Itália ízei | Gasztrokönyveink kedvezménnyel

2021. 07. 09. - 07. 15-ig

Itália ízei | Gasztrokönyveink kedvezménnyel

„A főzés már magában is varázslat, az olasz ételek elkészítése pedig egyenesen alkímia” – vallja az Itália ízei című csodás új könyvünk szerzője, aki bejárja az olasz régiókat, és nem csak 100 egyszerűen elkészíthető receptet, hanem a házigazdáik történeteit is leírja.

Eheti válogatásunkban gasztronómiai kalandozásra hívjuk: látogasson el a San Franciscó-i Tartine pékségbe, fermentáljon Holly Davies-szel, főzzön szezonálisan és zölden Vida Katával, gyűjtsön ehető vadnövényeket, vagy ízlelje meg a klasszikus süteményeket Ötvös Zsuzsi cukrászséf felfogásában.

A köteteket 15-30%-os kedvezménnyel vásárolhatja meg a webshopunkban július 15-ig, a készlet erejéig


Kávészótár

Kávészótár

Minden, ami kávé: a termesztéstől a pörkölésig, a főzéstől a kóstolásig

Iránytű a kávézáshoz

A kávé népszerűbb, mint valaha, tele ízekkel, emlékekkel, aromákkal, készítéséhez és felhasználásához pedig számtalan titok és történet kötődik.
A Kávészótár nélkülözhetetlen útmutató a tökéletes ital elkészítéséhez szükséges kifejezések és technikák, eszközök és fajták szédítő sokaságához.
A világhírű kávészakértő Maxwell Colonna-Dashwood a termesztéstől és szüreteléstől kezdve a pörkölésen és őrlésen át a főzésig több száz szócikkben mutatja be a kávé élvezetét befolyásoló valamennyi kulcsfontosságú tényezőt.
A könyv megjelenését a Kotányi Hungária Kft. támogatta

Borító ár: 5900 Ft
Korábbi ár: 4425 Ft
Aktuális ár: 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
4720 Ft
Kosárba
Tucci asztalánál

,,Életem legboldogabb pillanatai szinte mindig a konyhához és az asztalhoz köthetők. Ez a felismerés hívta életre ezt a könyvet.ˮ
Stanley Tucci

Az ételek szorosabbra fűzhetik a családot összetartó köteléket, és ezt senki sem tudja jobban, mint az olasz famíliában, Amerikában felnőtt világhírű színész és elismert gasztronómus, Stanley Tucci. Gyermekkorában a főzés mindig közös, családi esemény volt, amelyhez a mai napig rengeteg recept, emlék és hagyomány kötődik.
A Tucci asztalánál a közös családi főzés és étkezés örömeit mutatja be. Hagyományos és modern olasz ételek receptjeit tartalmazza a Tuccik gyűjteményéből, valamint olyan kedvenc fogásokét, amelyeket brit feleségével, Felicity Blunttal kísérleteztek ki. De szerepelnek a könyvben sógornője, Emily Blunt és a barátok bevált receptjei is.
Válogathatunk a család kedvenc tészta- és halételei közül, de ha kiadósabbra vágyunk, biztosan nem csalódunk majd Felicity Wellington-bélszín vagy pásztorpite receptjében. Zárásként nem maradhat el a desszert sem, például egy szelet áfonyás pite gyöngyöző proseccóval…

Buon appetito!

Borító ár: 7500 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba
Nagyszüleink kenyere mentesen

Nagyszüleink kenyere mentesen

A mentes kovászműhely legjobb receptjei

Mi a kívül ropogós, belül foszlós mentes kenyér titka? Lehet-e a gluténmentes péksütemény valódi kulináris élmény?

Horváth Judit közel 100 mentes receptje között mindenki megtalálhatja a kedvencét. Kenyérfélék és péksütemények színes palettáját vonultatja fel, az egyszerű vidéki cipótól kezdve, az alternatív liszttel készült és gabonamentes kenyereken át az ünnepi fogásokig, de megkóstolhatjuk a nagyvilág kenyereit is. Nem tiltólistás többé a bagett és a pizza, a kakaós csiga és a túrós batyu, a lángos és a croissant, ráadásul a mentes változat is ízletes és foszlós, sőt még egészséges is, hiszen mind mesterséges adalékanyagok nélkül készült.
A szerző a receptek mellett megosztja a mentes sütés minden titkát, az alapanyagismerettől kezdve a kovászolásig, a kelesztésig és a sütésig, sőt a tárolásra és a maradék felhasználására is remek ötleteket ad.
Nagyszülei kenyérsütési hagyományait megőrizve – ahol szükséges, modernizálva – könyve egyszerre tiszteleg az étel és az ősök előtt.

Horváth Judit cukrász, a Mentes Kovászműhely Facebook-csoport alapítója. A Fenséges mentes sütemények és a Fermentált konyha című könyvek társszerzője. Mentes főzőtanfolyamokat tart, recepteket fejleszt.

A könyv megjelenését a Nagykun 2000 Mezőgazdasági Zrt. támogatta

A könyv bemutatóján Horváth Judittal Mautner Zsófia beszélgetett - miközben Judit gluténmentes krumplilaskát készített. Nézz bele a videóba:


Borító ár: 8900 Ft
Korábbi ár: 6675 Ft
Aktuális ár: 7565 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
7120 Ft
Kosárba
Gennaro konyhája

Gennaro konyhája

Laktató és pénztárcabarát olasz ételek

Gennaro konyhája – Az olasz ízek szívből jövő ünnepe

Szeretnél egyszerű, mégis fenséges ételeket készíteni otthon, mindenki számára elérhető alapanyagokból? Gennaro Contaldo "Gennaro konyhája" című könyve pont ezt kínálja: egy utazást az olasz „cucina povera”, vagyis a szegények konyhája világába, ahol a kreativitás és a minőség kéz a kézben jár. Gennaro, az olasz gasztronómia legendás alakja, közel 90 autentikus receptet oszt meg – olyan fogásokat, amelyek gyerekkorától fogva elkísérték, és amelyek az olasz konyha szívét jelentik.

A könyvben helyet kapnak ismertebb klasszikusok, mint a toszkán bableves vagy a nápolyi burgonyatorta, de izgalmas meglepetéseket is tartogat, például a pizza frittát vagy a padlizsános sült tésztát. A receptek nemcsak egyszerűek, de rendkívül ízletesek is – garantált, hogy sokuk állandó vendég lesz a konyhádban!

Ez a könyv nem csak főzni tanít, hanem megismertet egy életszemlélettel is: a szezonális alapanyagok szeretetével, a maradékmentés örömével és az ételkészítésben rejlő boldogsággal. Ha egy barátságos, inspiráló olasz szakácskönyvet keresel, amitől nemcsak a hasad, de a lelked is jól lakik – ne keress tovább!

A TV Paprika ajánlásával




Borító ár: 7900 Ft
Korábbi ár: 5925 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba
Régi receptek, mai desszertek

Régi receptek, mai desszertek

30 klasszikus kreatívan

A 2024. május 23-án megjelenő könyv a 2020-as kiadás újranyomása, megújult, vászongerinces borítóval.

Dobostorta, mákos guba, zserbó, hókifli és isler – mindenki ismeri és szereti őket, és óhatatlanul emlékeket idéznek fel. A nagymama utánozhatatlan, pihepuha mézes krémese; a kókuszkocka, amelyet kisgyerekként is boldogan mártogattunk a csokiba, majd meghempergettünk a kókuszreszelékben; a családi ünnepek elmaradhatatlan Eszterházy-tortája…

A szerző 30 jól ismert, klasszikus receptet alakít át a mai ízlésnek megfelelően, nagyrészt a francia cukrászatra épülő technikákkal, többféle izgalmas textúrával, légiesebb állaggal, a megszokottnál kevesebb cukorral, de annál több természetes alapanyaggal. Az egyszerű pohárdesszertektől kezdve az aprósütemények és komplex torták alapreceptjei mellett izgalmas ízbeli variációs lehetőségeket is találunk.



„Zsuzsi számomra a desszertek egyik hazai királynője. Lenyűgöz az az elegancia és finom arányérzék, ahogyan alkot, és pont ugyanilyen módon tudja felfrissíteni és vonzóvá tenni a klasszikus süteményeket is.”

Mautner Zsófia


„Ötvös Zsuzsanna az egyik legkreatívabb magyar cukrászséf, aki képes arra, hogy még a méltán elfeledett klasszikusokból is könnyű és izgalmas, modern süteményt varázsoljon, ami visszahozza a legszebb nosztalgikus emlékeinket.”

Jókuti András, Világevő
Köszönjük a Miele-nek, hogy helyszínt biztosított a könyv fotózásához!

Hogy készíti a gesztenyebombát egy cukrászséf? Lesd el a trükköket Ötvös Zsuzsannától.

Borító ár: 6500 Ft
Korábbi ár: 4875 Ft
Aktuális ár: 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
5200 Ft
Kosárba
Több mint desszert

Több mint desszert

6 kedvenc alapanyagom 31 izgalmas receptben

Puncskocka malátás piskótával, Eszterházy-torta miszóval, sajttorta kecskesajttal, leheletvékonyan rétegelt briós és sfogliatelle, citromtarte kamillával és madeleine hibiszkusszal megbolondítva…
A kreativitásáról és művészi süteményeiről is ismert cukrászséf könyvében hat olyan alapanyagot választott főszereplőnek, amelyek meghatározóak a pályáján. A kakaóbab, a maláta, a miszó, a vaj, a sajtok és az ehető virágok köré épített receptekhez több nemzet desszertjei adtak ihletet: az elmaradhatatlan francia és olasz különlegességek mellett keleti édességek és természetesen újjáalkotott magyar desszertek is helyet kaptak.
A megszokott ízvilággal sokszor szakító változatok nemcsak különleges kulináris élményt nyújtanak, de arra inspirálnak, hogy saját recepteket kreáljunk, és magunk is átéljük az alkotás örömét.

---

Nézz bele a könyvbemutatón készült kisvideónkba:
Ötvös Zsuzsanna bölcsészként végzett. Hobbicukrászként indult, de olyannyira magával ragadta a desszertek világa, hogy 2014-ben pályát módosított. Több neves fine dining étteremben dolgozott, az ország legjobb cukrászséfjei között tartják számon. Korábbi két nagy sikerű könyve a Kreatív desszertiskola (2018) és a Régi receptek, mai desszertek (2020).

„Ötvös Zsuzsi a nyelvtudományok doktora, de aztán pályát módosított. Azóta a nyelv másfajta területeire – az ízlelőbimbókra – fókuszál. És milyen jól tette! Kivételes, őszinte szenvedély az övé… Nagy szerencsénk, hogy a legfinomabb »nyelvtudományban« mélyült el igazán!”
Jókuti András, Világevő

„Ötvös Zsuzsi az egyik legkiemelkedőbb kortárs hazai cukrászséf, tehetsége egyre fényesebben ragyog. Emellett tudását még nagyvonalúan és precízen meg is osztja, nem is akárhogyan. Én például azonnal nekilátnék a kapros-túrós pitének, vagy a kamillás mézes krémesnek!”
Mautner Zsófia, szakácskönyvszerző

Borító ár: 7500 Ft
Korábbi ár: 5625 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba
Életem Franciaországban

„Arra a következtetésre jutottam, hogy én valójában nyilván francia vagyok, csak erről mindenki elfelejtett felvilágosítani.”

A francia konyha művészete című legendás szakácskönyv szerzője, Julia Child 1948-ban érkezett Párizsba a férjével. Alig beszélt franciául és a főzéshez sem konyított, azonban hamar rájött, hogy Franciaország az ő „szellemi hazája”, a főzés pedig a szenvedélyévé vált. Szerelmes lett a francia konyhába, az ízeibe, a történetébe, a végtelen variációiba, a szigorú alapelveibe, a kreativitásába és a csodálatos emberekbe.

Julia szórakoztató memoárjából megismerjük a francia nyelv és a francia konyha elsajátításáért vívott küzdelmeit, hányattatásait a híres Cordon Bleu főzőiskolában, nagy sikerű könyve és televíziós főzőműsora születésének körülményeit, és közel ötven évig tartó, csodálatos házasságát. Az Életem Franciaországban az ételek és az élet végtelen élvezetéről és a gasztronómia történetének legszerethetőbb, legszínesebb egyéniségéről szól.

A könyv ihlette filmsorozat, a Julia összes évada elérhető az HBO Max kínálatában.


Borító ár: 5900 Ft
Korábbi ár: 4425 Ft
Aktuális ár: 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
4720 Ft
Kosárba
Így lettem séf - Dedikált példány

„A főzés a világ legegyszerűbb dolga, ha valóban merünk játszani!”

Sárközi Ákos, Magyarország egyik legismertebb és legtehetségesebb séfje, most egyedülálló módon osztja meg életútját ebben a különleges könyvben. A tőle megszokott közvetlen, baráti stílusban mesél kőbányai gyerekkoráról, és arról, hogyan lett a gasztronómia mestere. Mielőtt a konyhába lépett volna, fotográfusnak készült, és a színek, formák iránti szenvedélye segítette abban, hogy az ételek szépségét ugyanolyan fontosnak tartja, mint azok ízét. Az étkezés számára mindig is művészet volt.

Sárközi Ákos pályafutása nem volt könnyű, de a kemikuma, az alázat, a szenvedély és a kreativitás hamar a legnagyobbak közé emelte őt. Külföldön, valamint az Alabárdos étteremben ismerkedett meg a csúcsgasztronómiával, de igazi áttörést akkor ért el, amikor 2010-ben a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán felfedezték benne a konyhafőnököt. Nem kellett csalódniuk: 2014-ben Michelin-csillagot kaptak.

A könyvben nemcsak Sárközi Ákos inspiráló történetét ismerhetjük meg, hanem bepillantást nyerhetünk a konyhájába is. Közel 50 fine dining receptet oszt meg velünk, amelyek máshol nem találhatók – ételek, amelyekért végül séf lett. Ez a könyv nemcsak a gasztronómia szerelmeseinek, hanem mindenkinek szól, aki szeretne többet megtudni a kulináris világról és a szenvedélyről, amely mindent áthat. A dedikált példány pedig még különlegesebbé teszi ezt a könyvet!
Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett.

„Rengeteg ismeretlen embertől kapok támogató, kedves üzenetet – egyetlen közös kapcsolódási pontunk a jó ízek szeretete. Nekik is ajánlom ezt a könyvet, hiszen kölcsönösen inspiráljuk egymást.”

Borító ár: 9900 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba
Így lettem séf

„A főzés a világ legegyszerűbb dolga, ha valóban merünk játszani!”

Sárközi Ákos, az ország egyik legnépszerűbb séfje a tőle megszokott közvetlen, baráti hangvételben meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve egészen napjainkig. Fotográfusnak készült, a színek és a formák végtelensége mindig magával ragadta – nem véletlen, hogy számára az ételek szépsége legalább olyan fontos, mint az íze.
A konyhán szakácsként kezdte, de a főzés iránti szenvedélye, szakmai maximalizmusa és alázata, kreativitása és tehetsége hamar a legnagyobbak közé emelte.


A csúcsgasztronómiával külföldön és az Alabárdos étteremben ismerkedett meg. Szakmai pályafutásának fontos mérföldköve volt, amikor 2010-ben a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán egy személyben meglátták benne az őstehetséget és a konyhafőnököt. Nem okozott csalódást – 2014-ben Michelin-csillagot kaptak.
Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett.

„Rengeteg ismeretlen embertől kapok támogató, kedves üzenetet – egyetlen közös kapcsolódási pontunk a jó ízek szeretete. Nekik is ajánlom ezt a könyvet, hiszen kölcsönösen inspiráljuk egymást.”

Várunk a könyv bemutatóján november 17-én az Eötvös10-ben! Részletek az eseményről itt.


Kövesd Sárközi Ákost a Konyhafőnök epizódjaiban az RTL+ felületén!

Sárközi Ákos a könyvről:



Borító ár: 9900 Ft
Korábbi ár: 7425 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba
A francia konyha művészete

Julia Child neve szinte egyet jelent a főzés forradalmával. Az elbűvölő személyisége, közvetlen stílusa és humorérzéke nemcsak a konyhában jártasakat, hanem a kezdőket is képes volt magával ragadni, és meggyőzni arról, hogy a legbonyolultabb fogások elkészítése sem lehetetlen küldetés.

Az első televíziós sztárszakács a világhírű párizsi Le Cordon Bleu akadémián tanult, majd Simone Beckkel és Louisette Bertholle-lal együtt nyitotta meg saját főzőiskoláját és írta meg első könyvét.

A francia konyha művészete azonnal bestsellerré vált és azóta is a gasztronómiai irodalom egyik leglegendásabb és alapvető darabja. Ez a kötet nem csupán egy receptgyűjtemény, hanem egyfajta útmutató a francia konyha világába, több mint 500 recepttel, 100 ábrával és az alapvető konyhai technikák számos bemutatásával.

Julia Child munkája mindenki számára elérhetővé teszi a francia konyha csodáit, legyen az egy egyszerű omlett vagy az ikonikus burgundi marharagu. A kezdők és a tapasztalt szakácsok számára egyaránt nélkülözhetetlen, akik szeretnék otthon elkészíteni a klasszikus francia konyha remekeit, és betekintést nyerni a kulináris művészet legjavába. Julia Child nemcsak a főzés, hanem az élvezetek és az élet szeretetének apostola volt, aki örökre megváltoztatta a világ viszonyát az ételhez és a konyhához.

Bon appetit!

„Julia Child halhatatlanságát receptjei időtállósága és végtelen precizitása adja – nem lehet őket elrontani. Julia örök kíváncsisága élete végéig izzásban tartotta főzési szenvedélyét, áldás ez nekünk, akik szeretünk főzni!”
Mautner Zsófia

Ismerd meg Julia Child rendkívüli életét az HBO MAX Julia című sorozatából!

Borító ár: 9990 Ft
Korábbi ár: 7493 Ft
Aktuális ár: 8492 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
7992 Ft
Kosárba