TOP25 életmód és gasztronómiai kötet akcióban

Hogyan néz szembe a nehéz helyzetekkel a világ egyik legbefolyásosabb asszonya? Miért és hogyan érdemes fermentált ételeket fogyasztanunk? Mi jár a kutyánk/macskánk fejében? Az elmúlt év 25 kedvenc gasztronómiai és életmód kötetét most nemcsak 15%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg, de ha 4 könyvet teszel kosárba, 3+1 akciónkban a legalacsonyabb árút ajándékba adjuk. Az akció február 15-ig, a készlet erejéig tart.


Régi receptek, mai desszertek

Régi receptek, mai desszertek

30 klasszikus kreatívan

A 2024. május 23-án megjelenő könyv a 2020-as kiadás újranyomása, megújult, vászongerinces borítóval.

Dobostorta, mákos guba, zserbó, hókifli és isler – mindenki ismeri és szereti őket, és óhatatlanul emlékeket idéznek fel. A nagymama utánozhatatlan, pihepuha mézes krémese; a kókuszkocka, amelyet kisgyerekként is boldogan mártogattunk a csokiba, majd meghempergettünk a kókuszreszelékben; a családi ünnepek elmaradhatatlan Eszterházy-tortája…

A szerző 30 jól ismert, klasszikus receptet alakít át a mai ízlésnek megfelelően, nagyrészt a francia cukrászatra épülő technikákkal, többféle izgalmas textúrával, légiesebb állaggal, a megszokottnál kevesebb cukorral, de annál több természetes alapanyaggal. Az egyszerű pohárdesszertektől kezdve az aprósütemények és komplex torták alapreceptjei mellett izgalmas ízbeli variációs lehetőségeket is találunk.



„Zsuzsi számomra a desszertek egyik hazai királynője. Lenyűgöz az az elegancia és finom arányérzék, ahogyan alkot, és pont ugyanilyen módon tudja felfrissíteni és vonzóvá tenni a klasszikus süteményeket is.”

Mautner Zsófia


„Ötvös Zsuzsanna az egyik legkreatívabb magyar cukrászséf, aki képes arra, hogy még a méltán elfeledett klasszikusokból is könnyű és izgalmas, modern süteményt varázsoljon, ami visszahozza a legszebb nosztalgikus emlékeinket.”

Jókuti András, Világevő
Köszönjük a Miele-nek, hogy helyszínt biztosított a könyv fotózásához!

Hogy készíti a gesztenyebombát egy cukrászséf? Lesd el a trükköket Ötvös Zsuzsannától.

Borító ár: 6500 Ft
Korábbi ár: 4875 Ft
Aktuális ár: 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
5200 Ft
Kosárba
Belső fényünk

Belső fényünk

Mi visz tovább a bizonytalan időkben?

Ez az inspiráló, személyes hangvételű könyv méltó folytatása Michelle Obama világszerte bestselleré vált, a kritikusok által is elismert memoárjának. Az egykori first lady hatékony módszerei, megküzdési módjai és a mindennapjaink során alkalmazható gyakorlati tanácsai segítségével kiszámíthatatlan világunkban is kiegyensúlyozottak és bizakodóak maradhatunk.

Talán nem léteznek egyértelmű megoldások vagy frappáns válaszok az élet nagy kihívásaira. Michelle Obama mégis hisz benne, hogy mindannyiunkban rejlenek olyan erőforrások, amelyekre támaszkodva jobban eligazodhatunk a változó világban, és amelyek kapaszkodót jelentenek a bizonytalanságban. A Belső fényünk oldalain őszinte, egyenes párbeszédet kezd sokunkat foglalkoztató kérdésekről: Hogyan építhetünk tartós és támogató kapcsolatokat? Hogyan meríthetünk erőt a különbözőségből és találhatjuk meg a közös pontokat? Milyen eszközeink vannak a kétely, a kishitűség vagy a tehetetlenség érzésének legyőzésére? Mihez kezdjünk, ha úgy érezzük, túl sok a nehézség?

Michelle Obama korábban el nem mesélt történetek és érzékeny megfigyelések sorozatán keresztül osztja meg velünk gondolatait változásról, kihívásokról és belső erőről, valamint meggyőződését, hogy ha másokért ragyogunk, felfedezhetjük a körülöttünk lévő világban rejlő sokszínűséget és lehetőségeket, mélyebb igazságokat tárhatunk fel, és a fejlődés új útjaira bukkanhatunk. Anyaként, lányként, feleségként, barátként és first ladyként szerzett tapasztalataiból merítve ismerteti velünk elveit és jól bevált szokásait, amelyek segítségével maga is sikeresen alkalmazkodott a változásokhoz, és győzött le egy sor akadályt; a tanult és kiérdemelt bölcsességet, amelynek révén folyamatosan fejlődik. Részletesen bemutatja miért hasznos, ha „kedvesen indítunk”, „magasra törünk” és egy „konyhaasztal körül elférő”, maroknyi megbízható barátot és mentort gyűjtünk magunk köré. Ezenkívül rá jellemző humorral, nyíltsággal és empátiával jár körül faji, nemi és érvényesüléssel kapcsolatos kérdéseket is, arra biztatva bennünket, hogy győzzük le a félelmünket, merítsünk erőt a közösségből, és éljünk bátran.

„Ha megtanuljuk felismerni, lesz elég erőnk használni is saját fényünket” – írja Michelle Obama. A Belső fényünk inspiráló történetek és mélyreható tanácsok gazdag tárháza, amely párbeszédre ösztönöz, és arra inspirál, hogy megvizsgáljuk a saját életünket, megtaláljuk, aminek örülhetünk, és nyughatatlan világunkban is tartalmas kapcsolatokat alakíthassunk ki.

Michelle Obama 2009-től 2017-ig az Egyesült Államok first ladyjeként tevékenykedett. A Princetoni Egyetemen és a Harvard Jogi Karán szerzett diplomát, majd pályafutását a chicagói Sidley & Austin ügyvédi irodánál kezdte; itt ismerkedett meg későbbi férjével, Barack Obamával. Később a Chicagói Polgármesteri Hivatalban, a Chicagói Egyetemen és a Chicagói Egyetem klinikáján dolgozott. Ő hozta létre a fiatalokat a közszolgálati pályára felkészítő nonprofit szervezet, a Public Allies chicagói irodáját. A világszerte bestsellerré vált Így lettem és a hazájában bestsellerré vált American Grown szerzője. Az Obama-házaspár jelenleg Washingtonban él; két lányuk van, Malia és Sasha.

„Megtanultam, hogy nem szégyen beismerni: az önértékelés bizony sebezhetőséggel párosul, és emberi vonásunk, hogy mindig, minden körülmények között a jobbra törekszünk. Belső fényünk felvértez az ehhez szükséges bátorsággal. Ha megtapasztaljuk saját belső fényünket, megismerhetjük önmagunkat és személyes történetünket. Ez a fajta önismeret önbizalmat, lelki nyugalmat és szélesebb látókört biztosít. Végső soron mindezeknek köszönhetően értékes kapcsolataink születnek – márpedig az én szememben ez a lényeg. Az egyik fény táplálja a másikat. Az erős családok továbbiakat erősítenek. Egyetlen erős közösségtől átragadhat a lelkesedés a hozzá kapcsolódó közösségekre. Ekkora hatalma van a bennünk élő fénynek.”

Borító ár: 5990 Ft
Aktuális ár: 5092 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
4792 Ft
Kosárba
100 keksz, amit szeretsz

A keksz valóban tökéletes desszert, amely számos formában és ízben megállja a helyét. Legyen az édes vagy sós, omlós vagy ropogós, apró falat vagy tenyérnyi méretű, gazdag vagy egyszerű, díszített vagy egyszerű formájú, mindig képes ünnepi hangulatot teremteni a hétköznapi pillanatokban. Kávé vagy tea mellé fogyasztva, vagy akár ajándékként kínálva, a keksz mindig sikert arat.

Az elkészítése rendkívül egyszerű, és csak néhány jó minőségű alapanyagra van szükség hozzá. Ezért igazi öröm minden korosztálynak, még a kezdőknek is, akik könnyedén megtanulhatják az alapokat, és kísérletezhetnek a különböző ízekkel és textúrákkal. A keksz nem csupán egy finom csemege, hanem egy olyan desszert, amely összeköti az embereket, és kellemes élményeket teremt a mindennapokban.

Segal Viktor és Szemere Katalin 100 különleges receptet készítettek és gyűjtöttek össze, belefoglalva a klasszikusokat, mint az amaretti, isler vagy a pilóta, de kreatív konyhájukban a flódni és a Rákóczi-túrós ízek is helyet kaptak. Emellett merész kísérletezésbe fogtak, új, izgalmas ízkombinációkkal. A receptek mellett számos titkot és praktikát is megosztanak, hogy a végeredmény mindig tökéletes legyen. Ez a könyv igazi kincsesbánya minden süteménykedvelő számára, ahol a kreativitás és az ízek összhangja mindig az első helyen áll.
Segal Viktor és Szemere Katalin 100 receptet ,,sütöttek ki”: ismert klasszikusokat, mint az amaretti, az isler vagy a népszerű pilóta, de kekszbe zárták a flódni és a Rákóczi-túrós ízeit, ugyanakkor bátran kísérleteztek teljesen új, izgalmas ízpárosításokkal is. A rengeteg recept mellett titkokat és trükköket is megosztanak, hogy biztosan tökéletes legyen a végeredmény.


„A jó keksz egyszerre ínyencség és vésztartalék, amit jó abban a tudatban habzsolni, hogy ha nem falnánk fel, akkor akár hetekig is elállna. Barátaim, Kata és Viktor csodálatos és régóta várt kekszkönyve mindenkiből egy szempillantás alatt kíváncsi kekszrajongót farag. Jómagam is alig bírtam ki, hogy ne rohanjak azonnal a konyhába, amint kézbe vettem.” Dragomán György

Borító ár: 8990 Ft
Korábbi ár: 6743 Ft
Aktuális ár: 7642 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
7192 Ft
Kosárba
Rumforradalom

Rumforradalom

Minden, amit tudni érdemes a lepárlástól a kóstoláson át a koktélokig

Fedezzük fel a rum lebilincselő történetét, és merüljünk el sötét múltjában, amely tele van ördögökkel, kalózokkal és csempészekkel.
A rum története tele van izgalmas fordulatokkal, hiszen ez az ital a kezdetekben szerény nedűként indult, majd a világ egyik legnépszerűbb alkoholos italává, prémium termékké vált. Legyen szó érlelt vagy fűszerezett fajtáról, a rum jelenleg egy újabb forradalom kellős közepén tart. Ebben a könyvben bejárhatjuk a világ legizgalmasabb rumlepárlóit, és megismerhetjük a rumkészítés folyamatát a cukornád ültetésétől a melasz készítésén át a lepárlásig és az egyedi érlelési technikákig.
Tristan Stephenson bármixer jellegzetes kóstolójegyei segítségével megtalálhatjuk a nekünk leginkább megfelelő rumot. Receptjei alapján mesteri módon keverhetünk olyan klasszikus koktélokat, mint a Mai Tai és a Mojito, valamint tökéletesíthetjük a Planter’s Punchot. Emellett megtanulhatjuk elkészíteni a Brazíliában divatos Caipirinhát és Batidát is, amelyek a rum testvérpárjával, a cachaçával készülnek.
Ez a könyv nemcsak a rum rajongóinak szól, hanem mindazoknak, akik szeretnék mélyebben megismerni ennek a különleges italnak a történetét és készítését. A könyv megjelenését a Whiskynet támogatta, így biztosak lehetünk abban, hogy szakértői kezek munkája révén egy valóban autentikus és részletes művet tarthatunk a kezünkben. Fedezzük fel együtt a rum világát, és merüljünk el ennek a lenyűgöző italnak a történetében és kulisszatitkaiban!

Borító ár: 9500 Ft
Aktuális ár: 8075 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
7600 Ft
Kosárba
Gennaro olasz péksége

Milyen lenne egy séta az olasz panetteriákban, ahol az ember szeme előtt tárul fel a friss, illatos pékáruk elképesztő gazdagsága? Gennaro Contaldo most az olasz pékségek misztikus birodalmába kalauzolja el az olvasót, ahol nem csupán a kenyérfélék és pizzatészták elkészítésének művészetét ismerhetjük meg, hanem betekintést nyerhetünk a legendás focaccia különböző regionális variációiba is.
Gennaro útmutatásai segítségével könnyedén elkészíthetjük a tökéletes kenyereket és pizzatésztákat, miközben megismerhetjük azokat a trükköket, melyek a híres olasz nonnák mesterségbeli tudását idézik. Részletes tippeket kaphatunk arra, hogyan érhetjük el a foszlós péksütemények kívánatos ropogását, az omlós kekszek különleges ízvilágát, és a hagyományos házi sütemények autentikus jellegét, mindezt a gyakorlatban is könnyen kipróbálhatjuk. Ez a könyv egy igazi mélymerülés az olasz pékségek világába, ahol az illatok és ízek összhangja varázsolja el az embert, és ahol minden recept egy csipetnyi olasz szenvedélyt és hagyományt hordoz magában.

A kötet az olasz panetteria bibliája, lapozgatása közben pedig szinte érezzük a frissen sült kenyér ellenálhatatlan illatát!

„Gennaro csodálatos pék, ez könyv pedig tele van mesés ételekkel és a rá jellemző szenvedéllyel.”
Jamie Oliver

Borító ár: 8900 Ft
Korábbi ár: 6675 Ft
Aktuális ár: 7565 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
7120 Ft
Kosárba
Francia ízek

Francia ízek

Egy év a vidéki konyhámban

Amikor Mimi Thorisson – a népszerű gasztroblogger és az Itália ízei szerzője – családjával a zajos Párizsból a csendes kisvárosba, Médocba költözött, még nem sejtette, milyen kincseket rejt a vidéki élet. A közeli erdő és a kert bővelkedett szezonális alapanyagokban, és a barátságos helyi gazdák mesésen friss árut kínáltak. Így nem csoda, hogy Mimi konyhájában mindig mennyei fogások készültek: ropogós ratatouille vagy zöldfűszerekkel sült gyöngytyúk, desszertként pedig pisztáciás madeleine vagy sós vajas créme caramel.

A Francia ízek című könyv nemcsak nagyszerű szezonális receptek és csodaszép fotók gyűjteménye, hanem Mimi hangulatos mindennapjainak krónikája is. A kötet a főzés és az élet szépségét ünnepli, és a vidéki Franciaország melegségét varázsolja otthonunkba. Ahogy Mimi bevezet minket a vidéki életbe, megtanuljuk értékelni a helyi alapanyagokat és az egyszerű, de ízletes ételeket, amelyek a családi asztal központi elemei lehetnek.

Mimi Thorisson története inspirál arra, hogy felfedezzük a környezetünk nyújtotta lehetőségeket, és a friss, szezonális alapanyagokból varázsoljunk ínycsiklandó fogásokat. A könyv lapjain keresztül megismerkedhetünk a francia vidéki élet bájával és az ottani emberek vendégszeretetével, miközben egyszerű, de nagyszerű receptekkel gazdagodunk. A Francia ízek tökéletes választás mindazoknak, akik szeretnék megtapasztalni a vidéki Franciaország ízeit és hangulatát saját otthonukban.

Borító ár: 8500 Ft
Korábbi ár: 6375 Ft
Aktuális ár: 7225 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
6800 Ft
Kosárba
Spirituális helyek

Spirituális helyek

Több mint 150 varázslatos úti cél a világ körül

A különleges udvarokkal, oltárokkal tarkított purák Balin, a titokzatos Callanish kőkör Skóciában, a lenyűgöző „Vízesések földje” Brazíliában és a káprázatos óriási kaurifenyők Új-Zélandon, megannyi úti cél, amely sokkal több egyszerű turistalátványosságnál.
Ezek a helyek a természet és az emberi alkotások szentélyei, amelyek nemcsak látványukkal nyűgöznek le, hanem mélyebb, spirituális élményeket is kínálnak. A természet szentélyei és az egyedülálló épületek csodálatos gyógyulásokat indítanak el bennünk, lehetővé teszik, hogy kikapcsoljunk, átszellemüljünk, és újraértelmezzük addigi életünket. A szerző több mint 150 varázslatos vidékre kalauzol el bennünket, és izgalmas betekintést nyújt a nevezetességeket övező mítoszokba és legendákba.
A könyv lélegzetelállító fotókkal van tele, amelyek teljessé teszik ezt a virtuális, spirituális Föld körüli utazást. Minden egyes kép és történet arra ösztönöz, hogy elmélyedjünk a helyszínek különleges atmoszférájában, és felfedezzük azok rejtett szépségeit és titkait. Az ilyen helyek meglátogatása lehetőséget ad arra, hogy kiszakadjunk a mindennapok rohanásából, és új perspektívából szemléljük az életünket.
Ez a könyv tökéletes útitárs mindazok számára, akik nemcsak a világ csodáit szeretnék felfedezni, hanem mélyebb spirituális élményekre is vágynak. A szerző gondosan válogatott úti céljai és a hozzájuk kapcsolódó történetek inspirációt nyújtanak, hogy saját utazásaink során is megtapasztaljuk a világ varázsát és misztikumát. Fedezd fel a természet és az emberi alkotások szentélyeit, és engedd, hogy ezek a különleges helyek újraértelmezzék az életedet!

Borító ár: 6900 Ft
Aktuális ár: 5865 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
5520 Ft
Kosárba
Fermentált konyha

Fermentált konyha

Több mint 100 recept erjesztett alapanyagokból a reggelitől a vacsoráig

Sokan csupán savanyúságként vagy ételek kísérőjeként gondolnak az erjesztett ételekre, pedig valójában rendkívül változatos, egészségtudatos és ízletes fogásokat készíthetünk belőlük.

A szerzők nem csupán a fermentálás alapjait mutatják be, hanem több mint 100 receptet is közölnek, melyek erjesztett alapanyagok felhasználásával készülnek, és az étkezéseket a reggelitől a vacsoráig felölelik.

Számos recept hagyományos magyar konyhai fogásokra épít, melyeket egy kis modern twisttel tesznek még izgalmasabbá. Emellett nemzetközi inspirációkra is találhatunk példákat a könyv lapjain. A kötet nemcsak az étkezéseket, hanem a desszerteket is gazdagítja meglepő és kreatív ötletekkel, mint például a káposztás körtetorta vagy a céklás kuglóf.

A könyv különlegessége, hogy a tej-, tojás- és gluténmentes diétát követők is számos tippet találnak benne, így könnyedén alkothatnak egészséges és ízletes ételeket az asztalra. Ezáltal a könyv nem csupán receptkönyv, hanem egyben inspiráló útmutató is az egészséges és változatos táplálkozás iránt érdeklődőknek.


NÉZD MEG A KÖNYV TRAILERÉT!


"Judit és Ági komoly értéket teremtettek: megannyi érdekes fermentálásfajta és -technológia pontos leírását sorakoztatják fel, amelyek segítségével könnyedén varázsolhatunk egészséges, kiváló és izgalmas ételeket az asztalunkra az általuk megírt több mint 100 recept alapján. Abszolút hiánypótló könyv a kategóriájában!" - TÓTH SZILÁRD, a Michelin-csillagos Salt étterem séfje

Borító ár: 8500 Ft
Korábbi ár: 6375 Ft
Aktuális ár: 7225 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
6800 Ft
Kosárba
Édes, foszlós, kovászos

Édes, foszlós, kovászos

Különleges kelt tészták és péksütemények minden alkalomra

ÉDES, FOSZLÓS, KOVÁSZOS – A kalandvágyó kovászolók nélkülözhetetlen könyve

A frissen sült kelt tészta jellegzetes illata mindannyiunkat magával ragad. Legyen az egy túrós batyu, pizzás tekercs, vagy egy egyszerű, de csodásan fonott kalács, babka vagy barhesz, az édeskés illat és a puhaságuk elbűvöl minket. Ha eddig igyekeztünk egészséges életmódot folytatni, és visszafogtuk magunkat, ám a hívogató kakaós csiga képei mégis az álmainkban kísértettek, most végre bűntudat nélkül élhetünk Déri Szilvia, a Házisáfrány receptjeinek segítségével.

Az általa javasolt kovász használata megváltoztathatja az egész tészta elkészítésének módját. A hagyományos élesztő helyett a kovász használata nemcsak az ízeken és textúrán változtat, hanem egészségesebbé is teszi a süteményeket. A kovász hosszabb érleléssel és fermentációval készül, így a tészta könnyebben emészthetővé válik, és gazdagabbá válik az ízvilága.

Ha pedig több időt szánunk a kovászos kelt tészta elkészítésére, az meghozza a maga gyümölcseit. Elképesztően gazdag ízvilágra, amely magába foglalja az édes és sós jegyeket is. A tésztából készült sütemények foszlós puhaságot és rendkívül gazdag ízélményt kínálnak. A kovászból készült ropogtatni valók pedig különleges ízorgiát nyújtanak, amelyet az örökké éhes barátok is elismeréssel fogadnak. A kovászos kelt tészta nemcsak az ízek, hanem az élmények terén is felejthetetlen élményeket kínál.

„Nagyszerű dolog a kovászolás és a japán tangzhongtechnika keresztezése, mert egyszerre kapunk egészséges, pihepuha és hosszan eltartható pékárukat. Ez lehet az otthon sütés jövője!”

Szabadfi Szabolcs

Szabi, a pék

Borító ár: 7900 Ft
Korábbi ár: 5925 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba
MEZZE – Kis fogások, nagy társaságok

MEZZE – Kis fogások, nagy társaságok

Mártogatósok, saláták, tészták, édességek

MEZZE – Kis fogások, nagy társaságok

Képzelj el egy asztalt, tele zamatos hummusszal, fűszeres falafellel, krémes padlizsánkrémmel, pirított halloumi sajttal és datolyás falatokkal – ez a mezze varázslatos világa, amelyet a közel-keleti és mediterrán konyha inspirált.

A mezze nem csupán étel, hanem egy életérzés: a közös étkezések, a baráti beszélgetések és a változatos ízek ünnepe. Ezek az apró fogások előételként éppúgy megállják a helyüket, mint egy bőséges főétkezés részeként. A könyv több mint 80 egyszerű, de különleges receptje segít abban, hogy te is megidézd ezt a hangulatot otthonodban, és lenyűgözd vendégeidet.

Tudtad, hogy a mezze hagyománya az ókori görögökig és rómaiakig nyúlik vissza? Maga a „mezze” szó a perzsa „maza” kifejezésből ered, amely annyit jelent: kóstolni, élvezni. Pontosan erről szól ez az étkezési forma – apró falatok, amelyeket közösen, nyugodtan, minden falatot kiélvezve fogyaszthatunk el.

Akár egy egyszerű tál pácolt olívabogyóval, akár egy fejedelmi lakoma sokféle fogással – a mezze mindig varázslatos élményt nyújt. Ezzel a könyvvel te is felfedezheted a mezzézés örömét, és garantáltan mindenki kedvencévé válhatsz a konyhában! Szerezd be most, és hozd el a mediterrán hangulatot az otthonodba!

Borító ár: 4200 Ft
Korábbi ár: 3150 Ft
Aktuális ár: 3570 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
3360 Ft
Kosárba