buon appetito!
Borító ár: | 7500 Ft |
---|---|
Aktuális ár: | 6000 Ft |
HVG-klubkártyával, HVG Pártoló Tagsággal: |
6000 Ft |
---|
Mi a kívül ropogós, belül foszlós mentes kenyér titka? Lehet-e a gluténmentes péksütemény valódi kulináris élmény?
Horváth Judit közel 100 mentes receptje között mindenki megtalálhatja a kedvencét. Kenyérfélék és péksütemények színes palettáját vonultatja fel, az egyszerű vidéki cipótól kezdve, az alternatív liszttel készült és gabonamentes kenyereken át az ünnepi fogásokig, de megkóstolhatjuk a nagyvilág kenyereit is. Nem tiltólistás többé a bagett és a pizza, a kakaós csiga és a túrós batyu, a lángos és a croissant, ráadásul a mentes változat is ízletes és foszlós, sőt még egészséges is, hiszen mind mesterséges adalékanyagok nélkül készült.
A szerző a receptek mellett megosztja a mentes sütés minden titkát, az alapanyagismerettől kezdve a kovászolásig, a kelesztésig és a sütésig, sőt a tárolásra és a maradék felhasználására is remek ötleteket ad.
Nagyszülei kenyérsütési hagyományait megőrizve – ahol szükséges, modernizálva – könyve egyszerre tiszteleg az étel és az ősök előtt.
Horváth Judit cukrász, a Mentes Kovászműhely Facebook-csoport alapítója. A Fenséges mentes sütemények és a Fermentált konyha című könyvek társszerzője. Mentes főzőtanfolyamokat tart, recepteket fejleszt.
A könyv megjelenését a Nagykun 2000 Mezőgazdasági Zrt. támogatta
A könyv bemutatóján Horváth Judittal Mautner Zsófia beszélgetett - miközben Judit gluténmentes krumplilaskát készített. Nézz bele a videóba:
Borító ár: | 8900 Ft |
---|---|
Aktuális ár: | 7120 Ft |
HVG-klubkártyával, HVG Pártoló Tagsággal: |
7120 Ft |
---|
Több mint 100 recept és gyógynövény
Őrizzük meg egészségünket és fokozzuk jóllétünket gyógynövényekkel!
Ez az otthoni használatra szánt, gyakorlati kézikönyv több mint száz gyakori betegség kezeléséhez nyújt útmutatást. Javaslatokat tesz arra, hogy mit tartsunk a házi gyógynövénypatikánkban, és hogy mely növényeket érdemes termesztenünk a kertben, az erkélyen vagy az ablakpárkányon, hogy bármikor kéznél legyenek.
Andrew Chevallier elismert fitoterapeuta és bestsellerszerző nemcsak a tünetek enyhítésére tanít meg, hanem a háttérben rejlő okok felismerésére is. Könyve a rossz alvás, a gyakori megfázás és a menstruációs panaszok orvoslásától a kedvetlenség és a kisebb sérülések kezelésén át a leghatásosabb készítmények és a biztonságos adagolás ismertetéséig mindenre kiterjed.
Alkalmazzuk a növényi gyógymódokat az öngondoskodásunk szerves részeként, és készítsük el a saját gyógynövénypatikánkat!
Borító ár: | 6990 Ft |
---|---|
Aktuális ár: | 4893 Ft |
HVG-klubkártyával, HVG Pártoló Tagsággal: |
4893 Ft |
---|
Hogyan készíthetünk fenséges lakomát a legegyszerűbb, könnyen beszerezhető, mindenki számára megfizethető alapanyagokból?
Gennaro Contaldo nem csupán szakács, hanem az olasz konyha élő legendája, akinek tudása mélyen gyökerezik az olasz gasztronómia hagyományaiban. Gyerekkora óta az olasz ,,cucina povera”, azaz a szegények konyhája ételeivel nőtt fel, melyek máig a tradicionális olasz konyha alapját képezik.
Az olasz konyha egyszerűsége és varázsa abban rejlik, hogy minőségi, gondosan kiválasztott és egészséges alapanyagokat használ, melyek ízét páratlanul ötvözi. Az olasz háziasszonyok kreativitása külön dicséretet érdemel, hiszen az olasz konyha irányzata éppen a legszűkösebb időkben született meg. A szezonális alapanyagok használata és a maradékok okos felhasználása mindennapos gyakorlat volt, és ez a hagyomány ma is él.
Contaldo közel 90 autentikus olasz receptet mutat be könyvében, melyek között olyan ikonikus ételek is megtalálhatók, mint például a toszkán bableves, vagy a nápolyi burgonyatorta. Emellett olyan kevésbé ismert, ám annál izgalmasabb fogások is helyet kapnak, mint a pizza fritta vagy a padlizsános sült tészta. A receptek egyszerűek, ám rendkívül ízletesek, és garantáltan sokak kedvenceivé válnak. Ezáltal Contaldo műve nem csupán egy receptkönyv, hanem egy igazi olasz gasztronómiai kaland, mely mélyebb betekintést nyújt az olasz konyha sokszínűségébe és gazdagságába.
„Jól bevált, klasszikus fogások maradékmentéshez"
Jamie Oliver
A TV Paprika ajánlásával
Borító ár: | 7900 Ft |
---|---|
Aktuális ár: | 6320 Ft |
HVG-klubkártyával, HVG Pártoló Tagsággal: |
6320 Ft |
---|
Puncskocka malátás piskótával, Eszterházy-torta miszóval, sajttorta kecskesajttal, leheletvékonyan rétegelt briós és sfogliatelle, citromtarte kamillával és madeleine hibiszkusszal megbolondítva…
A kreativitásáról és művészi süteményeiről is ismert cukrászséf könyvében hat olyan alapanyagot választott főszereplőnek, amelyek meghatározóak a pályáján. A kakaóbab, a maláta, a miszó, a vaj, a sajtok és az ehető virágok köré épített receptekhez több nemzet desszertjei adtak ihletet: az elmaradhatatlan francia és olasz különlegességek mellett keleti édességek és természetesen újjáalkotott magyar desszertek is helyet kaptak.
A megszokott ízvilággal sokszor szakító változatok nemcsak különleges kulináris élményt nyújtanak, de arra inspirálnak, hogy saját recepteket kreáljunk, és magunk is átéljük az alkotás örömét.
---
Nézz bele a könyvbemutatón készült kisvideónkba:
Ötvös Zsuzsanna bölcsészként végzett. Hobbicukrászként indult, de olyannyira magával ragadta a desszertek világa, hogy 2014-ben pályát módosított. Több neves fine dining étteremben dolgozott, az ország legjobb cukrászséfjei között tartják számon. Korábbi két nagy sikerű könyve a Kreatív desszertiskola (2018) és a Régi receptek, mai desszertek (2020).
„Ötvös Zsuzsi a nyelvtudományok doktora, de aztán pályát módosított. Azóta a nyelv másfajta területeire – az ízlelőbimbókra – fókuszál. És milyen jól tette! Kivételes, őszinte szenvedély az övé… Nagy szerencsénk, hogy a legfinomabb »nyelvtudományban« mélyült el igazán!”
Jókuti András, Világevő
„Ötvös Zsuzsi az egyik legkiemelkedőbb kortárs hazai cukrászséf, tehetsége egyre fényesebben ragyog. Emellett tudását még nagyvonalúan és precízen meg is osztja, nem is akárhogyan. Én például azonnal nekilátnék a kapros-túrós pitének, vagy a kamillás mézes krémesnek!”
Mautner Zsófia, szakácskönyvszerző
Borító ár: | 7500 Ft |
---|---|
Aktuális ár: | 6000 Ft |
HVG-klubkártyával, HVG Pártoló Tagsággal: |
6000 Ft |
---|
A 2024. május 23-án megjelenő könyv a 2020-as kiadás újranyomása, megújult, vászongerinces borítóval.
Dobostorta, mákos guba, zserbó, hókifli és isler – mindenki ismeri és szereti őket, és óhatatlanul emlékeket idéznek fel. A nagymama utánozhatatlan, pihepuha mézes krémese; a kókuszkocka, amelyet kisgyerekként is boldogan mártogattunk a csokiba, majd meghempergettünk a kókuszreszelékben; a családi ünnepek elmaradhatatlan Eszterházy-tortája…
A szerző 30 jól ismert, klasszikus receptet alakít át a mai ízlésnek megfelelően, nagyrészt a francia cukrászatra épülő technikákkal, többféle izgalmas textúrával, légiesebb állaggal, a megszokottnál kevesebb cukorral, de annál több természetes alapanyaggal. Az egyszerű pohárdesszertektől kezdve az aprósütemények és komplex torták alapreceptjei mellett izgalmas ízbeli variációs lehetőségeket is találunk.
Mautner Zsófia
Jókuti András, Világevő
Köszönjük a Miele-nek, hogy helyszínt biztosított a könyv fotózásához!
Hogy készíti a gesztenyebombát egy cukrászséf? Lesd el a trükköket Ötvös Zsuzsannától.
Borító ár: | 6500 Ft |
---|---|
Aktuális ár: | 4550 Ft |
HVG-klubkártyával, HVG Pártoló Tagsággal: |
4550 Ft |
---|