TOP10 Gasztronómia - 2021


Régi receptek, mai desszertek

Régi receptek, mai desszertek

30 klasszikus kreatívan

Régi receptek, mai desszertek

A Régi receptek, mai desszertek című könyv egy igazi időutazás a klasszikus magyar édességek világába, amelyeket a szerző modern köntösbe öltöztet. A 2024. május 23-án megjelenő, megújult, vászongerinces borítós kiadás az 2020-as kiadás frissített változata, és újra felfedezhetjük benne a családi hagyományok kedvenceit, mint a Dobostorta, mákos guba, zserbó vagy isler. Mindezek az édességek nemcsak a régi idők emlékeit idézik, hanem egy új, izgalmas dimenzióval gazdagodnak.

A könyvben a szerző 30 jól ismert klasszikus receptet alakít át, hogy azok a mai ízlésnek, valamint a francia cukrászat finom technikáinak megfelelően új életre keljenek. A desszertek légiesebb textúrával, kevesebb cukorral, de annál több természetes alapanyaggal készülnek, így egy egészségesebb, mégis gazdag ízélményt nyújtanak. A receptgyűjtemény egyszerű pohárdesszertektől kezdve az aprósüteményeken át a komplex tortákig minden édesszájú számára tartogat valami különlegeset.

A könyv nemcsak a nosztalgia iránti vágyat elégíti ki, hanem segít modernizálni a klasszikus recepteket, miközben megőrzi azok hagyományos, szeretett ízvilágát. Tedd varázslatossá a saját konyhádat, és fedezd fel a frissítő ízvariációkat, amelyekkel az új desszerttrendek világába is betekintést nyerhetsz! Ne hagyd ki ezt a különleges könyvet, és tedd emlékezetessé az ünnepeket és hétköznapokat!



„Zsuzsi számomra a desszertek egyik hazai királynője. Lenyűgöz az az elegancia és finom arányérzék, ahogyan alkot, és pont ugyanilyen módon tudja felfrissíteni és vonzóvá tenni a klasszikus süteményeket is.”

Mautner Zsófia


„Ötvös Zsuzsanna az egyik legkreatívabb magyar cukrászséf, aki képes arra, hogy még a méltán elfeledett klasszikusokból is könnyű és izgalmas, modern süteményt varázsoljon, ami visszahozza a legszebb nosztalgikus emlékeinket.”

Jókuti András, Világevő
Köszönjük a Miele-nek, hogy helyszínt biztosított a könyv fotózásához!

Hogy készíti a gesztenyebombát egy cukrászséf? Lesd el a trükköket Ötvös Zsuzsannától.

Borító ár: 6500 Ft
Korábbi ár: 4550 Ft
Aktuális ár: 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
5200 Ft
Kosárba
Egyszerűen fermentálj

Egyszerűen fermentálj

Tippek, trükkök és receptek a házi erjesztéshez

A fermentálás, mint ősi, egyszerű, mégis izgalmas módszer az ételkészítés és tartósítás terén, pezsgő és sziszegő színpompás üvegekben különleges ízeket és az egészségünket támogató pro- és prebiotikumokat rejteget. Király Ágnes, a FerMentor Blog szerzője és a Fermentálás – Tippek, trükkök, receptek Facebook-csoport alapítója ezt a varázslatos és gyógyító világot az egyszerűség és hazai alapanyagok felhasználásával mutatja be.

Király Ágnes közel 300 ötletet kínál, hogy hogyan erjesszünk zöldségeket, frissítő italokat, eceteket, hüvelyeseket és gabonákat, valamint hogyan készítsünk növényi sajtokat és gluténmentes kovászt. Az "Egyszerűen fermentálj" tudományos alapossággal, mégis érthetően vezet be az erjesztéses étel- és italkészítés világába, miközben hasznos tanácsokat is ad a bélflóránk egészségének megőrzéséhez és a jóllétünk fenntartásához.

Ez a könyv nem csupán recepteket és technikákat kínál, hanem betekintést nyújt a fermentálás tudományos hátterébe is, így segítve az olvasót az egészséges életmód kialakításában és fenntartásában.

Borító ár: 12900 Ft
Korábbi ár: 6930 Ft
Aktuális ár: 10320 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
10320 Ft
Kosárba
Tartine kenyér

Tartine kenyér

A tökéletes kovászos kenyér titka a világ leghíresebb pékségéből

Mi a tökéletes, lágy, mégis ropogós héjú kovászos kenyér titka?

A világhírű Tartine pékség évtizedek óta készíti gyönyörű, rusztikus cipóit. Chad Robertson alapító közvetlen hangnemben meséli el pékké válásának folyamatát, és nemcsak páratlan szakmai tudását adja át, de az alapanyagok tiszteletét is. Útmutatásai és a csodaszép fotók alapján bárki süthet otthon is olyan finom kenyeret, mint a profi pékek. A kovászos kenyér mesterreceptjén túl megtanulhatjuk a legfinomabb péksütemények, valamint a bagett, a briós és a croissant készítését. Számos ötletet kapunk ahhoz is, hogyan készíthetünk maradék, többnapos kenyérből fejedelmi fogásokat.

„Chad Robertson ikonikus kötete százezreket indított el az otthonsütés útján, és sok pékség született az inspirációja nyomán szerte a világban. Bízom benne, hogy a Tartine kenyér itthon is még többeket ösztönöz majd a kovászolásra.” Ormós Gabriella Jenői Pékség; KovászLabor

„A kovászolás alapkönyve. Kezdő otthonsütőktől a kalandvágyó pékekig bárki talál benne hasznos tudást és új ötleteket. A morzsamentő recepteket pedig különösen értékelem.” Szabadfi Szabolcs Szabi a Pék

Borító ár: 7900 Ft
Korábbi ár: 5530 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Készletfigyelés
Wine Folly: Magnum kiadás

Wine Folly: Magnum kiadás

Borkedvelők mesterkurzusa

A winefolly.com blog szakértő szerzői rengeteg új információval bővítették a hat évvel ezelőtt megjelent alapművet. Az átfogó borkalauz több mint 100 szőlőfajta bemutatásával, 35 borvidék részletes térképével és látványos infografikákkal segít eligazodni a borok gazdag palettáján.

Ha igazi borszakértővé szeretnél válni, akkor kövesd a könyv útmutatásait:

Gondolkodj egy sommelier agyával!

Kóstold meg a világ borait!

Igyál tudatosan és felelősségteljesen!

Érezd a borismeret adta magabiztosságot!

Fedezd fel a világ legjobb borait!

Élvezd a kifinomult bor-étel párosításokat!

Tanulj meg profi módon kóstolni!

Ismerd fel a minőséget!

„Ha borral kapcsolatos témák, kérdések merülnek fel, akkor a Wine Folly blog továbbra is a világ egyik legnépszerűbb és legfontosabb hivatkozási alapja. A blog szerzői hat éve nagy sikerű könyvet jelentettek meg, most pedig nagy örömmel vehetjük kezünkbe a Magnum kiadást.

A Wine Folly – Borkedvelők mesterkurzusát kezdőknek ugyanúgy jó szívvel ajánlom, mint azoknak, akiket komolyabban érdekel a borok világa, vagy egyenesen a borszakmában dolgoznak – így például magam is jó néhány érdekes ismerettel gazdagodtam a könyvet olvasva.”

Furják Andrea, nemzetközi borszakértő, a Bortársaság Borsuli vezetője, a kötet szakmai lektora

Borító ár: 6900 Ft
Aktuális ár: 5865 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
5520 Ft
Készletfigyelés
ITÁLIA ÍZEI

ITÁLIA ÍZEI

Receptek, titkok és történetek

„A főzés már magában is varázslat, az olasz ételek elkészítése pedig egyenesen alkímia” – vallja Mimi Thorisson, a könyv szerzője. Piemonttól Umbriáig, Lombardiától Abruzzóig bejárja az olasz régiókat, és 100 olyan receptet mutat be, amelyek egyszerűen elkészíthetők, de mégis hagyományosak, időtlenek és sikkesek – vagyis tökéletesen olaszok.
A könyvben szereplő ételek nemcsak finomak, hanem mesések is, hiszen Olaszországban minden ételnek megvan a saját története. Ezek a történetek életre kelnek a leírások és a lenyűgözően szép fotók révén, így az olvasók is részeseivé válhatnak ennek a gasztronómiai utazásnak. Mimi Thorisson a tradicionális olasz konyha esszenciáját ragadja meg, bemutatva, hogy az egyszerűség és a minőségi alapanyagok hogyan teszik különlegessé az ételeket.
A könyvben található receptek között mindenki megtalálhatja a kedvencét, legyen szó tésztákról, húsételekről, desszertekről vagy salátákról. Az egyes ételekhez kapcsolódó történetek és a régiók bemutatása még inkább elmélyítik az olvasók ismereteit az olasz konyháról és kultúráról. A könyv nemcsak szakácskönyv, hanem egyfajta utazási napló is, amely végigkalauzol minket Olaszország legszebb tájain és legízletesebb ételein.
Mimi Thorisson könyve inspirációt nyújt mindazoknak, akik szeretnék felfedezni az olasz konyha varázsát, és megtanulni, hogyan készíthetnek otthon is autentikus olasz fogásokat. A fotók és a leírások segítségével az olvasók szinte maguk előtt látják az olasz tájakat és ételeket, és átélhetik azt a szenvedélyt és szeretetet, amely az olasz főzés alapja.

Borító ár: 7500 Ft
Korábbi ár: 5250 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba
GIN

GIN

300 gin a világ legjobbjaiból

A "Gintörténet – A 300 legfontosabb márka – A legfinomabb koktélreceptek – Több száz kóstolójegyzet – Magyar ginlelőhelyek" című könyv átfogó képet nyújt a gin világáról. Miért tartották gyógyszernek a gint? Hogyan vált a köznép italából az elit kedvencévé? Mi a titka a tökéletes ginalapú koktélnak? Miről ismerhetjük fel a minőségi gint?
Ismerjük meg a gin történetét a 17. századtól kezdődően, és nyerjünk betekintést a világ leghíresebb lepárlóinak kulisszatitkaiba. A könyv bemutatja a ginkészítés rejtelmeit és napjaink 300 legfontosabb márkáját. Egyetlen ital szakértőjévé sem válhatunk kóstolás nélkül: több száz kóstolójegyzet segít a megfelelő ízjegyek beazonosításában.
A gin az egyik legnépszerűbb koktélalapanyag, így a könyv számos koktélreceptet is tartalmaz. Miután elkészítettük kedvencünket, tanulmányozhatjuk a borókaillatú párlat alapanyagait és fűszereit a lenyűgöző botanikai rajzokkal együtt.
Ez az egyedülálló és rendkívül gazdagon illusztrált album nemcsak a ginrajongók számára élvezetes, de azok számára is, akik csak most fedezik fel korunk egyik legnépszerűbb italát. A könyv segítségével mélyebb betekintést nyerhetünk a gin kultúrájába és történetébe, valamint a különböző márkák és ízek világába.
A könyv megjelenését a WhiskyNet.hu támogatta, és tökéletes választás mindazok számára, akik szeretnék bővíteni ismereteiket a ginről, és élvezni szeretnék a legfinomabb koktélokat.

A könyv megjelenését a WhiskyNet.hu támogatta.

Borító ár: 6900 Ft
Korábbi ár: 4830 Ft
Aktuális ár: 5520 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
5520 Ft
Készletfigyelés
Tartine

Tartine

Péksütemények és desszertek a világ leghíresebb pékségéből

Ki tudna ellenállni egy frissen sült, illatozó, gyönyörűen megfont briósnak, egy légiesen könnyű vajas croissant-nak, vagy egy narancsos-fahéjas csigának? Esetleg egy krémes sajttortának? A San Franciscó-i Tartine pékség fantasztikus receptjei segítségével most mindezeket és még sok más finomságot is elkészíthetünk otthon.
A Tartine pékség világhírű receptjei nemcsak a legkedveltebb péksütemények titkait osztják meg velünk, hanem piték, aprósütemények és ünnepi desszertek elkészítésének fortélyait is. Az izgalmas, új hozzávalók és technológiák mellett a könyv megtanítja az alapokat is, a cukrászkrémtől a tökéletes omlós tészta elkészítéséig. Így akár kezdő, akár haladó sütők vagyunk, biztosan találunk benne hasznos tippeket és trükköket.
A könyv több mint 120 receptet tartalmaz, amelyek között a mai ízlésnek megfelelően teljes kiőrlésű és gluténmentes változatok is megtalálhatók. A 150 lenyűgözően szép fotó pedig még ellenállhatatlanabbá teszi a recepteket, inspirálva minket arra, hogy kipróbáljuk őket.
A Tartine könyv ott a helye minden házipék és hobbicukrász polcán. Nemcsak hiánypótló mű, hanem részletes, jól variálható alapreceptekkel és kreatív formázási tippekkel is szolgál. Az alapanyagok könnyen elérhetők és szezonálisak, így bármikor nekiláthatunk a sütésnek.
Szabadfi Szabolcs, ismertebb nevén Szabi, a pék, így ajánlja a könyvet: „Hiánypótló könyv részletes, jól variálható alapreceptekkel, kreatív formázási tippekkel, könnyen elérhető, szezonális alapanyagokkal. Kezdő, haladó és kalandvágyó otthonsütőknek egyaránt ajánlom!”
Engedd, hogy a Tartine pékség varázsa belépjen a konyhádba, és fedezd fel a sütés örömét ezzel a fantasztikus könyvvel!

„Hiánypótló könyv részletes, jól variálható alapreceptekkel, kreatív formázási tippekkel, könnyen elérhető, szezonális alapanyagokkal. Kezdő, haladó és kalandvágyó otthonsütőknek egyaránt ajánlom!”

Szabadfi Szabolcs

Szabi, a pék

Borító ár: 6900 Ft
Korábbi ár: 4830 Ft
Aktuális ár: 5865 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
5520 Ft
Kosárba
Fermentálás

Fermentálás

Erjesztett ételek és italok több mint 100 recepttel

Mi a közös a kedvenc kézműves sajtunkban, a ropogós kovászos kenyérben, otthon készült gyömbérsörünkben, a marinált olívabogyóban és a savanyú káposztában?

Mindegyikük fermentálással készül. Ez az ősi tartósítási eljárás a világ minden táján része a kulináris hagyományoknak. A fermentálás könnyen elsajátítható, hiszen rendkívül egyszerű és olcsó, és nincs szükségünk különleges alapanyagokra hozzá. Az ilyen módon készült ételek és italok egészségesek, mivel hőkezelés és adalékanyagok nélkül készülnek, és az erjedés során olyan anyagok keletkeznek, amelyek nélkülözhetetlenek a bélflóra számára. Az ilyen ételek és italok pre- és probiotikumokkal látják el a szervezetet, és erősítik az immunrendszert.

Az erjesztett ételek és italok nemcsak egészségesek, hanem izgalmas, új ízekkel is gazdagítanak bennünket. Holly Davis séf több mint 40 éve kutatja, műveli és oktatja a fermentálás tudományát. A könyv minden sorát lelkesedése áthatja, és egyszerű receptjeivel, könnyen követhető útmutatásaival segítségére lesz azoknak, akik részévé szeretnének válni ennek az ősi módszernek és újra felfedeznék a fermentálás varázslatos világát. Az ízletes és egészséges receptek mellett a könyv tartalmazza a legpraktikusabb útmutatót is a fermentálás rejtelmeinek megértéséhez és alkalmazásához.

„Holly Davis visszanyúlva az ősi eljárásokhoz egy csodás könyvvel segít minket abban, hogy javítsunk életminőségünkön. Jómagam nap mint nap tapasztalom a fermentáció áldásos hatását, és rengeteg visszajelzést kapok, milyen gyógyító hatással van a kovászos kenyér fogyasztása.

Ez a könyv remek útmutató, engem is ellenállhatatlanul arra ösztönöz, hogy ideje felfedezni a fermentáció egyéb területeit is!”

Ormós Gabriella , Jenői Pékség, KovászLabor

„A világ egyik legjobb könyve. Ha az ember egyszer belép a fermentálás világába, az örökre magával ragadja.”

Mautner Zsófia , gasztroblogger

Borító ár: 7500 Ft
Korábbi ár: 5250 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Készletfigyelés
Olasz ételek gyorsan

Olasz ételek gyorsan

Könnyű és finom fogások, kevesebb mint 40 perc alatt

Tanuljunk a legjobbtól! Gennaro Contaldo egyszerű, de rendkívül hatékony receptjeivel percek alatt autentikus olasz ételeket varázsolhatunk az asztalra.

Jamie Oliver olasz iránti szenvedélyének egyik kulcsfigurája Gennaro Contaldo, a legendás olasz séf, aki közel 90 receptben mutatja be, hogyan készíthetünk pazar és változatos olasz fogásokat kevesebb mint 40 perc alatt. Gennaro receptjei egyszerűek és biztosak, tökéletesen illeszkednek a mindennapi étkezésbe. A könyv minden olasz konyha szerelmese számára inspirációt jelent: legyen szó egy gyors hétköznapi vacsoráról vagy egy ünnepi ebédről, mindenki megtalálhatja benne a kedvére való ételt.

Gennaro Contaldo nemcsak a receptekkel, hanem szenvedélyével is átragad ránk. Könyvében nemcsak az ételkészítés fortélyait mutatja be, hanem szeretetét és alapanyagok iránti rajongását is, ami mélyen gyökerezik az olasz kultúrában és életszemléletben. Az olaszok életszeretete, gasztronómiai hagyományai és főzőművészetének varázsa minden oldalon érezhetővé válik, így az olvasó nemcsak a recepteket tanulja meg, hanem az olasz gasztronómiai élmény teljes spektrumát is átéli.

„Fantasztikus könyv! Ízletes olasz ételek, percek alatt.”

Jamie Oliver


Borító ár: 5900 Ft
Korábbi ár: 4130 Ft
Aktuális ár: 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
4720 Ft
Készletfigyelés
Whisky mesterkurzus

Whisky mesterkurzus

Hogyan kóstoljuk helyesen a whiskyt?

Whisky mesterkurzus – Fedezd fel az élet vizét!

Miért érezhetünk mézes jegyeket egyes whiskykben? Hogyan készül a bourbon és a scotch? Milyen gabonából, milyen eljárással születik meg a világ egyik legnemesebb itala? A *Whisky mesterkurzus* nem csupán választ ad ezekre a kérdésekre, hanem végigvezet a whisky felfedezésének izgalmas útján, segítve, hogy ne csak megigyuk, hanem valóban megízleljük és élvezzük ezt a különleges italt.

A könyv 20 vezetett kóstolón keresztül mutatja be a whisky aromáinak és ízeinek teljes spektrumát – az islay-i tőzeg füstös jegyeitől a japán tölgy szantálfa-illatán át a bourbon lágy édességéig. A gazdagon illusztrált oldalak, infografikák és fotók segítségével összehasonlíthatjuk a világ legismertebb lepárlóinak italait, az ikonikus skót szeszfőzdéktől a kézműves whiskyforradalom úttörőiig.

A szerző bennfentes tippjei segítenek a legjobb palackok kiválasztásában, és ízletes koktélreceptekkel, ételpárosítási ötletekkel is gazdagítanak. Ha szeretnéd megtalálni a saját whiskystílusodat, és elmélyíteni az ital iránti szenvedélyed, ez a könyv tökéletes útmutató lesz számodra!

„A whiskyzés olyan életstílus, amelyet egyre többen vallanak magukénak, A könyv elmagyarázza, mitől jó egy whisky, honnan ismerjük fel a minőséget, és hogyan kóstoljuk szakszerűen a világ egyik legnépszerűbb italát."
Kovács Dávid Gábor. a Magyarországi Whisky Egyesület elnöke, üzletfejlesztési igazgató 

Borító ár: 5500 Ft
Korábbi ár: 3850 Ft
Aktuális ár: 4675 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
4400 Ft
Kosárba