TOP15 Könyvfesztivál

Könyvekkel teli négy nappal ünnepeltük a Könyvfesztivált. Friss akciónkban a legnépszerűbb 15 könyvünkből álló toplistánkból válogathatsz: a köteteket a borító árhoz képest 25%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg egészen október 12-ig!


41 megvalósítási modell

Hogyan kezdjük el, folytassuk és fejezzük be a feladatainkat?

Mit tegyünk, ha halogatáson kapjuk magunkat?

Miért jár a tervezés több stresszel, mint a végrehajtás?

Hogyan emlékezzünk többre abból, amit olvastunk?

Az igazán sikeres embereket az elképesztő hatékonyság jellemzi, hiszen képesek jobban kihasználni az időt, kezdve a feladatokkal, folytatva azokat és be is fejezve azokat hatékonyan. Ez a kis könyv éppen ebben nyújt segítséget: könnyed stílusban bemutat olyan modelleket és módszereket, amelyek segítségével hatékonyabban haladhatunk végig a teendőinken, s valóban elérhetjük a kitűzött célokat, legyen szó munkáról vagy magánéletről. A könyv által bemutatott tanácsok nemcsak segítenek a hatékony időgazdálkodásban, de elősegítik a valódi eredmények elérését és a stressz csökkentését is.

A szerzők további művei:

44 kommunikációs modell – A hatékony önkifejezés és eredményes együttműködés könyve

52 döntési modell – A stratégiai gondolkodás kézikönyve

52 változásmodell – Én és a világ

Tesztkönyv – 64 önismereti teszt

Borító ár: 3990 Ft
Aktuális ár: 2793 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
2793 Ft
Kosárba

A gazdaság rejtett logikája

50 dolog, amely meghatározza világunk működését

Mi történne, ha a Földön hirtelen leállna a GPS?

Hogyan alakította eddig életünket a robotok térhódítása, és mire számíthatunk a jövőben?

Miként segít túlélnünk a kollektív intelligencia?

Tim Harford, az oknyomozó írásairól és podcastjáról ismert közgazdász ismét meglepő és rendkívül érdekes összefüggéseket tár elénk az életünket megváltoztató innovációkról

A téglától és a postai bélyegtől a szemüvegen és az adománygyűjtésen át a csetbotig, a napelemekig és a blokkláncig számos találmányról és jelenségről mesél érdekfeszítő történeteket. A bemutatott összefüggések megváltoztathatják a világról és jövőnk alakulásáról alkotott felfogásunkat, és irányt mutathatnak a korunk innovációihoz való alkalmazkodáshoz.

„Szórakoztató… Színes körkép a legzseniálisabb találmányokról, amelyek megváltoztatták az életünket, sokszor mégsem tűnnek fel.”

The Times

„Tim Harford minden könyve igazi ünnep.”

Malcolm Gladwell

Tim Harford a The Financial Times rovatvezető újságírója, a BBC Radio 4 „More or Less” és „Fifty Things That Made the Modern Economy” című műsorának vezetője, új podcastja a „Cautionary Tales”. Számos bestseller, többek között A csecsemőtápszer, a radar és a kettős könyvelés, az Adatdetektív, az Alkotó rendetlenség, Az alkalmazkodás logikája, Az élet rejtett logikája és Az oknyomozó közgazdász szerzője. Vendégoktató az Oxfordi Egyetem Nuffield College-ban, a Királyi Statisztikai Társaság tiszteletbeli tagja. „How Frustration can make us more creative” és „Trial, error and the God complex” című TED-előadásait összesen több mint 5 millión tekintették meg. 2014-ben az év közgazdasági kommentátora díjra jelölték, majd az azt követő években is számos díjat kapott gazdasági újságírásért. A 2019-es újévi kitüntetések alkalmával a királynőtől a közgazdaságtan jobb megértésének előmozdításáért megkapta a Brit Birodalmi Lovagrend tisztikeresztjét.

Borító ár: 4500 Ft
Korábbi ár: 3375 Ft
Aktuális ár: 3825 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3600 Ft
Kosárba

Divatszalon Auschwitzban

A haláltábor varrónőinek igaz története

Az Auschwitz–Birkenaui koncentrációs táborban egy különleges varroda működött, ahol huszonöt, főként szlovák és magyar származású zsidó nő luxusruházatot készített a náci vezetők feleségei és lányai számára. Ez a varroda a táborparancsnok villájában helyezkedett el, ahol az idilli kert és a finom anyagok nyújtotta látszatélet éles ellentétben állt a varrónők valóságos helyzetével: embertelen körülmények között, életben maradásuk reményében dolgoztak.

Lucy Adlington könyve a túlélőkkel folytatott interjúkon és történelmi dokumentumokon alapul. Bemutatja ezen bátor nők életét, akik a szakmájuk iránti szenvedélyükkel és egymás iránti elkötelezettségükkel, valamint a tábori ellenállásban való részvételükkel harcoltak a túlélésért. A szerző által leírt történetek bemutatják, hogy a harmadik birodalom külső fényűzése milyen sötét valóságot rejtett, és egyúttal az emberi kitartás és összetartás erejét is hirdetik. Adlington munkája nemcsak a holokauszt új fejezetét tárja fel, hanem a történelmi igazságtétel fontosságát is hangsúlyozza, méltó tisztelegve azok előtt a nők előtt, akiknek a története eddig rejtve maradt.

Borító ár: 5200 Ft
Korábbi ár: 3900 Ft
Aktuális ár: 4420 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4160 Ft
Kosárba

A képzőművészet nagykönyve

Minden, amit tudni érdemes

Létezik-e a görögök által megálmodott ideális szépség? Miért és hogyan próbálja az ember megformálni, láthatóvá tenni isteneit? Miképpen hatnak a színek, a formák, a tónusok az emberi lélekre? Milyen szerepet játszott a fotográfi a felfedezése a táj és az emberábrázolásban? Teremtett-e új irányzatot Duchamp piszoárja? Mi adja egy műalkotás művészi értékét?

A képzőművészet nagykönyve több mint 200 remekművön keresztül mutatja be a művészekben rejlő varázslatos kifejezőerőt. Rengeteg képpel, grafikával, időrendben foglalja össze az egyes stíluskorszakokat, és ad átfogó képet a meghatározó művészeti törekvésekről, irányzatokról, valamint a különböző kifejezésmódokról. Az írott történelem előtti időszak termékenységszobraitól napjaink videóinstallációjáig az önkifejezés szinte végtelen eszköztárát mutatja be. Mindemellett újszerű szemszögből világítja meg a képzőművészet

történetében megjelenő párhuzamokat és ellentéteket.

A kötet remek összefoglalás és izgalmas kaland mindazoknak, akik szeretnék behatóbban megismerni a közismert és az újonnan felfedezett mesterek képzőművészeti alkotásait és élettörténetét.

Borító ár: 7500 Ft
Korábbi ár: 5625 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba

A Montessori-szemlélet a mindennapokban

Gyakorlati útmutató önálló, kreatív és boldog gyerekek neveléséhez

Miért hagyjuk, hogy a gyermekünk megtapasztalja tettei és döntései természetes következményeit?

Miért inkább a szándékot és az erőfeszítéseket ismerjük el az automatikus dicséret helyett?

Hogyan kezelhetjük megnyugtató módon a testvérek közötti konfliktusokat?

Bármilyen intézménybe jár is a gyermekünk, a Montessori-szemléletmóddal kölcsönös odafigyelésen, elfogadáson és tiszteleten alapuló környezetet alakíthatunk ki otthonunkban. Az elismert Montessori-pedagógusok olyan szokások megalapozásában segítenek, amelyeket – a reggeli készülődéstől kezdve a házimunkán, az étkezéseken és a kirándulásokon át a lefekvésig – minden korosztálynál, a családi élet legkülönbözőbb területein alkalmazhatunk. A könnyen megvalósítható, gyakorlati tanácsokat megismerve olyan önálló és kreatív gyerekeket nevelhetünk, akik elégedettek, nyitottak, és magabiztos kíváncsisággal fordulnak a világ felé.

Borító ár: 4990 Ft
Korábbi ár: 3743 Ft
Aktuális ár: 4242 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3992 Ft
Kosárba

Fermentált konyha

Több mint 100 recept erjesztett alapanyagokból a reggelitől a vacsoráig

Az erjesztett ételeket a legtöbben savanyúságként, ételek kísérőiként fogyasztjuk, pedig változatos, egészségtudatos, finom fogásokat is készíthetünk belőlük.

A szerzők a fermentálás alapjai mellett több mint 100, erjesztett alapanyagok felhasználásával készült receptet mutatnak be a reggelitől a vacsoráig.

Sok közülük a hagyományos magyar konyha kedvelt, ám kissé elfeledett fogásait eleveníti fel egy kis csavarral, de a nemzetközi konyha által inspirált ételek közül is válogathatunk. Több meglepő és kreatív desszertötlettel is gazdagodhatunk, mint például a káposztás körtetorta vagy a céklás kuglóf.

A tej-, tojás- és gluténmentes diéta követőiként is számos tippet kapunk, és könnyedén varázsolhatunk egészséges és ízletes ételeket az asztalunkra.


NÉZD MEG A KÖNYV TRAILERÉT!


"Judit és Ági komoly értéket teremtettek: megannyi érdekes fermentálásfajta és -technológia pontos leírását sorakoztatják fel, amelyek segítségével könnyedén varázsolhatunk egészséges, kiváló és izgalmas ételeket az asztalunkra az általuk megírt több mint 100 recept alapján. Abszolút hiánypótló könyv a kategóriájában!" - TÓTH SZILÁRD, a Michelin-csillagos Salt étterem séfje

Borító ár: 7500 Ft
Korábbi ár: 5625 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba

Stanley Tucci magával ragadó memoárjában minden történet a konyhából indul, vagy ott ér véget. A Golden Globe- és Emmy díjas színész-rendező, akit olyan filmekben láthattunk, mint Az ördög Pradát visel és a Komfortos mennyország, egy olasz bevándorlócsalád gyermekeként gyakran töltötte az estéit a konyhaasztalnál New York állambeli otthonukban. Az édesanyja finomabbnál finomabb vacsoráin keresztül a család gasztrokulturális hagyományait és az egyes fogások elkészítésének művészetét is magába szívta.

Kedvenc receptjeivel fűszerezett, humoros vagy olykor épp megható visszaemlékezésében képet kapunk élete gazdag érzelem- és ízvilágáról. Mesél a családjáról, felnőtté válásáról, házasságairól, példaképeiről, betegségéről és gyógyulásáról, felejthetetlen filmes utazásairól, kulisszatitkokról, az Olasz módra vagy a Julie & Julia – Két nő, egy recept forgatásáról, és persze az ételekhez fűződő töretlen rajongásáról.

Ha finom falatokra, koktélokra vagy pletykákra éhezel, ez a neked való könyv. Csak soha, de soha ne vágd föl a spagettid! – Yotam Ottolenghi

Lehetetlen úgy olvasni, hogy ne akarj azonnal enni! – Nigella Lawson

Épp olyan magával ragadó, mint amilyen étvágygerjesztő, és épp annyira szellemes, mint amennyire megható. Az ember csak azért szakítaná félbe az olvasást, hogy főzzön magának belőle valami finomságot. – Heston Blumenthal


Borító ár: 4900 Ft
Korábbi ár: 3675 Ft
Aktuális ár: 4165 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3920 Ft
Kosárba

Édes, foszlós, kovászos

Különleges kelt tészták és péksütemények minden alkalomra

ÉDES, FOSZLÓS, KOVÁSZOS – A kalandvágyó kovászolók nélkülözhetetlen könyve

Valljuk be, a frissen sült kelt tészta illata mindenkit rabul ejt. Legyen az túrós batyu, pizzás tekercs vagy egyszerű, ám gyönyörűen fonott kalács, babka vagy barhesz. Ha eddig igyekeztünk egészségtudatosan élni és önmegtartóztatást gyakoroltunk, ám cserébe éjszaka óriás kakaós csigával álmodtunk, most végre bűntudat nélkül valóra válthatjuk Déri Szilvia, Házisáfrány receptjei segítségével. Elegendő az élesztő helyett kovászt használnunk, hiszen az így érlelt, fermentált tésztából sokkal egészségesebb, könnyebben emészthető süteményeket készíthetünk.

És mire számíthatunk még, ha kicsit több időt áldozznk a kovászos kelt tészta készítésére? Elképesztően gazdag ízvilágra, ínycsiklandó, édes és sós foszlós puhaságra; kovászból készült ropogtatni valókra és az örökké éhes barátok elismerő pillantásaira.

„Nagyszerű dolog a kovászolás és a japán tangzhongtechnika keresztezése, mert egyszerre kapunk egészséges, pihepuha és hosszan eltartható pékárukat. Ez lehet az otthon sütés jövője!”

Szabadfi Szabolcs

Szabi, a pék

Borító ár: 7900 Ft
Korábbi ár: 5925 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba

Az élet szövete

Hogyan járul hozzá tízmillió faj a fennmaradásunkhoz?

Emberként képesek vagyunk hasznosítani a természetet, amiben azonban kockázat is rejlik: ha nem vagyunk mértékletesek és körültekintők, a saját létezésünk alapjait áshatjuk alá.

Anne Sverdrup-Thygeson, a Terra Insecta című bestseller szerzője legújabb könyvében magával ragadó módon mutatja be, hogy nyüzsgő sokféleségével miként járul hozzá a természet jólétünkhöz és jóllétünkhöz. Fajok milliói kínálnak számunkra ihlet- és örömforrást, teszik élhetőbbé a környezetünket.

Az élet szövete elgondolkodtató és magával ragadó történetein keresztül a fajok sokféleségét és a kényes egyensúlyon alapuló együttélést ünnepli. Ám arra is figyelmeztet: ha mindezt a csodát meg akarjuk őrizni, vigyáznunk kell rá, és változtatnunk kell az életmódunkon, amíg nem késő.


ANNE SVERDRUP-THYGESON

Kutató, kommunikátor, a rovartan tudósa, egyetemi oktató. Doktorátusát természetvédelmi biológiából szerezte, a biodiverzitás szakértője. Negyedszázada kutatja az erdőket és az öreg fákat lebontó szervezeteket, az ember hatását az ökoszisztémára. Első könyve, a Terra Insecta – Miért csodálatosak és nélkülözhetetlenek a rovarok? számos országban bestsellerré vált. Lelkes természetjáró és ultramaraton-futó, három gyermek édesanyja.

Borító ár: 4200 Ft
Korábbi ár: 3150 Ft
Aktuális ár: 3570 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3360 Ft
Kosárba

MEZZE – Kis fogások, nagy társaságok

Mártogatósok, saláták, tészták, édességek

Padlizsánkrém, hummusz, falafel, pirított halloumi sajt, töltött szőlőlevelek, datolyás falatkák – csak pár kedvenc a közel-keleti és mediterrán térség mezzefogásaiból.

A mezze népszerűsége a változatos ízek mellett a társas együttlétben, a közösségi étkezés örömében rejlik. Az izgalmas, kis adagokban feltálalt mártogatósok és kencék, zamatos saláták, édességek, apró töltött falatkák előételként is kiválóak, de akár főfogásként is megállják a helyüket. Elkészítésük végtelenül egyszerű, így a könyv több mint 80 receptje alapján bárki könnyedén terülj, terülj asztalkámat varázsolhat vendégeinek.

A MEZZE ősi étkezési forma, amelyet már az ókori görögök, rómaiak, a középkori arabok és az oszmánok is ismertek, és a mai közelkeleti konyhának szintén alapvető fontosságú része.

Maga a mezze kifejezés (törökül meze, Szíriában és Libanonban mazza) vélhetően a perzsa maza szóból származik (jelentése kóstolni vagy élvezni). Az apró falatokat eredetileg tea, joghurtital vagy szeszes italok mellé szolgálták fel, amolyan sör- vagy borkorcsolyaként, nem pedig azért, hogy jóllakjanak vele.

A mezzézés igazi közösségi étkezés, amelyet bármely napszakban élvezhetünk, legyen szó apró falatokról, előételekről vagy „svédasztalos” étkezésről – a lényeg, hogy a kis adagokban felszolgált fogásokat kényelmesen és közösen fogyasztjuk el. A mezze legegyszerűbb formájában lehet egy tál citromlével és korianderrel pácolt olívabogyó, vagy sóval és kakukkfűvel ízesített, pirított diófélék keveréke, míg a de luxe változat – amely számtalan apró, komplex, édes vagy sós, ízletes fogásból áll – fejedelmi lakomának is beillik. Ha mindezt friss, ropogós héjú kenyérrel fogyasztjuk, azonnal megragad bennünket a mezze varázsa. A mezzelakoma összeállításának szépsége abban rejlik, hogy tetszés szerint, saját ízlésünknek megfelelően variálhatjuk és párosíthatjuk a különféle hőmérsékletű, állagú és ízű fogásokat.

Borító ár: 4200 Ft
Korábbi ár: 3150 Ft
Aktuális ár: 3570 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3360 Ft
Kosárba