Gasztronómiai utazás könyvekkel - Akciók, újdonságok

Az olasz, indiai és mediterrán konyha fogásaitól a szezonális zöldséges kencék, az egészséges fermentált ételek-italok és a ropogós házi kenyér elkészítésén át klasszikus és cukormentes sütemények elkészítéséig: minden ízléshez kínálunk remek gasztrokönyveket. A köteteket a borítón feltüntetett árhoz képest augusztus 3-ig akár 25% kedvezménnyel vásárolhatja meg, a készlet erejéig.


Régi receptek, mai desszertek

30 klasszikus kreatívan

Régi receptek, mai desszertek

A Régi receptek, mai desszertek című könyv egy igazi időutazás a klasszikus magyar édességek világába, amelyeket a szerző modern köntösbe öltöztet. A 2024. május 23-án megjelenő, megújult, vászongerinces borítós kiadás az 2020-as kiadás frissített változata, és újra felfedezhetjük benne a családi hagyományok kedvenceit, mint a Dobostorta, mákos guba, zserbó vagy isler. Mindezek az édességek nemcsak a régi idők emlékeit idézik, hanem egy új, izgalmas dimenzióval gazdagodnak.

A könyvben a szerző 30 jól ismert klasszikus receptet alakít át, hogy azok a mai ízlésnek, valamint a francia cukrászat finom technikáinak megfelelően új életre keljenek. A desszertek légiesebb textúrával, kevesebb cukorral, de annál több természetes alapanyaggal készülnek, így egy egészségesebb, mégis gazdag ízélményt nyújtanak. A receptgyűjtemény egyszerű pohárdesszertektől kezdve az aprósüteményeken át a komplex tortákig minden édesszájú számára tartogat valami különlegeset.

A könyv nemcsak a nosztalgia iránti vágyat elégíti ki, hanem segít modernizálni a klasszikus recepteket, miközben megőrzi azok hagyományos, szeretett ízvilágát. Tedd varázslatossá a saját konyhádat, és fedezd fel a frissítő ízvariációkat, amelyekkel az új desszerttrendek világába is betekintést nyerhetsz! Ne hagyd ki ezt a különleges könyvet, és tedd emlékezetessé az ünnepeket és hétköznapokat!



„Zsuzsi számomra a desszertek egyik hazai királynője. Lenyűgöz az az elegancia és finom arányérzék, ahogyan alkot, és pont ugyanilyen módon tudja felfrissíteni és vonzóvá tenni a klasszikus süteményeket is.”

Mautner Zsófia


„Ötvös Zsuzsanna az egyik legkreatívabb magyar cukrászséf, aki képes arra, hogy még a méltán elfeledett klasszikusokból is könnyű és izgalmas, modern süteményt varázsoljon, ami visszahozza a legszebb nosztalgikus emlékeinket.”

Jókuti András, Világevő
Köszönjük a Miele-nek, hogy helyszínt biztosított a könyv fotózásához!

Hogy készíti a gesztenyebombát egy cukrászséf? Lesd el a trükköket Ötvös Zsuzsannától.

Borító ár: 6500 Ft
Aktuális ár: 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
5200 Ft
Kosárba
Egy falat India

Egy falat India

A legendás Dishoom étterem legjobb receptjei

Az "Egy falat India" nem csupán a varázslatos ízekkel és vibráló színekkel teli ételek receptjeit osztja meg velünk, hanem egy kalandos utazásra is elkalauzol. A legendás Dishoom étterem alapítói személyes történeteiken keresztül repítenek el bennünket a távoli és egzotikus Bombaybe, ahol az autentikus indiai konyha világába nyerhetünk betekintést.

Amikor megtanuljuk elkészíteni az autentikus indiai fogásokat – a fűszeres csatnikat és ropogós szamószákat, a gazdag maszálákat, a selymesen krémes dált, a tartalmas birjánit és a hajszálvékony nánkenyeret –, közben bebarangoljuk Bombay állandóan nyüzsgő, kozmopolita fővárosát is. Felfedezzük a város nevezetességeit, megismerjük történelmét és szokásait, miközben olyan titkokat is megtudunk, mint például, hogy csájt kortyolgatva milyen fogással érdemes kezdeni a napot egy lusta reggelen, vagy hogyan készül a legjobb hűsítő, a mangólasszi.

Az indiai konyha egyik legfontosabb eleme, a fűszerek használata is különös figyelmet kap: megtanuljuk, hogyan emeljük tökélyre azok alkalmazását. Így az "Egy falat India" nemcsak kulináris élményekkel, hanem kulturális és történelmi ismeretekkel is gazdagít bennünket, miközben elrepít egy távoli világba.

„Ha az emberek együtt esznek, a köztük lévő falak leomlanak.”
Shamil Thakrar, a Dishoom alapítója

„Ez a könyv szerelmi vallomás Bombayhez, amelyet az ételeken és emlékeken keresztül mesélnek el.”
Yotam Ottolenghi

Borító ár: 9500 Ft
Aktuális ár: 8075 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
7600 Ft
Kosárba
Egyszerűen fermentálj

Egyszerűen fermentálj

Tippek, trükkök és receptek a házi erjesztéshez

A fermentálás, mint ősi, egyszerű, mégis izgalmas módszer az ételkészítés és tartósítás terén, pezsgő és sziszegő színpompás üvegekben különleges ízeket és az egészségünket támogató pro- és prebiotikumokat rejteget. Király Ágnes, a FerMentor Blog szerzője és a Fermentálás – Tippek, trükkök, receptek Facebook-csoport alapítója ezt a varázslatos és gyógyító világot az egyszerűség és hazai alapanyagok felhasználásával mutatja be.

Király Ágnes közel 300 ötletet kínál, hogy hogyan erjesszünk zöldségeket, frissítő italokat, eceteket, hüvelyeseket és gabonákat, valamint hogyan készítsünk növényi sajtokat és gluténmentes kovászt. Az "Egyszerűen fermentálj" tudományos alapossággal, mégis érthetően vezet be az erjesztéses étel- és italkészítés világába, miközben hasznos tanácsokat is ad a bélflóránk egészségének megőrzéséhez és a jóllétünk fenntartásához.

Ez a könyv nem csupán recepteket és technikákat kínál, hanem betekintést nyújt a fermentálás tudományos hátterébe is, így segítve az olvasót az egészséges életmód kialakításában és fenntartásában.

Borító ár: 9900 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba
Labi, az erdő pékje

Labi, az erdő pékje

Kovászmesék receptekkel

Ki ne szeretné az illatos almás pitét, a pizzát, a friss, ropogós kiflit? De ezeket a finom péksütiket nemcsak megenni jó, hanem elkészíteni is remek móka!

Labi, az erdő pékje könnyedén megtanít sütni téged is, akárcsak Nudlit, a feneketlen bendőjű kisrókát. És hogy melyik péksüti Nudli kedvence? A spenótos békazsömle vagy a vicces nevű bomboloni? A történetekből megtudhatod, ahogy azt is, hogyan etesd Ragacs Rozit, a kovászt, hogy sokat pukizzon, vagy hogyan készíts vámpírfogat a grissiniből.
Baracsi Gabi rajzaival

Szabadfi Szabolcs, akit Szabi, a pék néven ismert meg az ország

„Ezzel a könyvvel szeretném neked átadni a sütés örömét, és megmutatni a pék szakma szépségét. Nem számít, hogy vadkovásszal, élesztővel vagy sütőporral készül majd a tésztád, ha az illatozó, puha finomságokkal boldog pillanatokat szerzel másoknak. Így éri el a valódi célját egy tepsi kakaós csiga!”

Labi, az erdő pékje, a zsemleszínű labrador, aki jóllakatja az erdőt

„Szabi rám bízta 17 titkos receptjét, és azzal a küldetéssel indított útnak, hogy keltsem életre az erdő elhagyatott pékműhelyét. Az erdő lakói – Nudli, a kisróka; Masni, a mókus; Virgonc, a mosómedve – már velem tartanak. Gyere velünk te is, süssünk együtt, lepje el a lisztfelhő az egész erdőt!”


Borító ár: 5500 Ft
Korábbi ár: 3570 Ft
Aktuális ár: 4675 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
4400 Ft
Kosárba
Cukormentes sütemények

Cukormentes sütemények

Mennyei finomságok egészségtudatosan

Készítsük el kedvenc süteményeinket egészségtudatosan, cukor és fehér liszt nélkül! Ez a könyv megmutatja, hogy az életmódváltás nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a desszertekről. Elég néhány hozzávalót egészségesebb alternatívára cserélni, és máris élvezhetjük a finomságokat: a reggeli kávé mellé süthetünk fonott kalácsot vagy fahéjas csigát, ünnepekkor pedig kedvenc csokoládétortánk kerülhet az asztalra, és vendégeinket is elkápráztathatjuk szilvalekváros-tepertős pogácsával.
A könyvben szereplő receptek között számos változatos és könnyen elkészíthető desszertet találunk, legyen szó édes vagy sós süteményekről, kelt tésztákról vagy sütés nélküli édességekről. Minden receptnél feltüntettük a tápanyagértékeket, így az inzulinrezisztenciával küzdők mellett a különféle diéták követői is könnyen megtalálhatják a számukra megfelelő édességeket. Sok recept vegánok, tej-, laktóz-, és gluténérzékenyek számára is tökéletesen alkalmas.
Kovács Helga, építész végzettségű, ma már kizárólag receptfejlesztéssel és tartalomgyártással foglalkozik. Amikor 2014-ben inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nála, azonnali életmódváltásra kényszerült. Ekkor indította el Sugarfree Dots blogját, ahol cukormentes receptjeivel és gyönyörű fotóival mára több ezer ember életét édesíti meg – természetesen cukormentesen.


Borító ár: 5500 Ft
Aktuális ár: 4675 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
4400 Ft
Kosárba
Kárpátok ízei

Kárpátok ízei

A legfinomabb ételek a zakuszkától a kürtőskalácsig

A "Kárpátok ízei"; című könyv egy különleges gasztronómiai utazásra invitál, amely során felfedezheted a Kárpát-medence ínycsiklandó ételeit. Ki tudna ellenállni a grillezett padlizsánnak, a frissítő csorbalevesnek, a túróval és tejföllel gazdagon megrakott puliszkának, a kiadós töltött káposztának vagy a mesésen illatozó fonott kalácsnak?

Ez a könyv bemutatja Románia gazdag kulináris örökségét, amely a görög, török, szláv, osztrák, magyar és szász konyha ízeinek találkozásából született. A gyönyörű fotókkal illusztrált receptek nemcsak az ételek elkészítéséhez adnak útmutatást, hanem megmutatják, hogy a főzés és az evés öröme határokon, nyelveken és kultúrákon átívelő élmény, amely közelebb hoz bennünket egymáshoz.

Ha szereted a különleges ízeket és szívesen kísérletezel a konyhában, ez a könyv tökéletes választás számodra. Fedezd fel a Kárpátok ízeit, és varázsold el családodat és barátaidat ezekkel a hagyományos, mégis izgalmas fogásokkal. Engedd, hogy a könyv inspiráljon, és tapasztald meg, hogyan hozhat össze minket az étel szeretete. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, hogy gazdagítsd konyhai repertoárodat és kulturális ismereteidet!

„Nekünk a román konyha egyszerre nagyon ismerős és nagyon egzotikus. Irina Georgescu könyve modern és szépen megírt szakácskönyv – őrzi, de meg is újítja a hagyományos ételeket. Sokat gazdagodhatunk abból, hogy a főztjükön keresztül jobban megismerhetjük szomszédainkat.”

Dragomán György, író

Borító ár: 6500 Ft
Aktuális ár: 3900 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
3900 Ft
Kosárba
Tartine kenyér

Tartine kenyér

A tökéletes kovászos kenyér titka a világ leghíresebb pékségéből

Mi a tökéletes, lágy, mégis ropogós héjú kovászos kenyér titka?

A világhírű Tartine pékség évtizedek óta készíti gyönyörű, rusztikus cipóit. Chad Robertson alapító közvetlen hangnemben meséli el pékké válásának folyamatát, és nemcsak páratlan szakmai tudását adja át, de az alapanyagok tiszteletét is. Útmutatásai és a csodaszép fotók alapján bárki süthet otthon is olyan finom kenyeret, mint a profi pékek. A kovászos kenyér mesterreceptjén túl megtanulhatjuk a legfinomabb péksütemények, valamint a bagett, a briós és a croissant készítését. Számos ötletet kapunk ahhoz is, hogyan készíthetünk maradék, többnapos kenyérből fejedelmi fogásokat.

„Chad Robertson ikonikus kötete százezreket indított el az otthonsütés útján, és sok pékség született az inspirációja nyomán szerte a világban. Bízom benne, hogy a Tartine kenyér itthon is még többeket ösztönöz majd a kovászolásra.” Ormós Gabriella Jenői Pékség; KovászLabor

„A kovászolás alapkönyve. Kezdő otthonsütőktől a kalandvágyó pékekig bárki talál benne hasznos tudást és új ötleteket. A morzsamentő recepteket pedig különösen értékelem.” Szabadfi Szabolcs Szabi a Pék

Borító ár: 7900 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba
Wine Folly: Magnum kiadás

Wine Folly: Magnum kiadás

Borkedvelők mesterkurzusa

A winefolly.com blog szakértő szerzői rengeteg új információval bővítették a hat évvel ezelőtt megjelent alapművet. Az átfogó borkalauz több mint 100 szőlőfajta bemutatásával, 35 borvidék részletes térképével és látványos infografikákkal segít eligazodni a borok gazdag palettáján.

Ha igazi borszakértővé szeretnél válni, akkor kövesd a könyv útmutatásait:

Gondolkodj egy sommelier agyával!

Kóstold meg a világ borait!

Igyál tudatosan és felelősségteljesen!

Érezd a borismeret adta magabiztosságot!

Fedezd fel a világ legjobb borait!

Élvezd a kifinomult bor-étel párosításokat!

Tanulj meg profi módon kóstolni!

Ismerd fel a minőséget!

„Ha borral kapcsolatos témák, kérdések merülnek fel, akkor a Wine Folly blog továbbra is a világ egyik legnépszerűbb és legfontosabb hivatkozási alapja. A blog szerzői hat éve nagy sikerű könyvet jelentettek meg, most pedig nagy örömmel vehetjük kezünkbe a Magnum kiadást.

A Wine Folly – Borkedvelők mesterkurzusát kezdőknek ugyanúgy jó szívvel ajánlom, mint azoknak, akiket komolyabban érdekel a borok világa, vagy egyenesen a borszakmában dolgoznak – így például magam is jó néhány érdekes ismerettel gazdagodtam a könyvet olvasva.”

Furják Andrea, nemzetközi borszakértő, a Bortársaság Borsuli vezetője, a kötet szakmai lektora

Borító ár: 6900 Ft
Aktuális ár: 5865 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
5520 Ft
Készletfigyelés
ITÁLIA ÍZEI

ITÁLIA ÍZEI

Receptek, titkok és történetek

„A főzés már magában is varázslat, az olasz ételek elkészítése pedig egyenesen alkímia” – vallja Mimi Thorisson, a könyv szerzője. Piemonttól Umbriáig, Lombardiától Abruzzóig bejárja az olasz régiókat, és 100 olyan receptet mutat be, amelyek egyszerűen elkészíthetők, de mégis hagyományosak, időtlenek és sikkesek – vagyis tökéletesen olaszok.
A könyvben szereplő ételek nemcsak finomak, hanem mesések is, hiszen Olaszországban minden ételnek megvan a saját története. Ezek a történetek életre kelnek a leírások és a lenyűgözően szép fotók révén, így az olvasók is részeseivé válhatnak ennek a gasztronómiai utazásnak. Mimi Thorisson a tradicionális olasz konyha esszenciáját ragadja meg, bemutatva, hogy az egyszerűség és a minőségi alapanyagok hogyan teszik különlegessé az ételeket.
A könyvben található receptek között mindenki megtalálhatja a kedvencét, legyen szó tésztákról, húsételekről, desszertekről vagy salátákról. Az egyes ételekhez kapcsolódó történetek és a régiók bemutatása még inkább elmélyítik az olvasók ismereteit az olasz konyháról és kultúráról. A könyv nemcsak szakácskönyv, hanem egyfajta utazási napló is, amely végigkalauzol minket Olaszország legszebb tájain és legízletesebb ételein.
Mimi Thorisson könyve inspirációt nyújt mindazoknak, akik szeretnék felfedezni az olasz konyha varázsát, és megtanulni, hogyan készíthetnek otthon is autentikus olasz fogásokat. A fotók és a leírások segítségével az olvasók szinte maguk előtt látják az olasz tájakat és ételeket, és átélhetik azt a szenvedélyt és szeretetet, amely az olasz főzés alapja.

Borító ár: 7500 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba
GIN

GIN

300 gin a világ legjobbjaiból

A "Gintörténet – A 300 legfontosabb márka – A legfinomabb koktélreceptek – Több száz kóstolójegyzet – Magyar ginlelőhelyek" című könyv átfogó képet nyújt a gin világáról. Miért tartották gyógyszernek a gint? Hogyan vált a köznép italából az elit kedvencévé? Mi a titka a tökéletes ginalapú koktélnak? Miről ismerhetjük fel a minőségi gint?
Ismerjük meg a gin történetét a 17. századtól kezdődően, és nyerjünk betekintést a világ leghíresebb lepárlóinak kulisszatitkaiba. A könyv bemutatja a ginkészítés rejtelmeit és napjaink 300 legfontosabb márkáját. Egyetlen ital szakértőjévé sem válhatunk kóstolás nélkül: több száz kóstolójegyzet segít a megfelelő ízjegyek beazonosításában.
A gin az egyik legnépszerűbb koktélalapanyag, így a könyv számos koktélreceptet is tartalmaz. Miután elkészítettük kedvencünket, tanulmányozhatjuk a borókaillatú párlat alapanyagait és fűszereit a lenyűgöző botanikai rajzokkal együtt.
Ez az egyedülálló és rendkívül gazdagon illusztrált album nemcsak a ginrajongók számára élvezetes, de azok számára is, akik csak most fedezik fel korunk egyik legnépszerűbb italát. A könyv segítségével mélyebb betekintést nyerhetünk a gin kultúrájába és történetébe, valamint a különböző márkák és ízek világába.
A könyv megjelenését a WhiskyNet.hu támogatta, és tökéletes választás mindazok számára, akik szeretnék bővíteni ismereteiket a ginről, és élvezni szeretnék a legfinomabb koktélokat.

A könyv megjelenését a WhiskyNet.hu támogatta.

Borító ár: 6900 Ft
Aktuális ár: 5865 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
5520 Ft
Kosárba