Nyárvégi ízek – akciós gasztronómiai kedvencekkel

2025. 08. 26. - 09. 09-ig

Nyárvégi ízek – akciós gasztronómiai kedvencekkel


Régi receptek, mai desszertek

Régi receptek, mai desszertek

30 klasszikus kreatívan

Régi receptek, mai desszertek

A Régi receptek, mai desszertek című könyv egy igazi időutazás a klasszikus magyar édességek világába, amelyeket a szerző modern köntösbe öltöztet. A 2024. május 23-án megjelenő, megújult, vászongerinces borítós kiadás az 2020-as kiadás frissített változata, és újra felfedezhetjük benne a családi hagyományok kedvenceit, mint a Dobostorta, mákos guba, zserbó vagy isler. Mindezek az édességek nemcsak a régi idők emlékeit idézik, hanem egy új, izgalmas dimenzióval gazdagodnak.

A könyvben a szerző 30 jól ismert klasszikus receptet alakít át, hogy azok a mai ízlésnek, valamint a francia cukrászat finom technikáinak megfelelően új életre keljenek. A desszertek légiesebb textúrával, kevesebb cukorral, de annál több természetes alapanyaggal készülnek, így egy egészségesebb, mégis gazdag ízélményt nyújtanak. A receptgyűjtemény egyszerű pohárdesszertektől kezdve az aprósüteményeken át a komplex tortákig minden édesszájú számára tartogat valami különlegeset.

A könyv nemcsak a nosztalgia iránti vágyat elégíti ki, hanem segít modernizálni a klasszikus recepteket, miközben megőrzi azok hagyományos, szeretett ízvilágát. Tedd varázslatossá a saját konyhádat, és fedezd fel a frissítő ízvariációkat, amelyekkel az új desszerttrendek világába is betekintést nyerhetsz! Ne hagyd ki ezt a különleges könyvet, és tedd emlékezetessé az ünnepeket és hétköznapokat!



„Zsuzsi számomra a desszertek egyik hazai királynője. Lenyűgöz az az elegancia és finom arányérzék, ahogyan alkot, és pont ugyanilyen módon tudja felfrissíteni és vonzóvá tenni a klasszikus süteményeket is.”

Mautner Zsófia


„Ötvös Zsuzsanna az egyik legkreatívabb magyar cukrászséf, aki képes arra, hogy még a méltán elfeledett klasszikusokból is könnyű és izgalmas, modern süteményt varázsoljon, ami visszahozza a legszebb nosztalgikus emlékeinket.”

Jókuti András, Világevő
Köszönjük a Miele-nek, hogy helyszínt biztosított a könyv fotózásához!

Hogy készíti a gesztenyebombát egy cukrászséf? Lesd el a trükköket Ötvös Zsuzsannától.

Borító ár: 6500 Ft
Aktuális ár: 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
5200 Ft
Kosárba
Több mint desszert

Több mint desszert

6 kedvenc alapanyagom 31 izgalmas receptben

Puncskocka malátás piskótával, Eszterházy-torta miszóval, sajttorta kecskesajttal, leheletvékonyan rétegelt briós és sfogliatelle, citromtarte kamillával és madeleine hibiszkusszal megbolondítva…
A kreativitásáról és művészi süteményeiről is ismert cukrászséf könyvében hat olyan alapanyagot választott főszereplőnek, amelyek meghatározóak a pályáján. A kakaóbab, a maláta, a miszó, a vaj, a sajtok és az ehető virágok köré épített receptekhez több nemzet desszertjei adtak ihletet: az elmaradhatatlan francia és olasz különlegességek mellett keleti édességek és természetesen újjáalkotott magyar desszertek is helyet kaptak.
A megszokott ízvilággal sokszor szakító változatok nemcsak különleges kulináris élményt nyújtanak, de arra inspirálnak, hogy saját recepteket kreáljunk, és magunk is átéljük az alkotás örömét.

---

Nézz bele a könyvbemutatón készült kisvideónkba:
Ötvös Zsuzsanna bölcsészként végzett. Hobbicukrászként indult, de olyannyira magával ragadta a desszertek világa, hogy 2014-ben pályát módosított. Több neves fine dining étteremben dolgozott, az ország legjobb cukrászséfjei között tartják számon. Korábbi két nagy sikerű könyve a Kreatív desszertiskola (2018) és a Régi receptek, mai desszertek (2020).

„Ötvös Zsuzsi a nyelvtudományok doktora, de aztán pályát módosított. Azóta a nyelv másfajta területeire – az ízlelőbimbókra – fókuszál. És milyen jól tette! Kivételes, őszinte szenvedély az övé… Nagy szerencsénk, hogy a legfinomabb »nyelvtudományban« mélyült el igazán!”
Jókuti András, Világevő

„Ötvös Zsuzsi az egyik legkiemelkedőbb kortárs hazai cukrászséf, tehetsége egyre fényesebben ragyog. Emellett tudását még nagyvonalúan és precízen meg is osztja, nem is akárhogyan. Én például azonnal nekilátnék a kapros-túrós pitének, vagy a kamillás mézes krémesnek!”
Mautner Zsófia, szakácskönyvszerző

Borító ár: 7500 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba
Életem Franciaországban

„Arra a következtetésre jutottam, hogy én valójában nyilván francia vagyok, csak erről mindenki elfelejtett felvilágosítani.”

A francia konyha művészete című legendás szakácskönyv szerzője, Julia Child 1948-ban érkezett Párizsba a férjével. Alig beszélt franciául és a főzéshez sem konyított, azonban hamar rájött, hogy Franciaország az ő „szellemi hazája”, a főzés pedig a szenvedélyévé vált. Szerelmes lett a francia konyhába, az ízeibe, a történetébe, a végtelen variációiba, a szigorú alapelveibe, a kreativitásába és a csodálatos emberekbe.

Julia szórakoztató memoárjából megismerjük a francia nyelv és a francia konyha elsajátításáért vívott küzdelmeit, hányattatásait a híres Cordon Bleu főzőiskolában, nagy sikerű könyve és televíziós főzőműsora születésének körülményeit, és közel ötven évig tartó, csodálatos házasságát. Az Életem Franciaországban az ételek és az élet végtelen élvezetéről és a gasztronómia történetének legszerethetőbb, legszínesebb egyéniségéről szól.

A könyv ihlette filmsorozat, a Julia összes évada elérhető az HBO Max kínálatában.


Borító ár: 5900 Ft
Korábbi ár: 4720 Ft
Aktuális ár: 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
4720 Ft
Kosárba
Így lettem séf

„A főzés a világ legegyszerűbb dolga, ha valóban merünk játszani!”

Sárközi Ákos, az ország egyik legnépszerűbb séfje a tőle megszokott közvetlen, baráti hangvételben meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve egészen napjainkig. Fotográfusnak készült, a színek és a formák végtelensége mindig magával ragadta – nem véletlen, hogy számára az ételek szépsége legalább olyan fontos, mint az íze.
A konyhán szakácsként kezdte, de a főzés iránti szenvedélye, szakmai maximalizmusa és alázata, kreativitása és tehetsége hamar a legnagyobbak közé emelte.


A csúcsgasztronómiával külföldön és az Alabárdos étteremben ismerkedett meg. Szakmai pályafutásának fontos mérföldköve volt, amikor 2010-ben a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán egy személyben meglátták benne az őstehetséget és a konyhafőnököt. Nem okozott csalódást – 2014-ben Michelin-csillagot kaptak.
Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett.

„Rengeteg ismeretlen embertől kapok támogató, kedves üzenetet – egyetlen közös kapcsolódási pontunk a jó ízek szeretete. Nekik is ajánlom ezt a könyvet, hiszen kölcsönösen inspiráljuk egymást.”

Várunk a könyv bemutatóján november 17-én az Eötvös10-ben! Részletek az eseményről itt.


Kövesd Sárközi Ákost a Konyhafőnök epizódjaiban az RTL+ felületén!

Sárközi Ákos a könyvről:



Borító ár: 9900 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba
Csupa csirke

Csupa csirke

Ínycsiklandó ételek a világ minden tájáról

Gyors és ízletes hétköznapi vacsorára vágyunk, vagy épp ünnepi alkalomra szeretnénk felejthetetlen ízeket varázsolni az asztalra?

A nyáresti grillpartin szeretnénk elkápráztatni a barátokat, vagy indulás előtt összedobnánk néhány laktató szendvicset és salátát a családi kirándulásra?

Kedveljük a pokolian csípős és fűszeres ételeket, vagy inkább a ropogós, bundázott finomságok a kedvenceink?

Bármelyik alkalomra a legjobb választás a csirke!

Ez a szárnyashús nem véletlenül a legkedveltebb az egész világon, hiszen szinte végtelen számú variációban elkészíthető. A könyv több mint 65 változatos és izgalmas receptet mutat be a világ különböző konyháiból, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő fogást.
Csupa csirke – semmi más!

A könyv megjelenését a Kotányi Hungária Kft. támogatta.

Borító ár: 5490 Ft
Aktuális ár: 4667 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
4392 Ft
Kosárba
Házi tészta készítése

Házi tészta készítése

A legkedveltebb tésztafajták a világ minden tájáról

A tészta lehet rövid vagy hosszú, cakkos szélű, csavart vagy egyenes, gazdagon töltött, mártással megbolondított… Készítése végtelenül változatos, szórakoztató és egyszerű, csupán liszt, víz és tojás kell hozzá, a végeredményt pedig mindenki imádja!

Aliza Green, amerikai séf szenvedélye a tésztakészítés. Könyvében lépéséről lépésre, szemléletes fotókkal illusztrálva mutatja be:

• A világ legismertebb tésztaféléit, a népszerű olasz pastáktól az egzotikus ázsiai tésztákig, de elárulja többek között a lengyel pirog, a török manti és a szibériai pelmenyi készítésének titkait is;
• Hogyan készíthetünk ízletes tésztákat nem hagyományos, például hajdina-, durum- vagy teljes kiőrlésű lisztből;
• Melyik tésztafajtához milyen mártások, töltelékek, feltétek illenek leginkább;
• A legjobb természetes színező- és ízesítőanyagokat, így nemcsak finom, de színpompás, szemet gyönyörködtető fogásokat is készíthetünk;
• Az egyszerű és klasszikus technikákat – hogyan sodorjuk, nyújtsuk, formázzuk és töltsük a különböző tésztafajtákat.

Vigyázat! A Házi tészta készítése mindenkit tésztafüggővé tesz!

Borító ár: 7900 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba
Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon?

Az Amazon első számú kávékönyve!


Szeretjük a kávénkat forróan, jegesen, hosszan vagy röviden, habosan vagy sűrűn, és otthon is ugyanolyan minőséget szeretnénk, mint amilyet a kedvenc kávézónkban kapunk. De mi alapján válasszunk kávét a saját otthonunkba?

A kávét vásárlás előtt fontos figyelembe vennünk néhány szempontot. Először is, milyen ízvilágot szeretnénk elérni? Választhatunk intenzív, markáns kávét, vagy éppen lágyabb, gyümölcsösebb ízvilágot. Emellett figyeljünk a kávé eredetére is: egyes országok kávéi különleges aromákat és karaktereket hordoznak magukban.

Az otthoni kávékészítéshez elengedhetetlen kellékek közé tartozik a jó minőségű őrölt kávé és a megfelelő kávégép vagy filteres eszköz. Fontos, hogy tisztában legyünk a kávégépünk vagy filteres készülékünk működésével, hogy kihozhassuk belőle a legtöbbet. Például egy kávéfőző gép esetében figyeljünk a megfelelő vízhőmérsékletre és a kávé adagolására.

A kávé minőségének és ízélményének szempontjából fontos a megfelelő szemcseméret kiválasztása is. A kávégép típusától és a kívánt kávéfajtától függően válasszunk finomabb vagy durvább őrleményt.

Végül, ha habos tejes italokat szeretnénk készíteni, ügyeljünk a tejhab készítésének módjára és minőségére is. A megfelelő tejfajta kiválasztása és a tejhabkészítő technika befolyásolja a végeredmény krémességét és könnyedségét.

Összességében az otthoni kávékészítés számos apró részletre odafigyelést igényel, de ha figyelembe vesszük ezeket a szempontokat, otthon is élvezhetjük a kávézás művészetét, és készíthetünk magunknak kiváló minőségű kávékat, amelyek méltók a legjobb kávézók kínálatához. James Hoffmann barista világbajnok, akit a világ legjobb kávészakértőjének tartanak, új könyvében megosztja velünk a legjobb kávé elkészítésének titkait a kávéfőzés alapjaitól a különböző kávétípusokig.

"Nagyon örülök, hogy megszületett, és már magyarul is elérhető James Hoffmann könyve, hiszen abszolút hiánypótló a szakmánkban. Lenyűgöző részletességgel érint minden témát a Hoffmannra jellemző könnyedséggel és egyszerű, mindenki számára könnyen érthető magyarázatokkal. Ajánlom azoknak, akik még csak most kezdenek ismerkedni a kávés világ rejtelmeivel, de a több éves tapasztalattal rendelkezők számára is hasznos és érdekes olvasmány. A tanítványaimnak is jó szívvel ajánlom majd."
Kiss Döníz, a Coffee Education Center alapítója, társtulajdonosa és barista oktatója, a könyv magyar szaknyelvi lektora

Borító ár: 6800 Ft
Aktuális ár: 5780 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
5440 Ft
Kosárba
Natúr borok

Natúr borok

Bevezetés az organikus és biodinamikus borok világába

A natúr borok élettel teli borok - úgy születtek, ahogyan a természet teremtette őket. Ezek azok a borok, amelyek szinte emberi beavatkozás nélkül erjednek meg a szőlőléből.

A legfinomabb, legautentikusabb és legegészségesebb borok természetes módon érlelődnek. A natúr bor készítésének előírásai országonként eltérhetnek, de általában a fenntartható módon termesztett, organikus vagy biodinamikus szőlő adja az alapanyagot. A bor készítése során nem alkalmaznak mesterséges anyagokat vagy adalékanyagokat, esetleg csak minimális mennyiségű szulfitot.

Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy mi van a poharunkban, és felfedeznénk új ízeket, érdemes többet megtudni a natúr borokról, beleértve a narancsborokat, pezsgőket és champagne-okat, valamint az ősüket, a pét-natot.

Isabelle Legeron MW világszerte elkötelezett a natúr borok mellett. Londonban, Berlinben, New Yorkban, Los Angelesben és Montréalban vezeti a nagy sikerű RAW Wine-borvásárokat. Könyvében részletesen bemutatja a természetes borkészítés folyamatát, több mint 140 különböző borral és termelőjével. Nemzetközi kitekintésében figyelmet szentel a magyar natúrborászoknak is, akik borai a világ legjobbjai közé tartoznak.

A magyar natúr borokról szóló fejezetet írta:

Juhász Annamária, DipWSET nemzetközi borakadémikus, sommelier, bor- és italtanácsadó

„Hiszünk abban, hogy az igazán jó borhoz nincs semmi hozzáadva és semmi nincs elvéve belőle, így fejezi ki a termőhely, a talaj, a klimatikus adottságok, vagyis a terroir megismételhetetlen jellegét. Ez a könyv is azt bizonyítja, hogy a natúr bor a természet legtisztább, legkifejezőbb itala.”
Kató András, a Mitiszol? társalapítója

A könyv megjelenését a Mitiszol? by Chef Market támogatta.

Borító ár: 9500 Ft
Korábbi ár: 3800 Ft
Aktuális ár: 8075 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
7600 Ft
Kosárba
Fenséges mentes sütemények

Fenséges mentes sütemények

100 glutén- és tejmentes recept

Mentesen is fenségesen?
Több mint 100 recept bizonyítja, hogy lehetséges!
Azoknak sem kell lemondaniuk a desszertek adta élvezetről, mennyei ízekről, akik glutén- vagy tejérzékenyek, netán a tojást is nélkülözniük kell.

Ha egy jól ismert klasszikusra vágyunk, mint a linzer, az isler vagy a zserbó; netán nosztalgikus hangulatban nagymamáinkat megidéző sütire áhítozunk, mint a hatlapos és a mézeskrémes, a női szeszély, a néró vagy a lakodalmas barack, mostantól mentesen is elkészíthetjük. Kalandozhatunk a retró cukik világában is, míg Duna-hullámot, piramis vagy puncsszeletet falatozunk; a kávé mellé kínált francia madeleine vagy olasz cantucci pedig a határokon túlra repít.

A hétköznapokat megédesítő desszertek mellől nem hiányoznak az ünnepi torták sem, mint a dobostorta, a Fekete-erdő vagy a sajttorták különböző változatai. Ez utóbbihoz magunk is elkészíthetjük a növényi alapú sajtot, hiszen ebben a pazarul fotózott könyvben számtalan tippet, alapreceptet, is találhatunk. Legyen szó hagyományos vagy modern édességekről, ez a könyv útmutatást nyújt a mentes változatok elkészítéséhez, hogy mindenki számára elérhető legyen az ízletes és egészséges desszertek világa.

Mit találsz a kötetben? Nézd meg Horváth Judit és Egri Katalin ajánlóját!



Borító ár: 9500 Ft
Korábbi ár: 3800 Ft
Aktuális ár: 8075 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
7600 Ft
Kosárba
Mit főzzön anya?

Mit főzzön anya?

Több mint 130 recept a hozzátáplálás idejére az egész családnak

Laktató fogások 6 hónapos kortól!

Főzzünk egyszerre magunknak és a babának!
Itt az ideje, hogy búcsút intsünk a több órás előkészületeket igénylő főzésnek, amellyel a kisgyerekek és a felnőttek szükségleteit, kívánságait igyekeztünk kielégíteni.
Kezdjük el kisbabánk hozzátáplálását olyan fogásokkal, amelyeket 30 perc alatt elkészíthetünk és az egész család számára laktatók.
Ez a zseniális, új módszer tökéletes kiegészítője az igény szerinti hozzátáplálásnak. Lehetővé teszi, hogy úgy vezessük be kisbabánk étrendjébe a szilárd ételeket, hogy egyetlen fogást készítünk, amelyet az egész család együtt fogyaszthat el − így a baba is észrevétlenül megtanul enni, miközben a nagyokat figyeli. Minden recept gyorsan elkészíthető és könnyen hozzáigazítható a különböző korosztályok táplálkozási igényeihez.
A könyvben található több mint 130 receptet bátran használhatjuk már kisbabánk 6 hónapos korától kezdve.

Rebecca Wilson édesanya, szoptatási tanácsadó, aki népszerű Instagram csatornáján (@rebeccawilsonfood), valamint eddig megjelent két bestseller könyvében osztja meg velünk egyszerű és finom receptjeit a szilárd ételek bevezetéséről a kisbabák étrendjébe.

Borító ár: 7900 Ft
Korábbi ár: 3950 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba